Môj problém s priateľom

Príspevok v téme: Môj problém s priateľom
Monika123

Ahojte.. Mám taký divný problém.

Som s priateľom 4 roky. Je to úžasný chlap,ktorý si ma veľmi váži, je ochotný, je schopný zrušiť všetky plány, je milý...miluje ma.

Na druhej strane, robí to sám - od seba, bez žiadnych nejakých mojich výstupov, ani to od neho nežiadam pod nejakou zámienkou. Proste je taký.

V poslednej dobe sa mi preháňajú hlavou rôzne myšlienky. Myšlienky o perspektíve nášho vzťahu.

Totiž... Neviem,či je to tým časom čo sme spolu a ja už si neviem čo začať, ale..

Ja mám rada kultúru, šport, bavenie sa aj o odbornejších veciach, knihy, fotenie a pod. On je úplný opak. Možno ten šport..párkrát sme boli na bicykli.
Ale čo sa týka ostatných vecí...Jeho to moc "neberie".
Potom nadobúdam pocit, že je "jednoduchý". Pretože akonáhle sa rozprávam so známym, kt. je opak jeho, som z toho uchvátená a očarená. Ten môj mi pripadá ako ťuťko.

Nehádavame sa často, vážnejšie hádky boli možno dve ale vyriešili sa.
Občas, keď nemá svoj deň a je nevrlý, mu poviem, že sa chová ako "bulo". Mrzí ma to, na druhý deň prosí o odpustenie s ružou v rukách.

Ako to píšem, vidím aká som hrozná a možno príliš náročná, ale neviem ako to mám chápať.

Neviem či mu to mám povedať, či sa ho to nedotkne.

Ale nepríde mi normálne, aby som bola očarenejšia z niekoho cudzieho ako z vlastnej lásky :(

alenka_maxova

za 4 roky vztahu ti ako "bulo" neprisiel a zrazu si zapla premyslanie a uz ho vidis inak? Skus prestat premyslat...naozaj. Skus prestat kalkulovat, uvazovat, porovnavat, vytvarat si mylne predstavy. Ak ti jeho spravanie doteraz nevadilo, sprav vsetko preto, aby to tak bolo aj nadalej. Ste spolu dlhsie vo vztahu a mozno to stagnuje. Ja stale vravim - vztah sa ma pestovat a udrziavat stale, nie len prvy pol rok (rok) a potom zit z toho, co sa za ten cas nakopilo. To tak nefunguje. Ak sa nestaras o vztah stale, pokazi sa/zovsednie/utlmi sa/opotrebuje ako vsetko, o co sa nestarame...

soffa

bud rada ze je taky aky je.aj ked nema bohvie aky rozhlad na temy ako divadlo,kultura,ale dolezite je ako sa k tebe sprava.ze je mily,je ochotny ti pomoct bez slova.to je skoro zazrak v dnesnej dobe.kazdy clovek by mal mat aj svoj osobny priestok kde si moze obcas porelaxovat.(u neho je to ten sport u teba kultura.naco ti chlap,ktory vie o com rozpravas,ale nezoberie ta do divadla lebo je skrob???alebo niejaky ziarlivec ktory ta do divadla ani nezobere,lebo tam musis ist nahodena.napadlo ti ze ani jemu mozno nemusi vyhovovat tvoje konicky?kazdy sme niejaky,kazdy je original,dokonalost neexistuje.zvaz si velmi dobre,co vlastne chces,a co je pre teba dolezitejsie,..ci spolocne zaujmy a niejaky psychoteror alebo mily a laskavy clovek ktory ta ma uprimne rad:D

anjelik

Adam, a ty nepáchaš náhodou neveru na zdravom rozume???...:o))
Dievča sa iba trápi, pretože stretla niekoho, ktorému, keď rozpráva, tak jej rozumie. To je podľa teba nevera?? A keď si prečítam knihu a budem ju chápať viac ako môjho partnera, je to tiež nevera???
Monika, ako som napísala nižšie...láska je o pochopení a ak budeš svojho priateľa chápať, že je len taký, aký vie byť, tak ti nebude prekážať,že sa s tebou nevie rozprávať o čom ty chceš...Ale ako som povedala, je to tá ťažšia cesta...ľahšia je stýkať sa s podobne orientovanými ľuďmi. Ale rozhodne si nemáš čo vyčítať, najmä nie to, že by si mu mala byť "duševne" neverná...:o)))

AdamKrt

Poloz si otazku, PRECO TI TO DOTERAZ NEVADILO a PRECO SI SLA DO TAKEHO VZTAHU, ked si vedela, aky je ?

Len na zaklade toho, ze si nasla muza, s ktorym si vies pohovorit o tom, co Ta bavi a rozmyslat o tom, ze priatel je nuda... Ty pachas vlastne neveru dusevnu.

Urob, co uznas za vhodne, ale mala by si vediet, co robis. Kazdy ma svoje klady a zapory. Teraz je novy priatel zaujimavy. Ale o 4 roky ? Bude Ti vadit, ze robi hento a tamto inak, atd...

Tvoja situacia sa da popisat asi takto:

mas vrabca v hrsti a holuba na streche :)

travka

Monika,
tie pocity sú normálne. Stáva sa to, keď začneš vyhľadávať pozornosť spomínaného kamaráta. Niekde som tu na fóre čítal celkom " ujetý " komentár, že žena by vo vzťahu nemala mať kamarátov (mužov). Ak sa s ním teda účelne stretávaš a vyhľadávaš jeho spoločnosť, si si v podstate sama na vine :) Nemyslíš, že by bolo vhodné investovať energiu a čas do priateľa, resp. do spoločných aktivít, nejaký rozumný kompromis pre oboch, ako do spomínaného kamaráta?

AdamKrt

Ale nehovorim, ze si ho podviedla. Ale podvedome, dusevne Ta to k nemu Taha. Este sa Ti kludne stane, ze sa do neho zalubis platonicky a budes mat problem.

Ozaj by bolo na mieste najst si podobne zameranu kamaratku a nebudes riesit problem s muzom.

Monika123

Tu si to nazval správne - "vypĺňa medzeru vo vzťahu" - ale chcem aby ju vypĺňal môj priateľ.

Ale uvedomujem si, že to je nemožné, nemôže mi pasovať vo všetkom, ale pýtam sa sama seba, či to je potom odo mňa fér.

Monika123

AdamKrt - prosím ťa, nikoho som si nenašla.
Neveru odcudzujem a som svojmu priateľovi verná. Len ma trápi táto vec.

AdamKrt

Aha, tak tu je problem. Slecna si nasla ineho a chce si ospravedlnit, preco ju pritahuje.

Iste, je MOMENTALNE zaujimavy, lebo vyplnil medzeru vo vztahu.

Lenze, moze byt zabavac a vediet hovorit o kulture, ci comkolvek inom a v dalsich zalezitostich moze byt trebars kurevnik, mlatit zenu, atd.

Jediny dokonaly partner by bol, ktoreho by si adoptovala a vychovala sama od veku dietata :)