Úzkosť vyvolaná hudbou

Príspevok v téme: Úzkosť vyvolaná hudbou
Meretseger

Rada by som vedela, či je to vôbec možné, alebo či mi len zase raz riadne hrabe:) Jedna konkrétna skladba vo mne vyvoláva silnú úzkosť, niečo na hranici paniky. Je to len melódia, mám z nej cca 2-minútový úryvok - ináč netuším, čo je to zač - a za tú chvíľu ma načisto vynervuje, až by som vyskočila z okna. Čítala som čosi také, že veľmi hlboké tóny môžu v človeku vzbudzovať nepríjemné pocity, ale nemyslím si, že by tu bolo také čosi :-/
S jej počúvaním sa nespája žiaden negatívny zážitok, jednoducho vo mne od samého začiatku vzbudzuje úzkosť.
Is it possible?

anjelik

Ježiši, tak nerieš..:o))
To je len proste príliš rozsiahla téma, aby sa to dalo rozoberať na fóre pre všelijak postihnutých. Vlastne je to moja chyba, že som ťa s tým otravovala. pripíš to bežnej túžbe človeka sa predvádzať..:o)) Dám si nabudúce pozor...;o)

wreck

uff, anjelik moj zlaty, na to sa asi neodhodlam. v mojom icq je kus mojej desivej minulosti. chyta ma uzkost uz len ked vidim tu skratku.

anjelik

No asi sme došli. :o))))
Na toto fórum skôr patrí tá historka o troch slepcoch..mimochodom, ja netuším, o čom točíš.:o)))
Ale ak ťa skutočne zaujíma, čo som tým myslela..tak potom icq..

wreck

ano, to vsetko poznam, poznam aj tu o troch slepcoch a slonovi.

ale toto nepoznam: '...hmotným objektom je aj spomienka, v ktorej je tá idea zakomponovaná'

WTF?!? :-O

anjelik

:o)))
Nie, tak to nie je. Nejde o nejaké navádzanie na dobrú a správnu cestu. To sa nedá. Už z princípu tvojej obľúbenej logiky..ak sa dvaja dívajú na to isté, nevidia to isté. A nastáva situácia, v ktorej jeden druhému začne vysvetľovať, presviedčať a od presviedčania je už iba kúsok k násiliu. :o)
Ale milý trojuholník...skutočne, ak by si rozšíril svoj 3D pohľad o jeden rozmer a to je hĺbka, tak by si možno videl, že áno, skutočne iba hmotný objekt generuje ideu, ale že hmotným objektom je aj spomienka, v ktorej je tá idea zakomponovaná..:o)))
Nikdy sa nedá oddeliť hmotné od nehmotného, čo vesmír vesmírom bol...:oP

wreck

anjelik, no to si mi teda dala. :)) ale pochopil som. ja som hlupe, tvrdohlave trojuholniky a ty si krasna, mudra 3d kočka, ktora chce hlupe trojuholniky naviest na spravnu cestu. :)

mne to len cele neladilo s tym ako si vysmiala bellu. tak bud myslienka/informacia existuje nezavisle na hmotnom objekte, ktory ju generuje, alebo nie. ja si myslim ze nie.

anjelik

Wreck, kde bolo tam bolo, bolo raz jedno Dvojrozmerné kráľovstvo. Žili tu v mieri kruhy, trojuholníky a štvorce, kosoštvorce a iné útvary. Rástli do šírky a do dĺžky a boli spokojní. Lenže raz do kráľovstva zavítala kocka...a nevedela sa dočudovať, že im ich dvojrozmerný svet stačí??? Ako to, že nechcú pozerať na svoj svet z výšky??? Veď keď si pridajú ďalší rozmer, budú mať aj viac obsahu??? Ale nie, nič také sa nestalo...štvorce ju vysmiali...my máme pravdu, veď je to logicky vysvetliteľné, sú len dva rozmery, dva pohľady na svet...logika nepustí..ty si zmätená, splošti sa a pochopíš, že my máme pravdu..A tak si kocka povedala, kde sa nedá, sa nedá..a odišla..:o)))

anjelik

Môže byť, veď som povedala, že sa môžem aj mýliť...:o)
Nebolo to ale myslené ako útok na teba, tak to prosím neber nejak osobne. Killer písal niečo o odsudzovaní..preto ta omluva. ;o)
Pekný večer, či skôr noc..

wreck

anjelik, ty mas zabavu z bellinych prispevkov a potom napises toto? :))) to uz je aka korelacia. :)

na koncerty nechodim, ale ked sa nejaky skonci, ludia odidu, kapela sa zbali a technici rozoberu podium. kto pride na to miesto neskor, vobec netusi, ze tam hrala metalova kapela a spievala o more a zmrzacenych detoch. nie, nikdy mi nikde nebolo zle zo samotneho miesta. z ludi, to ano. az tak, ze som musel odist z ich blizkosti. v takom osviencime alebo v birkenau som nebol, ale tam by som bol ovplyvneny tym, co viem, ze sa tam stalo. to su podla mna neporovnatelne situacie.

podla mna miesas viacero nesuvisiacich veci dokopy. este aj tie jesenne nalady maju svoje vysvetlenie. vcelku logicke.