Zápal močových ciest - Escherichia coli

Príspevok v téme: Zápal močových ciest - Escherichia coli
čerešňa

Moja 10 ročná dcérka má neustále sa opakujúci zápal močového mechúra s prítomnosťou baktérie E-coli, čo jej vždy určia na základe vyšetrenia z moču. Bola preliečená Biseptolom ako aj inými ATB, ktoré by mali byť citlivé na tento druh baktérie. Prísne dodržiava hygienu ako aj my všetci v rodine. Od malička je pre ňu samozrejmosťou umývanie si rúk po použití WC, či spôsob utierania sa po stolici. Spodné prádlo nosí len bavlnené a menené, každý deň za čisté, vždy večer sa dôkladne osprchuje. Ani ja, ani lekárka nevidíme dôvod opakujúceho sa ochorenia, tak sa chcem opýtať, či je niekto kto sa stretol s týmto problémom a či je vôbec možné zbaviť sa toho svinstva. Skúšali sme už aj iné voľne predajné lieky, niečo na čas pomohlo, no vždy sa to vracia a na liečbu brusnicami neverím, je to slabé. Probiotiká užíva pravidelne. Prosím je to naozaj taká odolná baktéria, alebo viete niekto ako ju vyhnať z tela von? Som už zúfalá a ďakujem za odpovede.

Jaja15

Sama uvidíte ako nastaviť to dávkovanie d-manosy, my sme dávali pri najmenšom náznaku zápalu 2x denne a niekedy to prešlo za 2 dni a niekedy to trvalo dlhšie....pri akútnom zápale jej môžete dávať aj 3x denne.....D-manosou sa nedá predávkovať, je to prírodná látka z ovocia....je to ale dlhodobé, zápaly sa budú vracať možno aj 3-4mesiace, ale dá sa toho zbaviť...my už máme pokoj viac ako pol roka....ale už pri najmenšom náznaku(častejšie chodenie na wc alebo hneď pri prvom náznaku zápalu) sme ju nasadzovali 1-2x denne....močové cesty sa vyčistili od baktérií a zápal sa nerozvinul.....užívaním antibiotík sa oslabí imunitný systém a vznikne začarovaný kruh....treba ich dávať naozaj len v krajných prípadoch(veľké pálenie, krv v moči)...a treba aby viac pila najlepše čistú vodu

Jaja15

Nám pomohla d-manosa s propolisom...je dostať čistá cez net alebo nakoľko je naozaj účinná začali ju pridávať do prípravkov s brusnicami(tie dostať v lekárni)....pri tých prípravkoch v lekárni si treba dať pozor na množstvo koľko d-manosy obsahuje, väčšinou je to malé množstvo ktoré zaberá ako prevencia nie ako liečba....ak má dcérka len 11rokov, - pri akútnom zápale 2- 3x denne a ako prevenciu alebo na začiatku zápalu 1x denne....tým prevencia nemyslím stále užívanie, ale počas zápalu prvé 2-3dni 2-3x denne a následne týždeň 1x denne....rovnako ako náhle začne častejšie chodiť na wc treba nasadiť na 2-3dni 1x denne d-manosu.....Dávajte pozor na pitný režim - treba aby veľa pila a najlepšie čistú vodu z vodovodu....chronického zápalu sa dá ťažšie zbaviť, každými antibiotikami sa problém len zhoršuje, imunitný systém je antibiotikami oslabený a ak sa začne menej piť alebo trochu prechladne , baktérie sú späť....trvá to dlhšie, treba ale pri každom náznaku dať na 2-3 dni 1tabletku a piť veľa čistej vody....u nás sa začal zápal pri najmenšom nachladnutí(častejšie chodenie na wc)alebo ak v ten deň menej pila, ale dôvodom môže byť aj časté konzumovanie sladkostí a sladených nápojov....zo začiatku sa to bude vracať,ale ak pri najmenom náznaku dáte na 2-3dni d-manosu, prejde to....d-manosa je vlastne látka(monosacharid) nachádzajúca sa v niektorých druhoch ovocia(viac info na nete)

mmss

Ahojte. 4 mesiace antibiotik v rade. Ciprinol, suprax, monural.. vzdy po dobrati sa ecoli vratili do mocových ciest. Pomohla len absencia sexu a hylak 3x denne + wobenz. 5 tabl. 3 x denne a UROVAXOM. Veľa štastia

LH

Dobrý deň, aj ja som mala podobne problémy. opakovane zápaly močových ciest a Ecoli..ale ani po antibiotikách sa nic nezlepsilo. Pomahala mi D manoza...ale stale vo vecsich a castejsich davkach, a potom uz ani to nepomahalo... ani ziadne caje a doplnky vyzivy atd. moja známa v tom case chodila na kurz Moxovania (Moxa, moxovacie tyčinky) vyhladajte si. ide o tycinky s uhlika, ktoré sa nahrejú nad ohnom a potom sa nimi pohybude 1-2 cm od koze, prikladajú sa na miesta akupunkturnych bodov. tycinky si mozete kupit a sami sa liecit..ked si to nastudujete, nieje to nic zlozite... od vtedy sa mi to zacalo zlepsovať, až to uplne ustupilo, ked vsak prestanem na dlhsi cas pouzívat tycinky tak mam pocit ze sa to pomali vracia. dalsim krokom bolo ze som bola na EAV diagnostiku u dr. pertovicsa v KE. je to pristroj ktorý zisti kde je problem a okrem ineho zisti ktore potraviny nám skodia. mne visli extremne zle vsetky mliecne výrobky a ine... nechcem sa tu dopodrobna rozpisovat, vsetko si budete vediet sami vyhladat. ale podstatne je to ze E coli ani ziedne ine bakterie niesu problemom, problem je ze mame nedostatocnu obranischopnost prave vdaka tomu ze jeme jedlo ktore nase telo nevie spracovat a ktore nam skodi lebo vytvara v tele dopadove latky.

damaxy

Tiež som mávala problémy s týmto ochorením. Brala som aj antibiotiká a podvoch troch týždňoch som mohla začať brať ďalšie. Lekár mi potom naordinoval liečbu Uro-vaxom na zvýšenie imunity. A keďže som bola tiež už zúfalá poradila mi jedna zdravotná sestra propolisovú kúru. Ja si myslím, že zabral propolis a odvtedy asi 11 rokov neviem čo je zápal močových ciest. Ale to si myslím, možno ma niekto vysmeje, ale viem, že každá rada dobrá, keď sa topiaci potrebuje chytiť slamky. Prečítaj si o účinkoch propolisu a zváž. A ďalšia vec propolis som si pripravila tak, že sa rozpúšťa veĽkost ako vlašský orech v alkohole napriklad v ťapke vodky.Ja si kupujem ale alkohol v lekárni na pripravu tejto tinktury a propolis by ti vdačne dal hociktorý včelár. Dala som si to ráno na lyžičku do vlažnej, prihriatej vody a vypila nalačno asi 15 minut pred jedlom. Trvalo to tri týždne, potom dva týždne prestavka a opäť tri týždne. Samozrejme dodržiavať pitný režim, urologický čaj som nemohla tak som pila repík a materinu dúšku. Žiadne bazény ani kupanie vo vani. Nohy stále v teple, nesedieť na studenom.

.

doplním,
posilniť imunitu-najlacnejšie vylúčiť sladkosti,zmrzlinu,limonády,drahšie Wobenzym a pod.
nesedávať na múrikoch a dobre sa obliekať
niekedy pomôže zmeniť urológa a tým aj ATB..

malaanka

Poraďte sa s lekárkou,aby po liečba antibiotikami,dala vašej dcére ešte brať Uro-Vaxom,to spoľahlivo zaberie.
Nemusí piť urolog.čaj,dôležité je aby veľa pila.Nie nárazovo,ale počas celého dňa.Kľudne to povedzte aj v škole,aby aj cez hodinu mohla ísť na WC.

čerešňa

Hm, no je možné, že tým ako málo pije, sa jej E-coli premnožuje. Ďakujem. Budem jej v tomto musieť zaviesť prísny režim. Urologický čaj veľmi zle znáša, zaťažuje jej žalúdok, ale vyskúšam tie spomínané čaje. Inak nevedela som, že repík sa aj pije, myslela som, že je len na vonkajšie použitie.

.

E coli je v každom mechúri,dôležité je aby sa nepremnožovala.
Dievča musí veľa piť vody,vyplavovať ju.
Dobré je striedať dezinfek.čaje -šalvia,kamilky,repík,petržlen,vŕbovka,nalačno urologický čaj so sodou bicarbonou.
Je to beh na dlhé trate.Musí vymočiť toľko koľko vypije,keď močí málo,znamená to,že málo pije.