Trasie sa mi hlava pri strese

Príspevok v téme: Trasie sa mi hlava pri strese
Miško

Dobrý deň :( mam taky problem...dosť a veľmi ma to trapi že sa mi pri strese neovladateľne myka alebo inymi slovami trasie hlava,neviem to vôbec ovladať,potom ma napodobňuju a smeju sa mi kvoli tomu....
Hambim sa aj rozpravať na spolužiakov lebo sa bojim že sa strasiem a strapnim :( beriem aj AD sertralín actavis,no len ako keby sa to zhoršilo...poraďte mi čo mam robiť prosím. Mam 15

Pag

Netreba si udajne napravat krcnu chrbticu, lebo na stare kolena sa potom moze hlava nekontrolovane kolisat zlava doprava a zprava dolava a nie je pekne, ked Vam niekto da uz vopred na vsetko odpoved - Nie. Nerobil si nieco podobne?

Ogi

Čo mu tu radíte za nezmysli?
Píše že sa mu to deje keď je v strese.
Veľmi dobre viem o čom hovorí.
Proste ak ho niekto vytočí, tak mu nadobličky vylúčia adrenalín aby jeho telo bolo pripravené na útok.
Stáva sa mi to isté.
Roztrasený hlas, hlava, stiahnutý krk, roztrasené nohy, keď je chladnejšie, tak zrazu strašná zima a triaška.
To sa jednoducho telo pripravilo na útok alebo prípadné zranenia.
To je úplne normálna reakcia.
Ja to mávam buď keď je niekto agresívny ale aj keď mám rozprávať niečo pred davom ľudí (v tedy sa to volá tréma)

Ako z toho von?
Tiež by som rád vedel.
Myslím si, že telo by s malo viac vystavovať takým situácia aby sa naučilo s tým pracovať a prípade ak ide o niečo nekonfliktné, ako rozprávanie pred davom ľudí. tak aby telo a mozog pochopilo, že mu nič nehrozí.

Sonie

Neviem ako dopadol zakladateľ témy marosko, ale všetkým vám čo máte tieto problémy, by som odporučila navštíviť v prvom rade neurológa, zvlášť pri tom trase hlavy. Pokiaľ by to bol len tras rúk, búšenie srdca, prípadné chudnutie, tam by sa mohlo jednať o zvýšené činnosť štítnej žľazy. Neurológ by mal poslať na MR hlavy, prípadne EMG vyšetrenie svalov. Zákerné neurologické choroby sa vyvíjajú pomaly a trvá dlhšie diagnostika. Hlavne Torticollis spastica, je to ochorenie nervov svalov, rovnako aj dystónia. Nedala by som len na cvičenie a myslieť si že na vine je psychika. Najprv treba dobrú diagnostiku.

Matusisko_xD

Podľa mňa to je všetko len stresom a ničím iným. Jednoducho s asi v neustálom strese a preto sa to deje. Skús sa ukľudniť uvolniť a jednoducho zabudni na to. Tak ti poviem, ja som si v živote tiež prežil asi 3-4 roky, kde som bol uzavretý do seba a nemohol som sa na ulici pozrieť nikomu do očí, lebo som si myslel, že sa mi všetci smejú do tváre, ale potom som zistil, že to bolo len v mojej hlave a zato všetko mohli mojich pár spolužiakov na strednej, ktorí mi od druhého ročníka viacmenej robili nepríjemnosti v škole typu vysmievania sa. Všetko som prekonal úplne sám bez odbornej pomoci a teraz žijem tak, ako keby sa to nikdy nebolo stalo a žijem úplne iný život a moje sebavedomie z nuly išlo opäť úplne hore. Mne pomohli v živote dve vety, ktoré ma upokojili a ktoré mi to dokázali prekonať "V strachu sa nedá žiť" a "Život je príliš krátky nato, aby človek riešil dennodenne nepodstatné veci.". Musíš to len prekonať ak to máš všetko zo stresu. Tak ti poviem, čím skôr začne na tom pracovať, tým skôr sa z toho dostaneš.

maro19

caute,aj ja mam tento problem s trasom uz dokonca 20rokov a prebieha to ,ako to opisuje nizsie Tras.skoro uplne to iste som absolvoval(psychiatrov...AD),aj tak som sa citil zle.akurat pri neurologovi som nebol,tak to urcite vyskusam.a aj pri piti na verejnosti to mam...no bol by som stastny keby mi neurolog pomohol,ale uz teraz vam vsetkym dakujem za snahu aspon takto pisomne pomahat,dakujem.

amie

Dobry vecer ja mam taky problem,ze ked sa chcem napit z pohara na verejnosti tak sa mi trasie hlava.Neviem ci to vydia aj ostatny,alebo len ja mam taky pocit.je to pre mna neprijemne

MADE

Ahoj Misko, preslo par rokov od tvojho prispevku. Ako sa to vyvinulo? Mam rovnaky problem. Zatial sa lekari morduju s diagnozou. No po vlastnej linke som bola za fyzioterapeutom-lekarom, ktory mi napravil chrbat - kosti len tak prastali. Poriadne mi vynadal za zle stereotypy drzania tela, ako vystrcena hlava, hrbenie, zle sedenie, napatie v krku, podopieranie sa laktami pri praci z PC, zla vyska stola, zla stolicka, zla poloha pri spani. Zacala som cvicit SM system a cviky s vahou vlastneho tela. Tesim sa z kazdeho noveho spevneneho svalu, ktory drzi moju kostru. Cele telo navzajom suvisi. Hned po naprave chrbta zmizol tras ruk tras hlavy sa vyrazne eliminoval. Po 2 mesiacoch cvicenia ho nemam. Cvicim ale poctivo kazdy den cca 20-30 min.
To, ze reagujes na spoluziakov a okolie znaci, ze si citlivy clovek, to sa ti raz zide. To ze vo veku 15-20 vedia byt decka sibnute je jasna vec. Moje deti su v takom veku a vidim aki vedia byt ich spoluziaci a pamatam si, aki sme boli my. Je blbost ti povedat netrap sa, ale ver mi, ze vsetci vyrastiete a cela vasa realita sa zmeni. Nejaky tras nie je certifikatom kvality cloveka. Naopak, kto na zaklade toho sudi, je zaruceny blbec. Drzim ti palce a daj vediet ako sa ti dari