psychoterapia

rena23

Ahojte, svojho casu som sem vela prispievala do tem: "Depresia a panicka porucha" a "Uzkost", ak chcete, pozrite podla nicku moje prispevky. Pre dvomi rokmi som na tom bola naozaj velmi zle, ale vysekala ma z toho jedna uzasna terapeutka a teraz mi je fajn. V sucasnosti si zaklada sukromnu prax, tak ma (ako uspesny pripad ;-) ) poprosila, aby som sem zavesila jej cislo. Ak ste niekto z BB kraja (ZH, BS, BB, ZV, KA...), urcite vyskusajte. Drzim palce, oplati sa bojovat! :-)
0908 179 799

Omni

-->rajčinka:

Staci napisat mail ? Ja trpim striedavou naladou , depresiou.Bol som u 2 psychologiciek jedna bola velmi fajn ale ma radsej poslala k psychiatrovi co som vtedy odmietol a nasiel druhu ktora mi ale nesedi a uz som z toho dost aj frustrovany.U tej prvej som bol aj tak hodinku a stvrt ,co mi velmi vyhovovalo.Preto hladam niekoho kto ma na mna viac casu a mozem mu vsetko povedat.

rajčinka

Omni, ešte som zabudla napísať že tam sa musíš objednať nemôžeš tam len tak prísť. Musíš dostať termín. Nájdi si ju na internete, ona má webovú stránku, tam bude určite všetko okolo toho uvedené.

rajčinka

My sme sa z našej rodiny u Albertovej liečili dvaja: ja s ekzémami a brat s depresiou. Ja neviem ako sa liečil orest, lebo ani nenapísal aké mal psychické problémy o čo konkrétne išlo. Môj brat mal dosť blbé depresie ktoré sa mu začali po rozchode s frajerkou. Mal aj dva pokusy o samovraždu a ten druhý len len že neskončil zle. Ja myslím že ona u každého asi postupuje inakšie podľa toho čo si tá diagnóza vyžaduje. Môžem za seba povedať len toľko že to je asi v nej že si vie ľudí tak získať má na túto profesiu proste talent a určite je to aj preto, lebo sa u nej človek cíti ako keby bol jej najlepší kamarát. Ona je už staršia ale dá sa s ňou porozprávať úplne o všetkom. A nikdy sa neponáhľa. Nič také že 50 minút a dosť. Brat mi nepovedal o čom sa rozprávali lebo je strašný tajnostkár len hovoril, že mal k nej ísť hneď lebo že tí dvaja čo bol u nich predtým boli o ničom. K tej liečbe len toľko, že ja na ekzém som brala nejaké kvapky a brat na jeho depresie tiež niečo užíval, ale iné ako ja. Neboli to také klasické lieky ako od psychiatra ale nejaké prírodné. Ja som sa liečila dlhšie, brat sa zlepšil asi za štyri mesiace. Presne si to už nepamätám a on už teraz o tom ani nechce hovoriť. Ale viem že si s Albertovou stále píše aj teraz jej písal nejaký pozdrav k Veľkej noci či čo.

212

orest-
ked pišeš,že došlo aj na tu liečbu,znamena to,že nakoniec si predsa len aj nejake lieky užival popri psychoterapie?

Omni

-->orest :
Luba Albertova vyzera byt velmi dobra.Da sa k nej aj momentalne ist na psychoterapiu ? kolko sa asi caka a je to moc drahe ? Inak som si doteraz myslel ze viac ako 50 min som sa venoval zatial iba ja kamaratom/kam ako "butlava vrba" a toto je uplne super ak je to pravda.Vacsina to ma odmerane na minutu.
--------
-->hop :
Treba najst tu spravnu osobu ktorej mozes povedat vsetko ako uz bolo spominane , urcite to pomaha len sa netreba vzdat pri prvom cloveku ak sa to nebude javit dobre ako bolo spominane.

orest

ludia, na tomto fore sa stretava fakt dost ludi so vselijakymi psychickymi problemami. svojho casu som mal nejake aj ja. dovolte, aby som vam napisal, co mi pomohlo:
najskor som jasne ze behol za psychiatrom. nieco mi aj predpisal, ale ked som si mrkol tie vedlajsie ucinky (samovrazedne sklony a pod.) tak som to smaril do kosa. a to som bol u psychiatra, ktory je vychyreny...
no nic, vysral som sa na to a skusal som sam nieco poriesit. ale nedarilo sa velmi. na porade som dostal tip na psychologicku lubu albertovu. no, cez poistovnu nejde, je ciste sukromna. aj som k nej zo zaciatku nechcel ist, lebo ju az moc vychvalovali a to ma trocha znechucovalo. ked niekoho velmi chvalia tak som dost nedovercivy. ale predsa som isiel a hned som jej predtym oznamil, ze v mojom pripade to nebude ziadna alternativna liecba ale chcem psychoterapiu.
no a priebeh bol celkom iny ako som pocul ze je u druhych psychologov. to prve vysetrenie to bol taky nejaky pokec, vyborne som sa citil uz od zaciatku. to som fakt este nezazil. bol som u nej skoro styri hodiny netusim ako to ubehlo. nebudem to tu cele opisovat lebo by to bolo na dlhe citanie. ale ci som zo zaciatku chcel alebo nie, doslo aj na tu liecbu, len to bolo cele inak ako som si myslel ze bude. skratka a jasne, dostal som domacu ulohu co mam robit, riesili sme to potom prostrednictvom mailov, ona to vyhodnocovala a cuduj sa svete, problemy su fuc. fakt odvtedy sa to nezopakovalo. je fakt ze ona ma take svoje povedal by som ze originalne metody a u mna aspon to zabralo. a som si isty ze aj u druhych je to tak, lebo inaksie by som sa o nej nebol dozvedel. vlastne na tej porade pisali jej byvali pacienti.
samozrejme ze kazdy sme inaksi a neznamena ze ked to pomohlo mne tak to pomoze kazdemu. co ale kvitujem je aj ten fakt, ze sa s nou da velmi dobre pokecat, to si mozes pustit hubu na spacir a vyhodit zo seba uplne vsetko, aj keby si povrazdil pol republiky a vsetkych ich rozstvrtil a zozral, ona ta stale berie a nic jej nepripada nenormalne. taka fest tolerantna zenska, clovek sa pri nej citi tak nejako bezpecne. ale bez tej domacej ulohy to neislo. vdaka tomu sme zistili kde je vlastne pricina tych mojich stavov a potom to uz islo velmi rychlo a veci sa pohli.
neviem odkial si ale ja by som ti radil nejakeho takeho originos psychologa, nie takych beznych co funguju na castych navstevach a trva to rok aj dva lez si fit. a niekedy to ani nepomoze. skus nejaku modernu metodu, urcite je takych odbornikov viac nemusi to byt len albertova treba sa trocha pohrabat v internete a hodit si nejake heslo dobry psycholog co naozaj pomoze a tak. pre mna je dolezite, ked sa psychologovi mozem otvorit hned na uvod a nie k nemu chodit neviem ako dlho kym najdem odvahu hovorit o tom, co mi lezi v zaludku.

Meretseger

Ehm, nechcem ti brať nádej, ale to bude ťažké... Počkať, akú máš vlastne presne diagnózu, ak sa smiem spýtať?