uzkost, srdce, chrbtica ?

Príspevok v téme: uzkost, srdce, chrbtica ?
delong

Dobry den.
Uz niekolko mesiacov mam zdravotne problemy, ktore su vraj sposobovane psychikou. Aj ked tomu velmi neverim, lebo mavam cudne priznaky, ktore zacali po zakaslani. Zacala mi trpnut lava ruka a silne som citil pulzovat srdce. Mal som aj zavrate. Ked prisla zachranka, tak vraj je to od chrbtice. Presiel som vela vysetreni a vsetko ok. No casto mavam problem s bolestami za lavou lopatkou, hrudnikom a vystreluje mi to do lavej ruky a nohy. Niekedy ma zaleje z nicoho nic pot a stuhne mi svalstvo. Nemal niekto nieco podobne???

Mickey43

Zdravím, mám 25 rokov a tiež mám podobné problémy hlavne sa dosť sledujem a každá bolesť ma vystraší či to nie je niečo vážnejšie. Mám problémy s vyšším tlakom pred týždňom som dostal lieky na zníženie tlaku a upokojenie srdca veľa úderov aj v pokoji keďže dlho žijem v strese minulý rok bol taký na stres najhorší veľa sa toho stalo zlého a ešte to obdobie napätia nekončí. Momentálne mávam bolesti hrudníku, pichanie a pálenie občas alebo svrbenie. Boleli ma aj lopatky a keď som predklonil hlavu tak sa bolesť v lopatkách zintenzívnila ale po pár minútach to prešlo. Mám krivú chrbticu bolo mi dosť veľa krát odporúčané plávanie a cvičenie, ale na to plávanie nie je čas a nie som najlepší plavec. Teraz navštevujem psychologičku kvôli tomu stresu a cvičíme tie cviky na uvoľnenie a relaxovanie povedal som jej všetko čo sa deje a odporučila mi či nechcem ísť k psychiatrovi a na lieky skúsiť, ale mne sa to moc nezdá nechcem byť na liekoch závislý a stratiť tak všetko mám aj priateľku, ale s ňou som často neni, lebo sme z iného mesta a ona ešte chodí do práce za hranice na pár týždňov. Bývam s rodičmi ešte, lebo kvôli zlému rozhodnutiu a pomoci iným nemám na svoje bývanie síce pracujem, ale práca ma po 5rokoch omrzela a nerád tam už chodím s takým odporom a vlastne tu to asi aj začalo sa viac sledovať, lebo často vysí čierna vlajka a ja si to dosť berem a domýšľam si. Raz sa mi po ceste z práce stalo, že som sa ponáhľal a za chôdze som sa rozprával a asi som nemal už dych alebo čo a zrazu ako keby do mňa niekto strčil tak mi to prišlo a ostal som z toho vystrašený čo sa deje neviem či to niekto zažil už. Mával som aj búšenie srdca. Teraz sa sledujem a každú jednu bolesť si googlim čo to môže byť viem že si tak škodím keď si hľadám takéto veci 3x som bol na pohotovosti kvôli tlaku na hrudi vždy bolo EKG vporiadku. Má niekto takéto skúsenosti?

Sont

Pozdravujem Vás. Mávam podobné problémy, ktoré pretrvávajú už vyše roka. Začalo to v posilke kde ma seklo v krku, samozrejme cvičil som dlhé roky ale nerobil som žiaden strečing, čo bola chyba. s posilkou som teda prestal kvôli chrbtu a môjmu nesprávnemu cvičeniu. Prvý taký stav prišiel po tom seknutí cca o dva dni keď som cestoval v aute a sám. Búšenie, nepravidelné bitie a točenie hlavy. Od vtedy mám blok a na dlhé trate proste nepôjdem sám aj keby sa čo dialo. Stavy sa stupňovali, niekoľko krát som bol samozrejme na internom, aj u neurológa a kardiológa. Kardiológ sa vyjadril že nie je to nič závažné ale mám viac športovať (kardio cviky samozrejme) a piť veľa vody že sa to upraví. Problém je v chrbtici, ktorá ma bolí denne a hlavne to cítim v medzilopatkovej časti a strede chrbta. Za ten rok moja psychika samozrejme s tým šla dosť dole a teraz mám problém aj cvičiť, lebo sa stále sledujem a nevie msa pri tom uvoľniť. Má to dopad na celý rad činností v mojom živote a neveril by som že to tak môže obmedziť človeka. Prešiel som si cez lekárov, liečiteľov (človek sa chytá aj slamky v takom prípade). Meranie tlaku a tepu u mňa bolo samozrejmé podobne ako u vás :) Tie extrasystoly sú však veľmi časté na dennom poriadku a je ako ste opisovali tažké sa upokojiť a povedať si že nie je to nič vážne....

zdenulienka

tiez mam problemy z krcnu chrbticu,,mam dcerku ma 10kg tak ked ju nosim na rukach neni sa comu cudovat ze to je velka zataz na chrbat ,uz asi tyzden ma hrozne bolel chrbat az do noh mi to islo do ruk no strasne nieco davala som si nurofen od belesti,,odhodlala som sa ist doktorke ta mi povedala ze to je vsetko zataz ked dviham malu tak mi dala od bolesty lieky a na uvolnenie svalstva ,pomaha to,,sem tam sa tiez bojim abi sa mi nieco nestalo ,,

43

to že ťa boli pri tej lopatke,to je z tej uzkosti ,možno teda okrem ineho .ale mna to tam tiež bolieva,tak si myslim,že je to ten isty dôvod a dovod je ten,že pri uzkosti sťahujeme automaticky svalstvo a vznikaju spazmy a potom to sposobuje také bolesti.ja som kvoli tomu chodila na tie rehabilitacie a tam som sa zase naučila aj uvolnovacie cviky na hrudnu a krčnu chrbticu.to by si mal tiež každy deň precvičovať.preto som ti aj prvy krat pisala,aby si si skusil najst čas na masaže a cvičenie.
a tie papiere ti idem prefotit a pošlem.

delong

Neskusal som este velmi take, ze predychavat, lebo ja som v podstate ani nemaval taky zrychleny dych. Ja stale kludne dycham len tie bolesti ma velmi vylakavaju. Raz mi na pohotovosti vravel doktor, ze mi skace pulz raz 60 potom 80. Ale ze to nejako neuroticky ci ako ovladane.
Teraz mam momentalne zas problem s bolestami za lavou lopatkou. Aj ked sa len trosku natiahnem tak ma zaboli. Ta teraz neviem ci fakt nemam aj daco s tym chrbtom.
No to by bolo super keby si mi to mohla poslat. mail: delongo@post.sk vdaka

43

ja som vsetky tie prejavy mala spolu naraz zo začiatku to bolo raz za týžden,potom viac krat za týžden a potom každy den a vyustilo to do niekolkokrat za den ale vacsinou večer a v noci.najprv som robila paniku,merala som si tlak,dala som si rychle magnezium,caj na ukludnenie a chodila som po byte jak uletena.......
teraz som sa trochu naučila dychanie pri sebakontrole.sadnem si do tureckeho sedu ako jogini a snažim sa skludnit dychanie,najprv som dychala do sacku papieroveho ked som to nevedela ale teraz už v pohode zvladam bez neho.a psychlogick ami dala take klauzulky ktore si pri tom hovorim a o chvilu je dobre.
ale neboj zažila som na začiatkoch časte navstevy pohotovosti a pod,vtedy som si davala aj lexaurin alebo neurol,magnezium.....
ak by si chcel ,tak mi daj mail a ja ti pošlem prefotene tie klauzulky,možno pomožu aj tebe....

delong

No s tym tlakomerom to bola hroza aj u mna. Stale som si meral az kym som nemal lepsi. A potom som si meral aj ked som mal dobry ci uz nahodou nemam horsi.
A v tom obdobi som ani nevysiel z domu. Cely cas som mal bolesti a bal som sa ist niekde. Potom asi po niekolkych sedeniach u psychiatricky som si povedal ze kaslem na to a zacal som normalne fungovat a prestali aj bolesti. No vratili sa asi po 2 tyzdnoch a zasa ten kolotoc. Horsie je ze k tomu mavam aj extrasystoly, ktore su vraj uplne normalne ale ja ich velmi prezivam...
Teraz ked to na mna pride (extrasystola, bolest pri srdci) tak vacsinou si poviem klud, za chvilku bude vsetko OK a po 10 minutach je dobre. Ale ked ma zaleje pot, alebo sa mi zakruti hlava, tak aj 2-3 hod. sa davam dokopy. Ten prvy pripad sa mi stava casto aj 2 krat denne a druhy tak raz za tyzden dva... Niekedy uz aj rozmyslam ci volat sanitku alebo ist na pohotovost. No kedze som uz bol niekolkokrat tak radsej sa snazim to vydrzat aj ked je to tazke. A v tom case si stale vravim, ze som zdravy, ale proste neviem to az tak dobre ovladat...

Literaturu nemam, ale rozmyslam, ze by som nieco precital. Citam akurat to co je na nete.
A ty co vtedy robis a ako casto mavas?

43

tak to si dobre urobil,že si isel k druhemu internistovi a ten ti ich vysadil.lebo mne ich teda nasadil hned ten prvy a ja som ich uživala aj teda uživam,teraz mi dal dokonca dalsie.ale to už mi psychologicka povedala,aby som ich ihned vysadila,lebo ja s tlakom nič nemam ale mam riadnu uzkost a paniku.
mne ale tlak vyskakoval do abnormalnych vyšin.mna ked chytilpanicky atak, tak som mala tlak aj 200/105 a tak a cez den ked som mala len taku miernu uzkost tak som mala okolo 150/90,inak ked som v pohode tak mavam nizky tlak pod 100/ max na 70.a este som ti chcela napisat,že ked ty si sis stale meral tlak,tak ja som s tlakomerom aj spavala a nosila som ho aj v kabelke ked me si isli vecer niekam sadnut,ked mi prislo blbo tak som behla na vecko odmerala tlak a ked bol nizky som s aukludnila ked bol vysoky tak som pobudla 10-15 min na vecku a rozdychvala to.to jako horory boli.teraz som to tiež začala robit ale hend po prvom sedeni mmi to psychologicka zatrhla,tak som hned aj prestala s tym.
ja som si prost euložila do hlavy že mam uzkost a paniku a že to za chvilu prejde,je to len dočasny stav,prisla jar ,leto bude viacej pohybu,viac oddychu tak ratam s tym že to bude dobre.treba dodat telu viac radosti a oddychu.
takže dopraj aj ty sebe sem tamnejaku masaž,plavanie,beh alebo aspon nejake rechadzky.kasi na robotu ked sa da a venuj sa viac sebe.
ja som učtovička a mala som teraz naozaj ťažke obdobie,nevedela som si povedať že prestan,hnali ma terminy a do toho strata blizkeho človeka,stres a jednoducho som na seba uplne kašlala.
nič z toho už nevratim spať,ale verim že ja sa dam spať do normalu a tak isto aj ty budes v poriadku,je to len dočasny stav,neboj.mas aj nejaku literaturu o uzkosti alebo panike?ja mam vela knih a brožur a tam je to velmi dobre vysvetlene,že sa tam človek najde a potom sa aj tak ukludni,že naozaj to nie je nič so srdcom,infarktom a pod ale je to len v našom podvedomi psychika .