Zeny ako casto varite a upratujete?

Príspevok v téme: Zeny ako casto varite a upratujete?
mysicka11

Mam tu jednu temu a prave toto ma napadlo ako dodatok k nej:) Zaujimalo by ma, ci to len ja som taka emancipovana, alebo sa zmenila doba:) Proste nemam chut kazdy alebo kazdy druhy den varit a skakat okolo zadku partnerovi, ktory mal doma full servis. Pracujem od 8 do 5, klasika, a tiez sobotu doobeda.Niekedy robim po veceroch este preklady.Naozaj nemam silu ani chut vyvarat a upratovat, vikendy radsej travim na vyletoch s partiou. Myslite, ze som alebo budem zla partnerka? Mam 26 rokkov a rodinu planujem az tak po 32...mozno.

wanda88

my sa s partnerom striedame. raz varim ja, upratuje on, inokedy opacne, niekedy obidve cinnosti jeden a inokedy druhy. mame to tak zariadene, ze je vzdy navarene a vzdy upratane. upratovat treba priebezne, skratka davat hned veci na miesto, potom nie je neporiadok a cisto je stale. take upratovanie ani dlho netrva. pre mna by bolo strasne obmedzujuce zabordelovat byt, cely tyzden neupratovat a potom cely vikend debordelizovat. aky to ma zmysel? s partnerom sa striedame pri vsetkom, aj pri zehleni. on zehli pri telke a velmi rad. ja pri hudbe alebo ked mam navstevu, tak vytiahnem dosku a pokecame aj tak. nemusim pri navsteve sediet a popijat kavicku. samozrejme ze si rada aj polenosim, ale nie 24 hodin denne. a do prace tiez chodim, domov pridem okolo pol siestej vecer. aj moj partner, ten niekedy este neskor. vsetko sa da, ked si clovek pracu zorganizuje. doma iba ranajkujeme a veceriame, cez vikend ak sme doma aj obedujeme.

wowo1

varim denne, robim mama- hotel tri roky, zbieram ponozky po byte a kapesniky drhenm hajzel.Ked si pytam pochvalu nieco zamumle, ze ano je to chutne.
BURAN !!!jeho matka varila denne takze ja som samoska.Na just som k tomu stucnela,ako varim tie svinske rezne bez zeleniny!!!Uz tyzden revoltujem
.Nech si zere tie klobasy.Prikazala som mu nech vari podla netu a kupodivu za 6 hodin urobil palacinky.Ja sa bezim zamestnat lebo doma sa narobim viac.v podstate tyzden hladujeme,,mne to vyhovuje a on chodi denne do obchodu na klobasu.

čerešňa

Kým nemáš deti, nie je dôvod hrať sa na žienku domácu. Jasné, že nemusíš každý deň vyvárať čerstvé domáce jedlo a behať po izbách s prachovkou, ak to nepovažuješ za potrebné. Dokonca ani keď budú deťúrence na svete nič sa nestane ak budete mať doma väčší neporiadok, no s varením by si už vtedy mala začať. Iba že, by sa toho chytil Tvoj partner. Teraz je už veľa mužov, ktorí nemajú najmenší problém zastúpiť ženu v domácnosti, len nech sa to nestane pravidlom. Z vlastnej skúsenosti viem, že to potom nerobí dobrotu. Ja upratujem vždy podľa potreby a varím takmer každý deň, ale to aj preto, že dcérky vošli do puberty a potrebujú zdravú domácu stravu. Keby som bola sama s manželom stačilo by navariť hrniec fazule, alebo kapusty na tri dni a je pokoj :o)

zuzi74

mysicka, mozno o 5-10 rokov to budes vidiet trochu inak...zatial si v podstate este dieta, ktore sa rado zabava...ked pride manzel a deti nastane ina zabava...

muc

neviem co si predstavujes pod pojmom upratovanie, lebo popostielat po sebe kazde rano a vyvetrat nie je vobec upratovanie. myslim, ze ziadna zamestnana zena denne nevysava, neumyva okna, podlahy,atd, lebo jednak na to nema cas a dalsia vec je, ze ked je rodina cely den prec, bordel nema kto urobit.

co sa tyka varenia- obedy mame v praci a veceru pripravuje ten, kto skor dorazi domov.

nie je to vobec o emancipacii, ale o vzajomnej pomoci a doplnani sa. kym niekto berie kazdodenne sucasti zivota a partnerskeho zvazku ako starosti, iny s laskou pre svoju milovanu osobu pripravi napr. veceru.

... je to o cloveku a jeho charaktere a nie o emancipacii ...

alenka_maxova

upratujem casto, nielen kvoli svojej pohode, ale hlavne preto, ze mam doma alergika. Hlavne utieram prach a naozaj nikdy nie som tak leniva, aby som nemohla vysavacom prejst po byte. Ved to mam za chvilku. Varim priblizne 2 krat do tyzdna. Pripravujem ranajky cez tyzden a vecer, no cez vikend sa to obracia a vsetko pripravuje priatel. Tiez nie som zato, aby vsetko robila len zena

soffa

kedy jak.mame s manzelom obedy v praci.ale aj tak 2-3 krat do tyzdna uvarim.aj na 2 dni.podla toho naco mame chut.tiez manzelovi nevadi jest na druhy den to iste.niekedy zase uvari aj on.sice iba cestoviny ale na 1000 sposobou;-)co sa tyka upratovania.kazdu sobotu,prace uz mame rozdelene,kto co urobi,popratame do hodinky a ideme niekde na vylet...

dana660xz

mysicka ja mam partnera, ktory sa vie o seba postarat, takze aj navari ked je cas aj uprace. nejako to robime tak 50 na 50 niekedy aj on viac, lebo on ma viacej casu nez ja. ale velkym pomocnikom je nam umyvacka riadu a to ze obaja si po sebe vzdy hned sparceme. potom mi teda treba len povysavat, prach utriet a umyt podlahu + kupelka wc. ale to vzdy robime spolu. taky sa este nenarodil, co by pri mne sedel s vylozenymi nohami. zla partnerka urcite nie si, ale ked ten tvoj je zvyknuty na full servis v mama hoteli, budes si ho musiet naucit.

ivanečenka

varím 2-3 razy do týždňa, tak, aby sme mali vždy navarené, pretože sama si nosím obedy do práce (nezjem hocičo), drahému nerobí problém jesť aj 3 dni to isté:) a upratujem v sobotu na veľko a keď mám v týždni čas, tak utriem podlahy, ak nemám, tak sa nič nedeje:)