Obličkove kamene

Príspevok v téme: Obličkove kamene
lilaa99

chcem sa opytat ci mate niekto skusenosti s oblickovymi kamenmi teda s oblickovym zachvatom???ako dlho to trva co je na to dobre co pomaha a podobne?? mate skusenosti?? a ako prebieha odstranenie laserom a kolko je clovek v nemocnici??ja mam 3mm kamen a robi mi sarapatu.v noci sa zobidim na krce ktore po cca minute prejde, mam taketo navaly...trva to uz 5 dni :(

eifell

Celú tortúru odstránenia močových kameňov laserom som absolvoval na urologickom oddelení v Poprade.Musím konštatovať že do rúk zdravotného personálu na tomto oddelení sa môžu zveriť aj slovenskí prezidenti. Ďakujem, ďakujem a ešte raz ďakujem.

Lilik2018

Ladvinove kameňa nikdy som nemyslela ze bude ma trápiť
To ista situacia.16 decembra mala som este vacsie záchvatoch, pred tym som mala asi 5_6 Kolíková. v noci zavolali záchranku, do pol hodinky už bolí u nás. sme v zahraničí neviete poriadne rozumieť zobrali do najbližšiej nemocnica či pohotovosti, 4 krat nevedeli brat krv, nevedeli co robit tak sanitkou ma previezli 250km do Tromso sever norska.hned mi zobrali krv spravili sono, ze mam dva Kamenky 4mm na lavej ladvine. a pondelok 18 decembra zaviedli stent pod narkozom do 20 minút už som bola hotová. Bolo povedane že sa mi ozvem telef.ze pôjdem na ďalším operáciám zo spravím ďalšej snímke, ak nebudem kameňa tak vyberiem mi ľan stent, ak budem kameňa, tak este 3 operacia. prvý týždeň bolo hnusne bolelo ma celé telo a v kuse behali na wc. začalo som piť pivo plzeň, nemam ho dosť rada, je to dosť horke pre mňa, každý deň 1 plechovku 5dc v izbovej teplote, a stale sledujem moč, vidim ze to pivo robi svoje jemny piesok, maličký ľan cez okuliare vidim. takže odporúčam piť to pivo pokial pojdete na ďalším operáciám: Máva: : Máva:

bici

Ahojte.Ja som si užila svoje s oblič.kameňami.Momentálne sa nachádzam v ˇIrsku.Zistili mi na CT dva malé a jeden 5 mm kameň.Po treťom záchvate som ostala v nemocnici v Dubline lebo sa mi ten väčší kameň zasekol v močovode, kde mi celkovej anesteze robili cystoskopiu a zároveň laserom rozbili kameň.Po zákroku som mala iba citlivý močový mechúr lebo som mala zavedený katéter a mala som zavedený stent. Po vybratí katétra nepríjemný tlak zmizol.Čakala som veľké bolesti, ale žiadne extra neboli.Neviem ako je to teraz na Slovensku, ale odporúčam rozbitie kameňov laserom, a hneď ako zacítite bolesť utekať do nemocnice lebo doma s analgetikami nič neurobíte, na to treba silnejšie lieky.

lombardo1981

Na obe bylinky, chanca piedra i prasličku roľnú, si treba dávať pozor.
Ukazuje sa, že chanca piedra v obličkách spôsobuje miernu infiltráciu chronických zápalových buniek, hypertrofiu ciev a tubulárnu nekrózu.
Praslička roľná obsahuje thiaminázu, čo je enzým metabolizujúci tiamín (vitamín B1). A intoxikácia vedie ku poškodeniu pečene. Z doplnku býva odstránená. A práve kvôli thiamináze sa nedoporučuje ľuďom požívajúcim často alkohol.
Praslička obsahuje aj oxid kremičitý, ktorý je spojovaný so vznikom obličkových kameňov a ireverzibilným poškodením obličiek.
U fajčiarov (aktívnych i pasívnych), pri kontakte prasličky s pokožkou a cigaretového dymu bol zaznamenaný vznik seboroickej dermatitídy. Inak praslička obsahuje nikotín.
Takže všetko s mierou. :)

romana288

Ja som mala tiež obličkové kamene a asi najviac mi pomohli čaj chanca piedra a potom ešte praslička roľná. Hlavne treba si dávať pozor na zimu a stravu, a robiť pravidelne detoxikáciu. Dobrý článok o chance je napríklad tu detoxikacnakura.sk
a čo sa týka detoxikácie tak je tam aj detox obličiek, prasličku si môžete nazbierať aj sami no chanca je tuším niekde z pralesa tak to asi len kúpiť.
Chanca piedra aj praslička sú super!!!

viki423

Ahojte ........ som v 17 týždni tehotenstva a mam 5 mm kameň v ľavej obličke.... chcem sa preto opýtať, či má niekto s tým skúsenosti a ako prebiehalo tehotenstvo .... ja som už bola aj v nemocnici s obličkovou kolikou a povedali mi, že sa to teraz nedá riešiť keďže som tehotná...

sosi

Ahoj.
S tym laserom by som to neskušala je to potom veľmi bolestivé.Pri veľkých bolestiach ti pomôže horúci kúpeľ.

Efca

Mne trz diagnostikovali tiež dokonca 2 cm kamen v pravej obličke sám sa určite nevyplavíí takže určite ma čaká nejaký zákrok,to už záleží na lekároch,ešte ma čaká urografia a podla toho sa bude vediet co dalej....máte niekto skúsenosti???...laser?...či...laparoskopicky??....newiem

alena 79

obličkove kamene sa začali kolikou do brucha , zápalom hrubého čreva vo febr. 2012, marec som bola na eswl laser na rozbijanie kamena, asi dva mesiace bolesti, koliky, pohotovosti, od mája bolesti do chrbtice, robili magnet. rezonanciu, mam stale bolesti di sakrolitidneho klbu v driekovej oblasti, chodila som po neurologii, státe infuzie, obstreky, potom rehabilitacie, stále dokola som na pohotovosti, asi to trva od mája vkuse , zajtra idem ležat do nemocnice ,, to je naša žilinská nemocnica...

Gabča

Pred 10 r. som sa zbavila ľadvinového kameňa nasledovným spôsobom:
horúci kúpeľ vo vani, /ľadviny pod vodou, srdiečko nad vodou/ + 2 Pzenské pivá 12-tky. Kúpeľ trval 20 min, potom zabaliť do teplej deky. Zakaždým, keď som išla na WC čurať tak som to robila do 7 dcl. pohára. Na tretí krát bol kameň v pohári. Odvtedy žiadny záchvat.