Všetci nezamestnaný:-)

Príspevok v téme: Všetci nezamestnaný:-)
bebedobreran

Ahojte všetci, ktorí márne hladáte prácu. Je to hrozné, len tak nič nerobiť. A navyše byť bez penazí:-(

Zaujímalo by ma, ako vy riešite momentálnu pauzu v prítoku penazí:D
A ešte viac to, ako trávite svoj volný čas, ked nemáte žiadnu prácu. Máte nejaké koníčky, čo rozvíjate?? Alebo sa učíte cudzí jazyk??

Alebo Vám len tak od rána do večera beží telka a vy kukáte do blba??

Velmi by ma okrem iných zaujímali aj názory absolventov, tak do 25 rokov.
Kedže hovorím aj za seba, pretože sama som tri roky po škole.. a práce stále nikde.
Dakujem:-)

Deko23

Po zmaturovaní som bol cca pol roka nezamestnaný (celkom slušne brigády, cez 400 € mesačne). Potom som sa dostal do nemenovanej nemeckej firmy, kde som robil cez 2 roky s pre mňa celkom slušným platom. Teraz nás prepustili a neviem, čo idem robiť. Niečo už zháňam, no viem na isto, že nikde tu na okolí nedostanem z ďaleka taký plat, ako tam. Ak sa mi vlastne podarí niečo nájsť.

george303

Nebudte nainy pokial sa nezamestnate slusne bez vyski tak to nedokazete ani z vyskou :D
Si myslite ze fleky na ktore je potrebne VS sa obsadzuju iba tak nejakym vyberovim konanim ? :D
Vzdy sa najde niekto v okruhu rodiny alebo znamich ktori sa tam dosadi :D
Ale tak su aj miesta kde beru ludi bez znamosti ale tam uz sa beru ti najlepsi a nie ludia ktori sa stazuju na zdravi ze si nevedia najst pracu :D
Milujem svoju vlast :D

fialôčka

no s tou vyskou si tiez velke nadeje nerobme :-DD mne sa uz parkrat na pohovore stalo, ze mi povdali: bohuzial nemozeme Vas zobrat mate pre nas vysoku kvalifikaciu ..a to som vtedy chodila len 2 roky na vysku - personalistiku...teraz chodim na dalsiu vysku a myslim, ze tak ci tak pokial mi niekto nevybavi "flek" tak smola ...

BuschParis

Ja som tiež bola nezamestnaná po škole cca 4 mesiace a myslela som že prídem o rozum. To nič nerobenie a neustále odmietanie zo strany zamestnávateľov bolo neúnostné. Zo začiatku som bola plná elánu, že veď nič sa nedeje, prácu si nájdem. Denne poslaných 10 životopisov, 2 krát za týždeň pohovory a samozrejme buď chýbala prax alebo si vždy niečo vymysleli, prečo práve ja nie som dosť dobrá.V tom lepšom prípade mi ponúkali "až!" 317 € v hrubom za 12 hodinové denné smeny a to 6 dní v týždni.
Cítila som hanbu, hnus zo seba, proste to cítiť aj z okolia keď som sa bavila s kamoškami že oni sa dostali na VŠ a ja nie a to ako ma brali, aspoň som zistila kto aký je. Si nezamestnana? padaj, nemaš tu čo robiť resp. niet sa s tebou o čom baviť.
Na úradoch je to otrasné, kopec ľuďí a väčšina smradľavý degeši ktorých náš štát ešte živí a dáva im z ruky do papuľky.
Je to hrozné, naozaj si prajem aby sa situácia zlepšila na Slovensku.
Zamestnať sa, je bez protekcií a známostí takmer nemožné, pokiaľ ovšem nechce ísť človek pracovať ako operátor výroby a podobne.
Tie sprostredkovania práce na úradoch sú tiež trápne a ponižujúce, keď vam "sprostredkujú" prácu poisťovacieho agenta a samozrejme netreba zabudnúť napísať "mám záujem o túto prácu" lebo nezáujem je hneď posudzovaný ako nespolupráca s úradom a následne ma pekne vyradia a môžem si platiť mesačne odvody. A odvody za čo? za to že pomaly nemam čo do úst a o slušnej práci môžem len snívať.
Hanbím sa za to, že nie som asi rozumovo alebo ako stavaná na to, aby som proste išla na medicínu alebo na odbor s ktorým sa iste zamestnám.
Ja osobne odchod do zahraničia nevidím ako riešenie. Ja si chcem založiť rodinu tu, chcem žiť tu so svojimi blízkymi a pod.
Čo z toho že zarobím v zahraničí pár € navyše ako tu a domov prídem raz za rok alebo pol rok ak sa podarí a budem pracovať ako úbohá čašníčka. A keď budem mať 27-30 prídem domov s 1000 € na účte a čo...môžem začať od nuly.Budem zase tam kde som začala.
A najnovšie ma zarazilo ako nový úžastný minister školstva vyhlásil že sa budú znižovať počty študentov na VŠ. Že chce viac robotníkov a robotníčok. Tak nech stanoví minimálnu mzdu robotníčke či robotníkovi aspoň na 500€ aby mohol žiť ako človek a nie ako prasa. Potom to bude možno v poriadku.
Taktiež ako už bolo v jednej téme spomínané, pracovnú zmluvu dnes dostať to je proste "väčšie šťastie" ako to že ste si vôbec niečo našli.
Na svojej zlej situácii pracujem, ponižovalo by ma keby ma mali rodičia živiť prípadne mi dávať nejaké vreckové a podobne.
Treba VŠ a potom sa tlačiť hlava nehlava.
Takže mojou jedinou nádejou je VŠ i keď, aby som sa po jej vyštudovaní nedopočula " ste prekvalifikovaná, nemôžme Vás zamestnať"
Ďakujem pekne Slovensko!Lepšie už nebude.

Lulu2011

ale tiez vela ludi sa ma v zahranici dobre, odtial odisli, lebo nebolo na chlieb a teraz si dovolia, co len chcu, treba sa zamerat na krajiny s nadstandartnym prijmom ako Belgicko napr. ja mam muza, ktorý sa zo SR nemieni pohnut, aj ked zarobi menej, mame hypoteku, zavazky, ja by som isla, ale on nema na to povahu :( tak sa pretlkame

ATIDE/ESMERA

No určite, odísť do sveta...boli aj takí, čo šli do zahraničia robiť, a vrátili sa predčasne, s dlhým nosom a navyše aj s veľkým sklamaním v očiach. A zarobené peniaze? NOoo...to by ste tiež možno boli prekvapení .