Chcela by som zachranit nas vztah

Príspevok v téme: Chcela by som zachranit nas vztah
lienkalienka

S priatelom sme spolu vyse roka. Sialene sme sa do seba zalubili, nedokazali sme bez seba zit ani jednu sekundu. Sadli sme si vo vsetkom, v nazoroch na ludi, na svet,sme podobne povahy a v odlisnom sa doplname.
Avsak, uz na zaciatku vztahu sa vyskytol problem. Buducnost. Normalne to ludia neriesia, ked este vztah je len v zakladoch. Zacal s tym on, tvrdil, ze nechce aby som sa v buducnosti trapila, ze by bolo lepsie to skoncit a zostat dobrymi priatelmi. Ja som s tym nesuhlasila. A aky problem buducnosti? On je zo zahranicia, a po skonceni skoly planuje ist domov. Mojim planom je zostat na Slovensku. Vsetko je vsak len plan, a nikto nevie co pre nas pripravi buducnost. To bol moj protiargument, ked rozmyslal nad koncom. Prislo mi to absurdne. Na cas tento problem odoznel. Takisto vela ludi kecalo do nasho vztahu, vraj kultury nasich krajin su rozdielne a nebudeme spolu stastni..stretli sme sa obcas s mensimi urazkami na jeho adresu, stalo nas to vela slz, ale utreli sme ich a sli dalej.
Po styroch mesiacoch vztahu som odisla studovat do CR, a vtedy nastupili dalsie problemy. Napriek tomu sme sa videli kazdy tyzden, on cestoval za mnou, a ja za nim. A zase problem za problemom.Opat sa vynarala otazka buducnosti. Az nakoniec som nechala skolu a prisla spat domov, za cenu zachranenia nasho vztahu. Onedlho na to sme zacali spolu byvat, ale ajtak krasne obdobie striedali hadky, nezhody. Vela krat sme rozoberali rozchod, pre zjednodusenie situacie(tych problemov je viac ako len tie spominane), no kedze laska medzi nami este zije, maximalne po jednom dni sme sa opat dali dokopy.

Dnes som snim mala rozhovor, a opat, ako vzdy, sa vo svojich pocitoch zhodujeme. Problemy nas natolko vycerpali, ze uz nevladzeme. Sme nervozni, a z toho plynu nove a nove problemy. Od januara sa snazime "zobudit sa" a zacat od znovu. Snazime sa, ale nedari sa... Myslite, ze este mame nadej? Potrebujem pocut aj ine nazory ako tie v mojom okoli...

kafe

"tazko sa rozhodnut, ked clovek lubi"
Dievča, láska NENI len o citoch, patrí tam i ROZUM! Dávaj si na to pozor, lebo jediné čo budeš ľutovať je tvoja hlúposť. Aj keď miluješ, musíš sa vedieť pozerať na vzťah trochu pragmaticky - kde budete žiť, či sa obaja dokážete v danej krajine zamestnať.. Kazí sa vám to asi práve preto, že váš vzťah po tej praktickej stránke jednoducho nemá budúcnosť. A city to nezachránia, nech si rozumiete a vyhovujete jeden druhému aj na 100%. Zopakujem to ešte raz: láska je o citoch A rozume.

lienkalienka

Vo vztahu s nim nepocitujem, ze sme ine kultury.

A ako zenu si ma cti. Partneri, ktorych som mala predtym, neurobili ani percento z toho, co urobil pre mna on.Prave koli podobnym reciam, ze ine kultury si zenu nevazia, nechcem konkretizovat, odkial je, aby sa tato diskusia neodvratila od temy a riesili sa tu ine krajiny a ine mentality namiesto dovodu, pre ktory som tuto temu zalozila.

A dakujem za nazory, kazdy nazor si vazim, no tazko sa rozhodnut, ked clovek lubi. Ja sa zas bojim, ze ak to skoncime, neskor to budem lutovat.

lentak

zachytila som poznamku ze ste ine kultury. Tak to je sakra velky problem. Povedal ti, aby ste sa neviazali... tak to je jeden z mala( z inej kultury) ktory to povie zene. To si vaz, a rob co ti povedal.
Velmi male percento zien je skutocne stastnych v manzelstve s muzom z inej kultury.
Tie mudre to pochopia a ustupia, kym je cas a tie sproste sa potom trapia cely zivot.
Laska po case ustupi a zostane ucta jeden k druhemu a tu drviva vacsina muzov z "inych kultur" nema, hlavne teda k zene.

hop

akej narodnosti je tvoj priatel?
resp. kde chce zit? bud trosku konkretnejsia.
mat skolu je zaklad. presne pre taketo situacie je dobre mat aspon nieco iste, a na mysli mam prave to vzdelanie. to ti nevezme nik a je jedno kde zijes.

otazka je to dost zasadna. musite sa "dohodnut" ako chcete fungovat.
mala by si byt trosku ako on, rozhodna, a nepodriadovat sa vztahu az tak moc.

AdamKrt

Ale on Ti dobre povedal, ze pojde prec. Bol uprimny a nechcel Ti od zaciatku ublizit. Ak to myslel vazne, mal pravdu, ze nebolo rozumne pokracovat dalej vo vztahu, lebo pojde prec.

Treba si ujasnit priority, co chcete. Bud on ostane tu, alebo Ty pojdes za nim.

Ak sa rozchadzate v prioritach, nemoze to vydrzat a udrziavate si iba agoniu. Podvedome to iste obaja viete, ale urobit take rozhodnutie je tazke.

Lenze bude to cim dalej, tym viac tazsie a ak nezmenite priority, tak aj tak, to dopadne zle.

Ked odstranite pricinu problemu, budete mat vyhrate. Ak nie, zbytocne to natahovat...

lienkalienka

Skola ma najmenej trapi. Mozno to tak malo byt, momentalne sa pripravujem na prijimacky na skolu na slovensku.
Obetava som nebola len ja, bol aj on.

Nas vztah je dva, tri dni pekny, plny porozumenia a podpory, peknych zazitkov a potom nastane problem, opat pekne obdobie a opat problem.

Keby sme boli nas vztah bol len jeden velky problem, nebola by som tak vycerpana, vedela by som, ze spravne je to skoncit...Ale takto? Ja uz neviem...

fero11111

vrat sa na skolu najvetsia hlupost opustit skolu pre muza ... ktory ti rovno povie ze ked skonci on tu svoju odide cisty alibizmus .... nechapem obetava si prenho dost a do vztahu si dala asi setko co si mala na tvojom mieste co sa ma stat stane sa skype fc pokec existuju ked dokoncite obaja skoly a vasse cesty sa mozno znovu stretnu ... ktohovie ale v takejto situacii ked sa len hadate a udobrujete je to onicom a len to prehlbuje agoniu vasho vztahu ... podla mna to nema zmysel ked ty si urobila pre zachranu tak vela ze si opustila skolu a on je furt nespokojny tak to nema naozaj velky vyznam

anjelik

Niekedy ten najväčší dar , ktorý niekomu z lásky daruješ, je to, že sa ho vzdáš. Ja viem, že to znie smutno, ale tak nejak mám pocit, že to viete aj vy dvaja. Že kde sa nedá, sa jednoducho nedá. Stojí proti vám toho príliš veľa. Netreba podľa mňa už predlžovať agóniu vášho vzťahu. Na to, čo ste spolu prežili, nikdy nezabudnete, obohatilo to tvoj i jeho život, ale netreba sa už trápiť. Ty sa vráť do školy, ak je to možné. A možno, raz, v ďalekej budúcnosti si k sebe ešte cestu nájdete...:o))