Náklady na domácnosť pre pár

Príspevok v téme: Náklady na domácnosť pre pár
Fero M.

Viete mi niekto len tak zbežne povedať, koľko vás vídu náklady na doslova život.
Teda okrem nájmu. Chcem sa sťahovať v blizkej dobe s priateľkov do nájmu a zaujíma ma čo a ako. Ona robí na smeny 12cky a ja v práci mám obed, takže riešim len ranajky a večeru.
Len ma zaujíma koľko tak víde strava a ja lubim jesť :P a ostatné veci od čist. prostriedkov, stravy, kozmetiky a všetko ostatné.

Dakujem vopred :)

Lulu2011

ja, ze aka aktualna tema, ze Ferislav u rodicoch as priatelkou, vsak on nam je uz zenaty :)

ako problemy utriasli sa? :)

wreck

Fero M., no kde, cez net samozrejme. vyytipuj si cez stranky vyrobcov bielej techniky zopar spotrebicov, porovnaj si ich medzi sebou, jeden si vyber a najdi na nete najnizsiu cenu. objednaj, nic neplat dopredu, a cakaj az ti to dovezu.

velmi lacno davaju na andreashop.sk, lenze maju pobocky najma na juhozapade a je to taka banda neprofesionalnych lamerov, az mas chut kupit si boxovaci vak. nakoniec dostanes co si si objednal, aj cena bude platit, len maju velke nedostatky v komunikacii.

biela technika nie je podla mna nieco, co musis nejako extra starostlivo vyberat a chodit obzerat co to realne vie a ako to vyzera.

Fero M.

Od kedy ludia okolo mna vedia ze sa stahujem a budem dochdzat za tou istou pracou ale o 50 km viac, tak len same demotivujuce nazory pocuvam ci chtiac alebo nechtiac. A "najradsej" mam tie ak vam niekto povie ze, ved uvidis jak ta to prejde po dvoch dnoch, tak jak rozpravali. Teda ze sa o vas niekto bavi za vasim chebtom a riesi to ze niekam idete a nezabudne vsetky negativa povytahovat..
Si myslim ze ak niekto s niekym chce byt tak na nejake ometre nepozera. Neviem ci mi zavidia, aj ked neviem co alebo aky je dovod takych ludi ale na nalade mi to veru nepridalo aj med sa snazim z toho nic nerobit.

O tyzden sa stahujem aj doma to uz zobrali celkom v pohode jasne ze zas koi tej dialke :-D

Potrebujem este nejake spotrebice ako pracku a paru blbosti, neviete kde by sa mi to oplatilo kupit?

Fero M.

No to ma mrzi ovsem. Ale aspon aky taky vyber tam mate lebo tu nie je nic. Bud stastie, znamosti, alebo dobra rodina..
A tie byty to je neskutocne a u bas celkom fakt

suns

noo sranda je ta, ze nasa firma ma pobocku aj v kosiciach a tam kocky zarabaju rovnako ( co je na zivotny standart super ! )
s tym, ze 1-izbovy byt u vas stoji 18 000€ eur a v BA a okoli 35 000€ ... :/

Fero M.

1600 v cistom spolu.

No fakt v dnesnej dobe nieco mat tak to je...
Starsi si povedia ze kolko zarabame ale to ze kupili byt za 15000sk na to nepozeraju..
Nastastie mam nasporene peniaze a ked budem kupovat byt tak sa musim zadlzit na len na 10 rokov, lebo si fakt nevuem predstavit nejaku 300 eurovu splatku na 30 rokov a do toho ezte dieta alebo stracu prace jedneho z dvojice. Tak mi to vide 200e na 10 rokov. Samozrejme rozdiel je kde ja sa bavim o dalekom vychode :-) Ale aj tu ceny pomerne plat - cena bytu. Ak tu ludia zarabaju priemerne 350-400e tak nemozu chciet za 3jku byt 40 000 a vymene len okna :-)

wreck

celkom aktualna tema aj pre mna, uzitocne prispevky.

len by som chcel vediet, ci tie prijmy, ktore tu viaceri uvadzate, su disponibilne alebo hrube.