atkinson, ketoza

Príspevok v téme: atkinson, ketoza
ponozka

Dobre tak teda chcela by som schudnut. Som clovek co papka vela sacharidov a z ktorych nenormalne priberam. Tak som sa rozhodla ze sacharidy vyciarknem. Precitala som si vela o atkinsonovej diete a tychto bezsacharidovych. Poznam teda rizika. Je pravda ze pri tejto diete idu prec len tuky a svaly nie? Ja kazde rano bicyklujem, na iny sport si momentalne s mojou vahou netrufam, teda uz par dni sa stravujem hlavne kuracim masom, rybami, syrom, tvarohom, jogurtom, zeleninou /hlavne listova, uhorka, brokolica, karfiol/ dodrzujem zasadu do 20g sacharidov. Nejem slaninu, mast,klobasy, salamu ako si vela ludi mysli ze atkinsonova je hlavne o tom :) Jem tak 5ty den ubytok mam 3kg co bude asi len zatial voda neviem. Kupila som si pruzky uz druhy den som bola v ketoze. Teda moja otazka znie ci takato strava, pravdaze neskor by som pridavala sacharidy postupne /viacej zeleniny a ovocia/, a to bicyklovanie/40min/ bude stacit aby som o svaliky neprisla? Kedze pri vsetkych dietach idu hlavne svaliky prec. mam velmi vela tukovych zasob cela som rozlingana. Ma to teda nejaku sancu na uspech? niekde zacat musim ...

ponozka

dakujem za usmernenia a rady vsetky beriem :)

nadbytok bielkovin v tele predpokladam nemam meriam si aj tie a je to v norme.

na to prekyslenie sa idem popozerat co je dobre, dakujem.

- mira

Chudneš za cenu silného prekyselenia organizmu . To je veľmi nebezpečný stav, predpoklad všetkých chorôb.

Okrem toho, vysoký príjem bielkovín ti nezabezpečí zachovanie svalstva, pretože bielkoviny v nadbytku sa menia na tuk.

ponozka

tak neviem za tyzden mam 5cm z brucha prec a uz nevyzera tak roztrasane aj celulitida mi mizne. z inych casti tela je to taky centimeter, viacmenej zadok velky nemam ani nohy v pomere s hrudnikom, bruchom. Co si citam o ketoze tam praveze by sa malo chudnut s tuku a nie zo svalov no neviem je pravda ze to ide rychlo dole.

ponozka

ved prave preto sa udrzujem v ketoze, aspon co som sa docitala tak sa prave chudne z tukov, pretoze je telo odstavene od cukrov. Ci nieje to tak?

Tuto dietu nechcem drzat dlhodobo uz som pisala nizsie ze mi ide hlavne o to aby som schudla z tukov aby sa mi lahsie cvicilo a mohla som zabrat, vtedy by som uz zvysovala aj tie sacharidy. A ani sa neodporuca drzat dlhsie ako mesiac. A ani ju nechcem tak dlho drzat aby som si neposkodila. teraz je to tyzden tak mozno este jeden dva uvidim ako to pojde.

citala som si aj tie sacharidove vlny a ckd ale kedze niesom aktivny sportovec a nemam taku kondicku tak si velmi netrufam :)ono je to aj tak "odnoz" od atkinsnovej

xdanielax

pri zvysenom prijme bielkovin treba vela pit - je to zataz na oblicky.
Neviem dokedy budes schopna vydrzat tuto dietu. Planujes to drzat viac nez tyzden??

Podla mna je lepsie do stravy zaradit aspon nejake sacharidy potom. Alebo to mozes striedat, pripadne skusit sacharidove vlny.. ale dlhodobo je - aspon z mojho pohladu tato dieta nevhodna.

Naopak aerobna aktivita, akou je napriklad bicykel, je pri chudnuti vhodna. Spravna tepova frekvencia atd.. to si sa urcite docitala uz tiez.

Samozrejme, je naivne si mysliet, ze ak telu znizis kaloricky prijem, chudne IBA z tukov. Omyl. Preto je dolezite stimulovat svaly.

ponozka

Mira no nejem vela zeleniny koli tomu aby som ostala v ketoze. Dodrzujem tych 20g sacharidov na den/to je ten prvy tyzden dalsi si mozem pridat/ a v samotnej strave ci uz je to jogurt, tvaroh su skryte sacharidy.

Gege ide o to ze nemam v tele dostatok cukru tak velku zataz velmi nezvladam uz aj na bicykli mam dost.

V prvom rade by som chcela schudnut, a ked uz sa mi bude pohybovat lahsie tak zacat viacej sportovat a pridavat viacej tych sacharidov.

Len som chcela vediet ci si tym nejako viacej neublizim, aj ked osobne si myslim ze je to lepsie ako ked som do seba dzgala vsetko mozne aj nemozne.

Ked som drzala ine diety tak som stale mala chut na nieco,pridavala som si lebo mi nestacilo a teraz nemam vobec ani hlad, ani ziadne chute, skor je tu ta nechut do jedla a jem tym padom aj mensie porcie. Skor som smadna a lejem do seba vodu na litre.

Gege

Neodporucam ti chudnut na vlastnu past, vyhladaj odbornika. Bicyklovat budes darmo treba posilnovat... A to predchadza svalovemu ubytku najlepsie. Predstav si selmu, cely cas je najma maso ale vela beha... bicykel je nenarocny dopravny prostriedok, ani nie tak sportovy nastroj. Najlepsi nastroj je tvoje telo... Rob kliky, drepy, brusaky...

- mira

Iste, kuracie mäso, syry, vajcia, tvaroh, jogurty sú silne kyselinotvorné. Okrem toho, prebytky bielkovín sa v potravinách vyskytujú spolu s tukmi /viď syry/ a v nadbytku sa premieňajú v tele na tuky a sú predpokladom vzniku nánosov, zhrubnutín a v konečnom dúsledku cýst a nádorov.
Polysacharidy v celozrnných obilninách sú pri redukčnej diéte veľmi potrebné na ukľudnenie nervového systému a zabránenie "žravosti " a chuti na sladké.
No a prečo neješ veľa zeleniny ?

Eskimáci súce jedia mäso, ale žijú v extrémnych podmienkach silných mazov a sú na to vybavení. Všimni si , že nejedia kuracie ani syry, ani vajcia, ale
R Y B Y.

To je zásadný rozdiel v kvalite.