miniaturne cervene bodky

anonymabcd

Mam asi 7 malych cervenych bodiel na lavej ruke a 5 na pravej, su velmi male, ale 2 na lavej su vacsie, maju priemer asi pol milimetra, jedna je naopak tak mala, ze ju takmer nie je vidiet.

Jednu, tu vacsiu mam uz minimalne rok, vtedy, minule leto som si to velmi nevsimal, vlastne mozno som mal aj tu druhu vaciu uz vtedy, je vzadu, mozno aj tie mensie, len som si to mozno nevsimol.

Co to este moze byt a co s tym?

Vdaka.

marfuška

Mohli by to byt malé hemangiomy.To sútaké "hrčky" naplnené krvou.Moc by som do toho nerýpala.Možno by bolo vhodné zájst s tým na kožne,alebo neviem či nie aj k hematologovi.

tiffany

Moj priatel ma na sebe male cervene bodky. Su to take male bodky, v ktorych je krv. Uz to ma dost dlho, stale sa mu to objavuje a zase mizne. Mohli by ste mi prosim povedat co by to mohlo byt, resp. co je potrebne robit? Velmi pekne dakujem

marfuška

Malé červené bodky možu byt petechie.Vyskytujú sa pri poruchách cievnej steny,kedy može ist o zvysenú premokavost cievnej steny.Skus Ascorutin na spevnenie ciev.Ale v konečnom dosledku,pokial je tých bosiek pár nejde o nič závažné.