Chyba mi traviaci enzym

iskra

Jasne že doplnim.Ale nebudem čakat ani na to kedy sa mi prejavi nejaka važna vec.
Pričina nejaka musi byt.Tak ako ked chyba vapnika sa da zistit pričina.Tak určite sa da zistit pričina prečo chyba vit.D
Ak sa mi podari niečo zistit.Tak ti dam vediet len tak pre zaujimavost.

RNG

Telo sa meni, rozne funkcie mozu byt rozne poskodene, niektore sa regeneruju, ine nie.
Ale ked mas niecoho chorobne malo, treba to doplnit a necakat, az sa ten nedostatok prejavi zdravotnymi problemami.

iskra

Ale zahada je prečo som ho predtym mala dost a odrazu ho nemam dost.To je zahada.
A jasne že budem brat zv.davky ale nevzdam to a budem dalej patrat.

RNG

Iskra, komu sa netvori vitamin D -3 v pokozke, nema ineho vychodiska, nez "napchavat sa tabletkami" ako to nazyvas ty, tj brat doplnok vitaminu D-3.
Je plno jediel, ktore ho obsahuju, najma rybacie oleje, ale odporucam ti najma brat doplnok, ktory ma garantovane mnozstvo, nez nahodne obsahy jedal.
Inac nemusis mat ziadnu inu zdravotnu vadu, len tento malicky nedostatok.
Zialbohu tento nedostatok ale vedie k roznym zdravotnym problemom kvoli mineralom, vcitane osteoporozy, tetanie a podobne.

iskra

No rozmyšlala som,že môj problem je velmi tvrdy oriešok a nikto si s tym nevie rady.
Jedine riešenie je ale len na čas je zvyšenie davok vit.D
Ale to je len dočasne riešenie.Pretože prvom rade treba zistit pričinu prečo vit.D sa trati.Tu pričinu treba odstranit.A len na čas je dobre davky vit.D zvyšit.
Tak ja to nevzdam a budem po tom patrat dalej.Možno sa najde hlavička ktora to vyrieši.
Je lepšie patrat a najst pričinu ako sa napchavat tabletami.
Dufam že sa mi to podari z božou pomocou.

iskra

a ešte jedan vec.Nechcem od teba aby si mi povedal čo sa vo mne deje.Ale na akeho špecialistu by som sa mala ešte obratit.Alebo čo by si na mojom mieste robil ty.Ale asi to čo si už pisal že by si zvyšil davky D-čka a tak.
Takže som stale na jednom mieste.Ale aj tak dakujem.

iskra

RNG dakujem za tvoj čas.To všetko beriem.A presne ako si to popisal.Len jedine čo asi ešte urobim.Zvyšim zasa davky vit.D a uvidime čo bude dalej.Ci to bude mat nejaky vyznam.
Dakujem RNG a želam ti PEVNE ZDRAVIE.

RNG

Nemam krystalovu gulu, tj neviem ti predpovedat, co sa ti v tele deje. Ale doplnok vitasminu D-3 je dnes lacna zalezitost a v podstate ho odporucam vacsine ludi, pre istotu. Tj o to viac tebe, kedze mas osteoporozu a namerane nizko hladinu D-3 v krvi. Odporucil by som ti aj napravit si travenie, hormonalne hladiny, brat aspon docasne dobru zmes mineralov a vitaminov na kosti, zmes co obsahuje mineraly viazane najma na aminokyseliny(chelated) a s obsahom vitaminu K-2, ktory je tiez potrebny na zabudovanie mineralov do kosti. A brat to spolu napr zo spirulinou, tak sda to lepsie absorbuje aj zabuduje.
To vsetko potrebujes naraz, inac sa ti kosti nemozu budovat. Telo nie je skladiste a ked nieco na tie kosti chyba, tak vsetko ostatne sa postupne z tela vyhodi nepouzite.
Tj je velmi dolezite mat vsetky zlozky na kosti a v spravnom vzajomnom pomere a forme naraz.

iskra

RNG
A čo si mysliš?môže to byt spôsobene klieštom?ten nedostatok vit.D?
kde by som sa mala ešte obratit na akeho špecialistu?
A vieš čo je ešte zvlaštne?že ja bez slnka nemožem byt/a to je tiež prisun vit.D a u mna to vyzera ako keby som slnko nevidela po cely rok.
Som z toho všetkeho jeleň :DD ja sa smejem ale traim ma to.A chcela by som prist na tu zahadu.Inak mam zle vyhliadky do buducna.

RNG

Klieste prenasaju nielen boreliozu, ale aj rozne virusy, a parazity, ako napr babeliosis.
A testy na samotnu boreliozu su presne, len ked mas aktivnu bakterialnu formu v tom momente v tele. L-formu, tj bunkoveho parazita tejto bakterie zatial bezne krvne testy neurcia. Preto je tak vela ludi s boreliozou nediagnozovane/poddiagnozovane s touto chorobou a preto je borelioza ovela viac rozsirena, ako si lekari priznavaju. Najma na Slovensku je to velky problem, kde pred par rokmi mikrobiologovia potvrdili az 80% kliestov nakazenych touto bakteriou..
V USA dlho tvrdili(lime desease), ze je len dokopy zopar tisic pripadov v celej krajine, aj nakoniec asi pred 3 rokmi museli priznat, ze pribuda rocne vyse 400 000 pripadov a aj to cislo je este oficialne, z lekarskej komunity, a tj prinizke.

Je to dost typicke pre lekarsku komunitu, ze ked nevedia nieco riesit ucinne, "strcia si hlavu do piesku" a tvrdia, ze to nie je tak vazne.
Alebo vymyslia nieco okolo genetiky a tym je to odpisane, bez praktickych postupov, ako na to, tj ako to diagnozovat a vyliecit s uspechom