sen o krasnej pleti.....

Príspevok v téme: sen o krasnej pleti.....
NESTASTNICA

krasna plet, fakt to nejde docielit?? mam takmer 22 a s akne bojujem takmer od 10, a doktorka (kozna) mimochodom druha ma nechce poslat na ziadne vnutorne vysetrenie, ale ja neverm tomu ze tam vo vnutri nieco neni...najhorsie vyrazky mam na pravej strane pod ustami....ziadne inde sa mi take brutalne zapalene a tazko hojitelne akne nerobi ako tam... ked sa mi konecne podari, ze sa tato ,, prekliata ,, oblast zahoji....stav trva par dni a potom zase vsetko odznova..:(( nvyse tam vidno cervene flaky...vysev, a je tam uplne akoby taka ina struktura koze...aj pred par dnami som si to dorypala:(( viem som krava..ale mam strasny stres:(( a ked som uz citila ti bolave vyrazky musela som ten hnis dostat vonku....fakt neviem co s tym, tychto par dni som si to potierala dakou vysusujucou vodickou od doktorky, co obsahuje kys. salicilovu...a mam pocit, ze to mam prilis presusene....zjazvene skarede...:(( newiem co s tym, ked sa na seba do zrkladla pozriem da sa mi plakat.....nema, chut ani chodit von s takymto ksichtom.....bo na tom kusku fakt vyzeram ako nocna mora zjazvena skareda:(( navyse mam pocit, ze mam taku povadnutu sivastu nevyraznu plet....ked sa pozriem na ostatne baby, maju ju krasne ziarivu zdravu a ja v takomto hroznom stave......pritom sa snazim...pouzivam masky, citim plet:( a nic...mate podobnu skusenost aj vy?

Leela333

Kokosový olej je úžasný a ešte lepšie sa vstrebe, keď si ho dáš na navlhčenú pokožku. Ja mám síce suchú pleť, ale ten olej je zázrak na všetko :-) A prípadne si pozri na stránke saloos (.sk) nejaký olej priamo na tvoje problémy. Ale buď opatrná, lebo niektoré oleje obsahujú aj esenciálny olej a mohla by si byť alergická. A na tie podkožné vyrážky skús propolis, len si ho nenatieraj na celú tvár. Stačí na vatovú tyčinku a potom priamo na vyrážku. A rovno vyhoď všetky krémy, maste, masky, lebo to je aj tak svinstvo a sama si zistila, že ti to vôbec nepomáha. A ozaj, pi veľa čistej vody, aj to pomáha :-)

fftjddgj

na hnisave zapalene vyrazky si davaj morsku jedlu sol rozpustenu v teplej vode. puzij to ako pletovu vodu, alebo si z toho rob obklady. ak mas tie miesta mokvave a zle sa hoja, tak si nato daj praskovy cukor

sweet_lolitta

neboj sa neupcha, kokosovy olej sa pekne vstrebava, davaj si to na noc - vycisti si tvar od necistot a daj si na to kokosovy olej rovnomerne a chod spat. a inak - skus si kupit prirodnu kozmetiku (nie je vobec draha), ja kupujem tiez v dm, znacka Alverde - tie pripravky nemaju tolko chemie v sebe a pokozka je mozno uz tak podrazdena, ze aj zmena kozmetiky na jemnu by jej pomohla. Ja s tym mam velmi dobre vysledky.

NESTASTNICA

dakujem vam za nazory,

tiez mam taky podobny, proste, ze v tele musi nieco byt!! daky zapal alebo usadenie...len som sa chcela spytat, ze ak ma poslu na gyndu a tam mi toto zistia akoto budu riesit? zas len HAK, lebo to beriem ako poslednu moznost:(( kt, viem, ze zarucene zaberie....chcem to dostat vsetko z tela von....a s tym stravovanim....hmm....mam rada zeleninu, len som casto na intraku a moja strava je dost jednotvarna, ku tomu ten stres:(( akoze nejem take vyprazane veci, cipsy atd....ale aj tak... ja mam obas tu plet mastnu hlavne celo, a potom mam zase pocit, ze je sucha niekedy tvoria sa mi supiny hlavne na nose..to je tazko....ta ostatna cast pokozky, nie je taka rozrypana a vyhadzana ako ta pri ustach...ale vidno tam vysypane belave vyrazky( alebo ako to nazvat) proste struktura tej koze vobec nie je hladka...tieto samozrejme nejdu vytlacit , tak do toho nerypem...:)) ale tie pod ustami hroza strach:( teraz sa mi tam dal este aj maly herpes- asi zo stresu..alebo co... a to je tiez zaujimave pretoze predtym som mavala herpes vzdy n ustach a nie pod perami na brade, len poslednych par rokov.....nemoze to mat tiez daky suviss??? imunita a tak....s tou krvou....chodi ju darovat pravidelne, niekedy ma vyradia pre nedostatok zeleza, ale minule som si pekne polepsila.....nikdy mi nevraveli, ze by s nou bolo nieco zle....skusala som pit zihlavovy caj, dokonca mi aj chutil......ale bola som z neho daka cervena a brutalne vyhadzana:(( a ten kokosovy olej mi nezmastni plet este viac? alebo neupcha poryy???

- mira

Oblasť okolo úst signalizuje, av akom stave je reprodukčný systém. Ak je problém hlavne na pravej strane, máš zanesený pravý vaječník, vajcovod, ale pravdepodobne i maternicu. Základom pre usadeniny sú lepkavé mastné kyseliny, ktoré pochádzajú z nasýtených tukov zo syrov, vajec, mäsa. Prostredie sa prekyselí cukrom a lepkavé hlieny sa usadzujú. Telo ich vylučuje nielen výtokom a vylučovacími orgánmi, ale hľadá i náhradné cesta, a to je pokožka. Mala by si sa vyvarovať uvedených potravín, aby si zastavila proces ukladania hlienov a tukov, zastavila zápaly. Potom by si sa mala prečistiť prečisťujúcou stravou. Počítaj s tým, že zakiaľ sú na uvedených miestach usadeniny, proces vylučovania cez kožu bude pokračovať.

sweet_lolitta

a este dolezita malickost.... sestra mala to iste a lekari jej davali stale maste a vody na VYSUSENIE pleti. Plet mala riadne suchu az sa jej supala - vraj to je ok. Mala vsak z toho este viac vyrazok podla mna, tak som ju prehovorila, nech to vysadi a skusi KOKOSOVY OLEJ - pravy cisty 100% (napr z DMky). Ma protizapalove a antibakterialne ucinky. Plet sa jej konecne hydratovala a vyrazky co boli hlavne uz z presusenia tymi mastami zmizli! Odvtedy uz uziva len kokosovy olej a lokalne na vyrazku tea tree olej :) vysusujuce maste do kosa

sweet_lolitta

koza naozaj reflektuje to, co sa deje vnutri, je to take zrkadlo. bohuzial kozni lekari vo vacsine pripadou hned predpisu maste na potlacenie prejavov, ako by poslali pacienta na rozne vysetrenia, pretoze je to jednoznacne vnutorna zalezitost. Velmi castytm faktorom je prekyslena krv z jedal, ktore menia ph krvi na kyslejsiu. Napr. skus obmedzit maso, mliecne vyrobky (casto podporuju zapalenie), cukor (aj ovocie! - radsej jedz co najviac zeleninu), niekto ma problem po zjedeni cokolady (individualne). Dolezite je PIT CISTU VODU, ziadne umeliny, CAJE (zelene caje pomahaju udrzat zasaditost krvi, no prechodne si mozes dat aj bylinkove - zihlavovy na cistenie, kamilkovy atd). Drzim palce.

lulu22

Nestastnica, presne viem, o čom hovoríš. Ja som bojovala(i ked samozrejme sem-tam sa mi vyrážka objaví)s akné od 13rokov asi 10rokov! A keď som mala nervy na to ako vyzerám, rozrýpala som si vriedky, revala som,ale samozrejme to nikam neviedlo, bolo to ešte horšie. Najzákladnejšie pravidlo-NEVYTLÁČAŤ! Od kožnej som zobrala možno 2-3prípravky a povedala som si - koniec. nebudem dávať prachy do "liečiv",ktoré mi len nehorázne vysušovali pleť a mala som po nich rôzne červené citlivé fľaky. Najlepšie je telo vyčistiť z vnútra, potom sa to prejaví aj vonku :) Mne naozaj veľmi pomohol žihľavový čaj.Keď máš možnosť, natrhajsi čerstvú-ja teraz už pekne taký čaj pijem :) Prečistí krv. I keď zozačiatku sa ti môže zdať, že si ešte viac vyhádzaná, ale ono to musí výjsť všetko von. Potom aj chemický peeling mi urobil veľmi dobre na pleť:) Jem aj probiotiká, to tiež má pozitívny vplyv.
Trpezlivosť ruže prináša :)