Tocenie hlavy a unava

Príspevok v téme: Tocenie hlavy a unava
igi23

Dobrí deň.

Rád by som sa dozvedel čo by mi mohlo spôsobovať pravidelné točenie hlavy. Začalo to asi keď som mal 20 rokov. Každý deň na obed o 11-tej sa mi začala točiť hlava, večer som býval strašne unavený stávalo sa mi aj to že som zaspal o 18-tej za PC s hlavou na klávesnici. Točenie hlavy mi negatívne ovplyvňuje moje bežné konanie a premýšľanie. Neviem sa sústrediť a učiť, slabšie chápem ľudí s ktorými sa rozprávam, spomaľuje to moje myšlienkove pochody. Dnes mám 25 a čas kedy sa mi začína točiť hlava je 16 hod. nech jem čokoľvek a kedy koľvek to neovplyvňuje.
Viem to potlačiť iba energy nápojom, silnou kávou(slabá nepôsobí) alebo troma zelenými/čiernymi čajmi. V mladosti som dosť pil alkohol, každý víkend(piatok sobota). V tom čase som mal tlak po takomto víkende 149 na 90. Momentálne vypijem 2 piva za týždeň a robím tak 2 roky. Tlak mám 120 na 70. puls 70-80. Predtým som neposiloval, ale som fyzicky pracoval, dnes chodím do posilovne no nepracujem fizycky. Vedeli by ste ma aspoň usmerniť čo by som si mal posledovať a naštudovať, poprípade na aké vyšetrenie mám ísť?

S pozdravom ďakuje

Igor

igi23

Dnes o 17-tej som si zmeral hladinu cukru v krvy pri kamaratovy(ma na to ten strojcek). hladina 5.4 ... Od rana som vypil 1.5 litra vody, dve kavy s cukrom, jeden proteinovy sejk, dva sendvice a dva banany. Toto vsetko do 14-tej. Tocenie hlavy som nemal. Hlava sa mi toci az teraz o 18.30. Som mierne unaveny, sedim za PC. Je mozne ze to mam z nizkeho tlaku?

bonaD

Dôležité je piť dostatok tekutín, ale to je už obohraná platňa. Ak je hustá krv, ťažko ti okysličí mozog.

myopinion

no na tej stranke (daktore veci su uz dost "zvlastne" tam) si treba pozriet ing. blahovu, ta tam o tom pise (ale teda, je milion tych clankov, aj zahranicnych aj od doktorov mediciny)

myopinion

a co suvis s parazitmi? darzdravia.sk, moze to byt? ja mam taketo problemy tiez uz tolke roky, okrem ineho, a je to cim dalej horsie a lekarka mi nic nikdy poriadne nezistila (okrem podozrenia na SM, tak dik) a ja pritom uz pomaly nevladzem normalne fungovat

RNG

Su ludia, co sa im prilis znizi cukor v krvi. Taki musia jest pravidelne az 6 krat denne mensie jedla. A ziadne cukry, len celozrnne produkty a nizkoglycemicke jedla.

Tocenie hlavy moze byt aj zo stresu, zleho spanku, zlej cirkulacie krvi(zapchate cievy, prihusta krv, privela vytavrajucich sa fibrinov na stenach ciev) a podobne.
Ale nizko cukor sa da velmi jednoducho namerat a potvrdit aj bez lekara, ci to je z toho dovodu.
A okyslicenie krvi(zaroven to mera aj tep) tak isto sa da merat velmi jednoducho, su na to malicke monitory na prst uz od 50 dolarov vys.