Spanok 10 mesacneho babatka

Príspevok v téme: Spanok 10 mesacneho babatka
Tama81

Mam problem dat maleho spat,Uz 2tyzdne kazdy vecer place aj 2hod.vyskusali sme aj pri nom ostat,dat ho spat skor (ze mozno je unaveny uz o 19),aj spat neskor(aby sa unavil viac a rychlo zaspal). Ked zacne plakat,tak sa neda utisit ani na rukach,ani kojenim,proste si to odplace a od vycerpania zaspi ,ale obcas su to aj 2 hodiny!
Ak mate nejake tipy co by som mohla skusit,dajte vediet.bolest nema v brusku ani nikde, to som si ista.

nefinka

presne tak ako ti tu radia - telesny kontakt je velmi velmi dôlezity.. ja mam doma 8t. babo a bud ja alebo priatel ho máme na rukách, kým nám tam nezaspí /podotýkam, že nám po chvílke prestane plakat/ a ked nám v nárucí zaspí, potom ho dáme do postielky /koľkokrát zaspíme spolu s ním v obývačke pri tv:-)/

watermelon

To sa môže naučiť, ale preboha čo by si chcela v 10 t. Ono potrebuje len teba či otca. Potom budeš riešiť spinkanie, keď bude väčší. Teraz ho skrátka nechaj na sebe aj tak sa to bude všetko x krát meniť. Veľa šťastia a užívaj si ho ani nevieš ako rýchlo toto prekrásne a náročné obdobie prejde. Ináč nebol ockovany? To môže byť príčinou plaču...prívrženci očkovania samozrejme toto vylúčia ale som to čítala v odbornom casaku.

Tama81

Jeeej aki dobri ockovia su na svete;) tak tak urobim,bude zaspavat pri mne.kedy ho mam ucit na nejaky rezim,co sa tyka spanku a papania a pod?

-vt-

ináč, ja si nepamätám, že by sme nechali detičky v tom čase, keď mali okolo 8-10 týždňov, samé zaspávať, napr. v posteľke. Väčšinou som ich zaspával vo svojom náručí. Jednak to bolo pre mňa veľké potešenie, jednak sa z toho vôbec nestal žiadny zvyk, žeby neskoršie zaspávali výlučne na náručí.
Myslím si teda, podobne ako watermelon, že to chce viac telesnej blízkosti.

-vt-

v názve témy máš uvedené 10 mesiacov...
jááj, mať takéto "problémy". nič v zlom - som otecko 2 detí (7+9r.), ale bábätko mi normálne chýba...
všetko dobrého a prajem veľa zdravia.

Tama81

Dakujem za rady,najskor sme skusali nechat ho v postielke,ale ked plakal isli sme k nemu,no posledne dni ho nechavam plakat na rukach, lebo ta metoda prva nefunguje.vcera sa utisil tak ako pises,na rukach a som mu tisko spievala.obavam sa ze sa nauci na rukach zaspavat ak to tak budem robit kazdy vecer.

watermelon

Ako ho nechavas plakať? Samého alebo na sebe? Drž ho pri tom, ukaz mu že ťa zaujíma čo tí tým plačom hovorí. 10 mes dieťa neplace len tak. Niečo potrebuje. Ak sú vsetky potreby splnené tak je to potom blízkosť matky. Chce byť na tebe, Drž ho a kľudne mu rozprávaj že si tu preňho, že je v bezpečí, že sa na teba môže spoľahnúť. Nikdy ho nenechaj plakať samého v postielke. Take malé dieťa este nemá pamäť keď zmiznes z dohladu akoby si zmizla navždy. Nevie že si vedľa. Cíti zúfalstvo samotu až od vyčerpania zaspi,stratí nádej že sa oňho niekto postará, mysli si že je sam. Musí to byť pre dieťa hrozné. Do 1 r by dieťa malo byť čo najviac nosene a drzane keď place.