Dilema vo výbere povolania

Príspevok v téme: Dilema vo výbere povolania
kvietok22

Ahojte.

Pozerala som si nejake temy, a videla som tu riešit niečo podobne.
Ale ja by som predsa len potrebovala poradiť, nakolko takto špecificky sa tu neriešilo to, v čom mám ja nejasno.

Mám 22 rokov a momentálne som nezamestnaná.
V septembri tohto roku nastupujem na VS pedagogicku, nakolko mám ale umelecké sklony, tam ma to hrozne taha na AKU - herectvo - o ktorej som veeelmi vela rozmýšlala, a nejako, asi zhodou okolností, alebo osudu??...som skrátka nestihla podať prihlášku...

Vybrala som si teda pedagogiku(aby mi nestál rok??) preto, lebo je to určite ,,stabilnejšie,, ako ,,nejake,, herectvo. Stále však pocitujem určitú nespokojnosť, osobnú.. v rámci toho herectva...neviem čo mám robiť: 1.vyštudovat pedagogiku, ktoru skončim v cca 27rokoch(Mgr.) a ptm ísť na AKU-herectvo?? 2.alebo nenastúpiť vobec na pedagogicku a zahlasiť sa na AKU tento rok?? 3. Alebo íst proste na pedagogiku a neriešiť herectv???
Chcela by som len vaše nejake názory...čo sa týka toho, či mám na herectvo, tak chodila som na spev, viem spievat, a na škole som recitovala, nakolko ma profesorka pochválila slovami: ,,máte to v sebe, to sa nedá naučiť,,-moj cit recitovania, prednes....cítim v sebe tu umelecku dušu no...a neviem, či nebudem po doštudovani pedagogiky cítit nespokojnost s načatou životnou cestou...niekto podobny ak sa najde, nejaky umelec, ktorý teraz má ,,normálnu,, prácu.. alebo skrátka ludia, ktorí by mi trošku poradily, ktorí si toho v živote viac odžily a vidia to reálne ako na Slovensku, tak aj v živote...
Velmi pekne dakujem...

fialôčka

kvietok toto bolo na ich FB stranke
Konkurz na herečku, ktorý sme avizovali sa uskutoční 4.6. od 14.00 do 17.00 v divadle v Podpalubí. Od pondelka najdete na našej webstranke všetko info a prihlasovací formulár.

a tu je ich stranka www.tulavedivadlo.sk

tak skus :-))

kvietok22

ahojte všetci, dakujem za nízory!

fialôčka - tu som:-) dakujem že na mna myslíš:-) kde sa bude konkurz konať,?? a čo to vlastne presne je???

sad2 - dakujem že si sa ma zastal!!!
myšlienka - 22 rokov je neskoro????
bohužial ja nemám finačnú situáciu aby som mohla študovať..aj denné niečo stojí! - knihy, ISIC, doprava...atd!!! preto som tie tri roky hladala prácu, brigadovala..atd..aj ked ťažko tu na fore niečo o tom vraviet ked to NECHAPETE!!! a nejdem sa tu o tom rozpisovať!!!

teraz to vyšlo tak, že možem ísť na školu..a tak si vyberam..a rozhodujem sa.

fialôčka

kvietok, prave som videla, ze bude konkurz do tulaveho divadla na herecku ..tak som si na teba spomenula ..... ak tu budes, ozvi sa ..

sad2

myslienka: to ake bludy rozpravas, ze v 22 rokoch je neskoro sa hlasit na skolu, u nas na prave je 55.rocna prvacka na dennom studiu, a inac bezne ludia zacinaju aj skolu v tridsiatke..
nie je to nic neobvykle, v 22 je to este uplne v pohode

[zruseny20]

kvietok22

toto neber ako utok, pytam sa zo zvedavosti. Co si vlastne robila doteraz? strednu si predpokladam skoncila okolo 19 rokov.. a tie nasledujuce tri roky...? Lebo vo vseobecnosti, rozhodovat sa na VS az v 22 mi pride fakt neskoro - na akukolvek skolu..

kvietok22

ivanecenka - sorry ty, ale nevieš o tom nič, vela ludi ide skrátka na tu školu lebo ich to bavi a pred tým nikde nehrali. To že som nikde nehrala, neznamená, že som nič nerobila, a nevieš, ako som to mala, ake boli situácie(rodina a pod..)
tak nevrav!

22 rokov je len začiatok, som ešte mladá, a radšej teraz, ako potom v tridsiatke???!!!!

ved si práve vyberám školu len!

ivanecenka

sorry, ale 22 rokov nie je neskoro na herectvo? je dosť ochotníckych divadiel, kde si to už mohla skúsiť, viac rečníš,ako konáš