Zubná protéza u teenagera

Príspevok v téme: Zubná protéza u teenagera
mimi2233

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, koľko by stála protéza na horné zuby - 1,2,3,4,5 - poprípade celé horné zuby a či by to vôbec bolo možné. Mám takmer 17 rokov a veľmi veľké problémy so zubami - mám krivé predné jednotky, dvojky nemám vôbec - nevyrástli mi(dedičné), trojky mám v poriadku,4 celé preblombované, a 5 sa mi rozpadli - obidve+ sa mi zapálili oba nervy z nich. Chcem to riešiť protézou, keďže mi to dosť prekáža. Viete mi niekto poradiť?

evcca

za kompletnu hornu protezu neplatis nic, hradi ti to poistovna, platis len otlacky cca 30€. mala som podobne problemy a od 18 mi to riesili mostikmi a podobne, nestoji to za to, vrazila som do toho kopu penazi a kazde dva roky som to musela menit, lebo mi to padalo a lamalo sa to. teraz mam kompletnu hornu protezu a som spokojna.

iotaaa:-)

Odporucam ti navstivit aspon 2-3 zubarov, ktory by ti povedali co sa s tym da robit. Nie kazdy zubar sa pusti do vsetkeho. Moja kamoska mala tiez problem, ze vobec nemala 2ky a spravili jej umele. Ma ich tam tusim nalepene (alebo navrtane, uz neviem). A tiez jej trvalo, kym nasla doktorku, co by vobec bola ochotna s tym nieco robit. Dnes je z nej kocka s krasnymi zubami. Ale ostatne zuby mala zdrave. V kazdom pripade sa spytaj zubara. Ved napriek kazovym zubom si este dost mlada na to aby si nosila protezu, musia byt aj ine riesenia. Tolko moj nazor.