Vyrážky na tvári

Príspevok v téme: Vyrážky na tvári
Frankie1

Dobrý deň,

Mám problém s vyrážkami v oblasti tváre (čelo a spánkové časti). Tvoria sa mi len a len výlučne tam, nikde inde. Ako som si všimol, nie sú to bežné \"uhry\", ktoré len sčerveňajú,( začne sa v nich robiť hnis,atď ). Ide o vyrážky, ktoré vznikajú hlbšie pod kožou, ako keby tam vznikol akýsi zápal, celé to napuchne. Hnis sa v nich najprv nenachádza (nie sú ani červené). Pri pokuse o \"vytlačenie\" sa z nich uvoľní len priehľadná tekutina (voda?) . Až neskôr sa vytvorí hnis, ktorý nie je na prvý pohľad zbadateľný (nevytvára sa na povrchu, ako u uhrov, ale hlboko pod kožou). Po vytlačení hnisu sa na pokožke vytvorí \"chrasta\", ktorá na nej pobudne niekoľko dní.
Nevedel by mi niekto poradiť o čo môže ísť ? (aký typ ochorenia ? )

(všimol som si, že sem-tam, aj behom dňa mám zrazu studené chodidlá a práve vtedy sa mi začnú tieto vyrážky tvoriť na tvári. Môže to spolu súvisieť ? )
...prechladnutá krv ?
Mám vek 19 rokov a s uhrami bežného typu som nemal žiadne problémy (sem-tam sa mi nejaký na tvári objavil, ale to bolo naozaj ojedinelé).

Ďakujem za každú radu.

Tomáš987

Mne sa na lici vyhodila zlto biela vyrazka a okolo mam cervene ako keby podrazdene a neviem co s tym ci to mam vytlacit alebo nechat tak (mam 13 rokov)

supreme

Na všetky vyrážky je učinná zmena stravy, ale aj niekoľko dňová hladovka. Všetko treba skombinovať tak, aby ste sa pri to cítili dobre. Niekde postačí hladovať jeden deň, niekde dva až 3 dni, poprípade pri očiste tela aj viac . Kniha od G.P. Malachova " Hladovka "napovie viacej.

Lucia 12345670

Mam podobny problem.vyrazku nieje ani vidiet ale steasne boli a tvoria sa mi iba na nose ale mala som jednu aj na brade.A na akne ani uhry vobec netrpim...iba na tieto bolave vyrazky... a ked sa ich pokusam vytlacit ide z nich strasne vela hnisu a potom tam vznikaju chrasty a nasledne jazvy. Neviete niekto co s tym mam robit?

Lucia 12345670

Mam podobny problem.vyrazku nieje ani vidiet ale steasne boli a tvoria sa mi iba na nose ale mala som jednu aj na brade.A na akne ani uhry vobec netrpim...iba na tieto bolave vyrazky... a ked sa ich pokusam vytlacit ide z nich strasne vela hnisu a potom tam vznikaju chrasty a nasledne jazvy. Neviete niekto co s tym mam robit?

tvoja kvetinka

Milý Frankie1,
trpím niečím podobným. Mám aj klasické vyrážky kde vytlačím uhry, trocha potečie aj krv a vtedy prestávam tlačiť. Po dvoch/troch dnňoch sú zahojené.
Ale aj tieto horšieho typu-hnisavé so zápalom. Na začiatku sa ukazujú ako veľké, tvrdé, podkožné výrastky. O cca. 4 dni keď úplne navrú (niečo ako sopka :D) sa na vrchu objaví biela bodka. Vtedy je čas na vytláčanie. Mne sa tvoria hlavne na brade no naposledy sa mi zjavili dva na lícach! Tlačím tlačím, a keď je už žlto biely "krém" preč musím použit viac sily. Pri tlačení vyteká biela priesvitná tekutina, zvyčajne aj s krvou.
Za pár hodín je rana buď zahnisaná, zapálená alebo oboje dohromady.

Všimla som si ako sa správa pleť na tvári pri rozdielnom konzumácií potravín.
Zdravá strava-po nej sa mi výsledky pleti zlepšili, zapálené vyrážky pomali mizli. Čokoláda a veľké tukové kalorické bomby len zvyšujú nerovnomesť hladiny potrebných živín.

Základom je výhradne zdravá strava (aj keď máš na raňajky chlebík, natri si čo najmenej masla a pridaj veľa zeleniny, ktorú máš rád). Na obed môže byť tepelne upravené napr. kuracie masko s bohatou oblohou a ovocným šalátom vlastnej výroby. Na večeru preferujem 2-3 kusy ovocia. Upredňostňujem banány(sú chutné a sladučké), jablká, šalát z nastrúhaného údeného tofu a šalátovej uhorky. Nič kyslé. Počas dňa pijeme kvalitný ovocný čaj-najma matoví pomáha zlepšovať dýchanie a s troškou cukru sa stal zatiaľ mojím najlepším čajom aké som kedy mohla skúsiť. Chuťovo vynikne aj višňoví s cukrom. Vodu jedine prevarenú, príp. pre bábatká akou je Lucka.

Sprcha každý deň je nevyhnutnosťou! Treba sa zbaviť nečistôt! V opačnom prípade sa pórny niele upchávajú ale aj vznikajú pod kožou spomínané vyrážky!

Nesmieš zabúdať ani na každodenný intenzívny pohyb v podobe aspoň 30 min. bezprestávkovej telesnej aktivity (beh, tanec, cviky-posilovanie, kliky, skákanie na mieste do výšky(300 skokov), s obručou, korčuľovanie... .) Nechaj fantáziu tvoriť!

Dve hodiny pred spaním si na odličovací tampón nanesiem švédske kvapky, potrem celú pleť a na mieste, ktoré potrebuje akútnu pomoc ho nechám priložený aspoň hodinku a pól aby sa látka vstrebala. Nanesiem primerané množstvo krému na mastnu pleť,
BIODERMA-sébium, pore refiner, primerane. Všetkého veľa škodí. Ráno ma čaká sprcha kde si vodou vyčistím tvár. Namočeným tampónom od vodičky-propolis si potriem tvár, nanesiem trocha púdru na zmatnenie a môžem vyraziť do nového dňa! ;)

Uff ale som sa rozpísala. Hádam niekomu moje skúsenosti pomôžu. Ak chceme aby naša pleť bola krásna musíme sa o to aj pričiniť. To by malo byť všetkým samozrejmé :o).

PS: Tváričku treba uvývať pod tečúcou vodou aspoň dva krát denne! :)

Frankie1

...ono, aj nad tým som rozmýšľal, či sa nejedná o niečo vnútorné, či to náhodou nie je nejaký prejav alergie na niečo (chlad/strava...? )

krado

Prejavy na pokozek su vzdy problemy vo vnutri tela, moze to byt nejaky parazit,alebo iny problem , mam uspechy s liecbov s PauDarco od firmy Starlife, mozte ma kontaktovať. Alebo si to nastudovat na internete.