nezamestnana

Príspevok v téme: nezamestnana
AKODALEJ

uz som urcitu dobu nezamestnana. neviem si najst ziadnu pracu. este beriem podporu a popritom trochu brigadujem, ale som zufala bez roboty. za 4 mesiace 3 pozvania na pohovor a z toho nic, kazdy den minimalne jedna reakcia na zamestnanie. isla by som aj na kurz uctovnictva, ale neviem, ci by som si nemala radsej peniaze setrit. nastastie nemam ziadne pozicky, ani dalsieho co by som musela zivit a zijem u rodicov, ale mam pocit, ze sa uz nikdy nezamestnam. uz som rozmyslala aj nad odchodom do zahranicia, ale chceli by sme s priatelom uz aj babatko, ale ked budem prec, tak sa to nebude dat. som zufala
je niekto v podobnej situacii?
co mam robit? mam odist do zahranicia?
mam ist na ten kurz? bude to k niecomu?

dobra vila

Tak pozri, to babatko tak ci tak nemozete mat bez prace. Je sice pekne, ze si ho uz prajete, ale treba ho aj uzivit, vsakze? Potom po materskej sa zamestnas este tazsie, najma, ak si nemala stalu pracu, kam by si sa vratila, pozor na to. Co tak nacas vyjst, zistit, ci to vyjde a potom popracovat na babatku? Tak ci tak si v rovnakej nevyhode, ale ostat sediet a nic nerobit je horsie, ako skusit a robit nieco. Vratit sa mozes vzdy... Ja myslim, ze aj to by ti dalo skusenosti, vsak si zdokonalis jazyk, co to zarobis, a vseobecne ziskas nove skusenosti, ktore budes vediet zaista zurocit. Ale kolko mas rokov?
Ten kurz uctovnictva by si nemohla robit cez urad prace? Potom by ti to hradili oni a ty by si usetrila, urcite sa informuj.

AKODALEJ

ja viem, ze zahranicie uz neni to co byvalo, ale aspon nejake peniaze by boli, byt doma je strasne, uz reagujem na vsetky pozicie, na ktore sa hodim aspon na 70% a nic, hladam na strednom slovensku, ale je to hruza
a co si myslite s tym kurzom, som rozmyslala aj nad zivnostou, ale nic ma nenapada, keby som ostala tehotna do oktobra aspon to by bolo nieco, si platim DNP od januara. asi by to chcelo nejaky dobry napad na zivnost, zblaznim sa z tejto neistoty, tento rok prezijem, ale co potom??

veves

podla mna zahranicie nie je riesenim...zarobis tam nieco, minies a zase spat ist zarobit, pretoze na slovensku ta potom bez praxe do normalnej roboty zase len nevezmu. je to ako zacarovany kruh. a ked chcete babatko, alebo celkovo mam z teba pocit, ze chces mat proste domace zazemie, trvalu pracu. zahranicie je pre prelietavych mladych ktori maju uhliky pod nohami.
hold, treba cakat a cakat. raz sa nieco zadari.

bonzák

Do zahraničia jedine nie sama, tak ak nemáš nejakú skupinu, alebo známosť niekde v zahraničí, tak určite nie. Mimochodom už aj to zahraničie nie je to čo bývalo. Buď tam tiež nie je veľmi veľa práce, alebo kopec moslimov, Rumunov a iné fajty.
Keď brigáduješ, tak je dobre, aspoň okolie na teba nebude mať výčitky. Hlavne pokračuj v činnosti, aby tomu tak bolo aj naďalej :-)
Možno sa ti raz pritrafí šanca a niečo si nájdeš, ale obávam sa, že tu a aj v zahraničí to bude stále ťažšie a ťažšie :-(