Herpes a svadba

-vt-

tú masť calcium pantothenicum som jej predsa neodporúčal na ten herpes, ale na iný jav v súvislosti s jej posledným príspevkom. Ale dík za upresnenie. Aj podľa príspevkov Annie S. vidno, že je tu neistota, či je to herpes alebo niečo iné.

dana660xz

mne vzdy na milion percent zaberie zovirax. kupis to v lekarni, je to taka mala masticka. mala som aj compeed a to boli vyhodene peniaze. herpes mi vysiel tak ci tak, a liecilo sa to tak dlho ako keby som tam ziadnu nalepku nemala, dokonca by som povedala, ze dlhsie. ked si dam zovirax ani mi to nevyrasi.

-vt-

Annie S. - na ten kútik pier ti vhodne poslúži aj masť Calcium pantothenicum, tú maj doma vždy. Má široké využitie, najmä podporuje obnovu a hojenie poranej a podráždenej pokožky alebo sliznice.

Annie.S

ospravedlňujem sa, ale asi to nie je herpes. síce exsituje veľa druhov, nesvrbí,iba mam malú "vyrážku" pri kútiku pier, no ale asi pol centimetra od kutika von. neviem , skúsim zubnú pastu. a zistila som aj cibuľu, nie len cesnak :)

anamarie

Zubnu pastu si kedysi davala moja mamka, ale to bolo este davno, ked ziadne masticky neboli:) Teraz je uz kadeco ucinnejsie. Mne sa nastastie uz dlho neurobil, ale zvyklo sa mi to dobre vyliat, mala som hrcu na celej gambe:) Manzel mava chudak kazde tri tyzdne, lekar vravel, ze je to zo stresu, ma toho dost v praci. Kupila som mu l-lysine, je to aminokyselina vraj velmi ucinna proti tvorbe herpesom, vydrzal si to davat par dni... Ale vraj je to velmi ucinne a aj ked sa uz vyhodi.

zuzi74

a ten cesnak som myslela len tak jemne potriet aspon ako prvu zachranu...
niekto doporucuje aj zubnu pastu, mne ale vobec nevyhovuje

zuzi74

ach jaj, kiezby som ja mavala male herpesy na vnutornej pere...prave mam taky na tej hornej rovno pod nosom, ze by ani slepy neprehliadol:-(
Mne sa nikdy nedal vcas podchytit, mohla som robit cokolvek, vzdy vybehol na svet...
Zabudla som este napisat, ze treba preventivne nasadit B-komplex a to cim skor.

anamarie

zuzi74 ja mam zase taku skusenost, ze sa mi po naplastach herpes ani neurobil, clovek moze dobre jest aj pit, je to tam stiahnute, je mensie riziko, ze sa to roznesie na ostatnych clenov domacnosti... Zalezi od toho, kde je herpes lokalizovany, ja ho mavam na pere rakmer vo vnutri, takze to nie je vidno, ked je prelepeny. Zijem v USA a naplaste si objednavam z UK, masticky su neprakticke, lebo ked sa napijes alebo najest, musis ich opatovne nanasat a zotierat. Ale samozrejme kazdemu vyhovuje nieco ine. Neviem, nakolko ucinny je cesnak, ale pred oslavou by som si ho nenaplieskala na usta.