Tampony pocas celej menstruacie?

Príspevok v téme: Tampony pocas celej menstruacie?
romana 12345

Dobry den,

len ma tak zaujimalo ze ako to vlastne je s pouzivanim tamponov pocas celeho (den aj noc) menzesu. Zatial co som sa bavila s okolim, tak je to tak 50 na 50... vela hovori ze je to nezdrave, ini zase ze je to v uplnom poriadku.

Vie mi niekto s istotou povedat ako to je?
Lebo tampony v uvodzovkach milujem.. nechce sa mi nosit neprakticke vlozky.

Dakujem krasne!

sasula45220

ked som doma tak mam vlozku a aj cez noc. a ked niekam idem tak tampon. tampony su urcite lepsie. a netreba davat pozor ci nahodou nepretecem, ze by som si zle sadla alebo tak.

dedy

To mne je skôr na grc, keď to zo mňa nechutne vyteká :D , a ako krv zostáva v nohavičkách v nasiaknutej vložke, a dotýka sa to potom vonkajších častí, a pochybujem, že si niekto mení vložku pri jedinej kvapke krvi a človek tiež nemá možnosť sa dole umyť pri každej návšteve wc.
Určite tampón je z toho hľadiska oveľa lepší.
Síce používam obe možnosti, ale na tampóny nedám dopustiť. Ale k téme, ono sa vraj odporúča aspoň raz do dňa použiť vložku. Pokiaľ to však nevyhovuje, myslím že by nemal byť problém.

peta11

Mne sa tampony hnusia neviem prečo ale je mi odporne si ta davať tampony. Viem vložka tiež nie je na pohlad prijemna ale ak si pomyslim že ten nasiaknuty tampon tam mam tak je mi z toho na vracanie.

def

ja ti viem s istotou akurat povedat, ze ja to tak robim uz roky (a plno dalsich zien co poznam) a ziadna z nas nemala problemy... jednej zene to vyhovuje, druha ma z toho obavy - proti gustu ziaden disputat.. ale ja by som uz tiez vlozku nezniesla, tampony si neviem vynachvalit...

tampon vacsinou mozes mat zavedeny max 8 hodin, co je priblizne dlzka spanku (plus vraj v noci je krvacanie slabsie kedze sa takmer nehybes), takze to je podla mna v pohode... zase zeby som si budik nastavovala rano presne po 8 hodinach to nie, ale vzdy si dam tampon tesne pred spanim a hned po zobudeni vymenim....

co sa tyka toho ze je to nezdrave, citala som kdesi, ze vraj to nie je pravda, lebo ze krv zacina hnit az na vzduchu (preto vlozky smrdia a ked mas tampon tak nic necitit :D), takze pokial sa pri manipulacii dodrziava hygiena, tak sa bakterii a takych veci netreba obavat...