Mukopurulentná konjuktivitída

Príspevok v téme: Mukopurulentná konjuktivitída
Korylein

Dobrý deň,
potrebovala by som sa poradiť, ešte nikdy som nemala túto diagnózu a neviem prísť na to, ako som mohla niečo také z ničoho nič dostať.
Môže to súvisieť s tým, že pred nedávnom som brala 2x po sebe antibiotiká asi len s týždennou pauzou medzi nimi?
Alebo môže byť príčina aj iná?
Ďakujem za reakcie :)

RNG

Ocne zapaly(pink eye)mozu nastat kedykolvek, ked si nanesies napr rukami do oci nakazu a mas znizenu imunitu.
ATB znicia spravidla nasu zdravu probioticku crevnu floru, cim nas pripravia az o 70% vsetkych obrannych latok, co telo produkuje, naviac daju moznost(zelenu) sa v crevach premnozit rozne atb vzdorujuce mikroby, casto skodlive plesne, candidy a niektore inac v crevach probiotikami dostatocne kontrolovane mikroby(VRE, MRSA, Clostridium difficile...)
Vyriesit zapal v ociach mozno velmi rychlo kvapkami roztoku GSE(6 kvapiek GSE na deci vody, kvapkat 2 kvapky toho roztoku do kazdeho oka aspon 3 krat denne to obvykle vyriesi do 2 dni)

Ale po atb si treba co najrychlejsie vybudovat spat zdravu probioticku floru nasadenim kvalitnych probiotik a podporenim ich rozmnozovania sa velkymi davkami mikrovlaknin(10 az 20 gramov, s pol litrom az litrom vody, aby ta nezapieklo)
Jedno jablko ma 3 gramy mikrovlaknin=pektinov. Takze na odporucenu davku by si musela jest plno jablk. Preto je dobre sa obratit na doplnky, ako psylium, inulin. glucomanan, arabinogalaktany a samozrejme pektiny na dosiahnutie odporucenej davky.

Malokto si uvedomuje dolezitost jedenia hromady mikrovlaknin, tak tu este raz zopakujem, dobre kultivovane creva probiotikami maju az 1 kg probiotik na vahu. Aj najlepsie probioticke doplnky(30 az 70 miliard) maju len zoparsto miligramov probiotik, takze na obsadenie criev ich treba mnoho 1000 krat rozmozit, a na to potrebuju hromadu potravy=mikrovlaknin najma.