cestovanie MHD pocas tehotenstva

Príspevok v téme: cestovanie MHD pocas tehotenstva
saxana

Zaujima ma,ze ked ste ako tehulky cestovali MHD, ci a odkedy vam uvolnovali miesto na sedenie. Som v 6. mesiaci, mam sice relativne mensie brusko,kedze som dost vysoka a je to moje prve tehotenstvo, ale i ked cestujem MHD kazdy den a v tomto teple ziadnu bundu nenosim, zatial sa mi len 1x stalo, ze ma pustili sadnut. Tak som zvedava na vase skusenosti.

lost

Hmm, no to je problem dnesneho sveta :)
V kratkosti vysvetlim..
Dnes clovek musi byt vyslovene vychcany, aby ziskal to, co mu pravoplatne patri..
osobne to zazivam kazdy den, a niekeyd mi nevadi proste ignorovat a "nechat to plavat" no ak ma niekto naserie, tak som extremne neprijemny a je mi fuk, ake to bude mat nasledky, lebo zadarmo zo svojho nenecham ukrojit a uz vobec ale vobec nie, ak sa jedna o mne blizkych ludi.. (tj rodina, kamarati, ale aj pes!)
neviem o tehotenstve vela, no osobne by som zbytocne neriskoval nieco, len preto, lebo nikto neuvolni miesto :)
ide predsa o dieta..
(ale nechcem pisat blbosti, netusim ako to je, a co by nadmerne zatazenie v tehotenstve mohlo sposobit, mozno negativne a mozno aj pozitivne :) )
ale v predoslom prispevku som naschval pouzil take slovo ako vyziadat.. predtym sa da este aj opytat :) nejak milsie, ci by niekto nebol ochotny na chvilku uvolnit miesto..
myslim ze nikto to nema vyslovene lahke, napr ziaci po skole, alebo hoci aj mladi ludia, no hadam jeden sa vzdy najde :)

alebo ze by niekto iny oslovil sediaceho, ci by ti neuvolnil miesto :) ma to podla mna taky psychologickejsi efekt na sediaceho a skor to s nim pohne :) skoda ze mnoho cudzich ludi taketo nieco nerobi (cest vynimkam), i ked vzdy je ten problem ze clovek nevie kedy ten druhy vystupuje...

to by ma zaujimalo, ci existuje nejaky zakon o tomto.. uz len z principu tuposti ludi :)

saxana

tak to asi nemam na to guraz, niekoho poziadat,aby mi uvolnil. Len ako bolo dnes cez obed tak teplo, vyslovene som neodpadavala, ale tesila som sa, ked som mohla vystupit a na chvilku si sadnut na zastavke....

lost

Byt na tvojom mieste, vyziadam si miesto ktore sa mi paci - aj keby ho nedostanem, aspon zosmiesnim toho typka co to neuvolni za prve a za druhe, mozno bude mat vycitky svedomia skor ci neskor..
Za tretie - ludia na slovensku maju tak zamraceny pohlad, ze casto nevidia vyssie ako pol metra nad zemou, cize si mozno nevsimaju okolie..

-vt-

závisí to asi od dvoch faktorov, a to, či niekto tú tehotnú ženu zbadá, či si túto skutočnosť uvedomí až natoľko, že bude ochotný jej miesto ponúknuťo. Takže myslím si, že je to vždy individuálne. Ináč, ak v MHD nebude voľné miesto na sedenie a Ty by si potrebovala sadnúť, nič Ti predsa nebráni poprosiť niekoho - podľa Tvojho uváženia - aby Ti uvolnil miesto.
Prajem veľa zdravia Tebe i budúcemu potomku a veľa šťastných chvíľ s rodinkou.