Nutkave myslienky, nahováranie si roznych chorob...

Príspevok v téme: Nutkave myslienky, nahováranie si roznych chorob...
martes

Dobrý deň.
Volam sa Martin mam 18 rokov a som uz psychycky uplne na dne.Moje problemy sa začali asi pred 4mesiacmi kedy som začal pocitovat akoby pocity adrenalínu v tele,návaly tepla do končatín, nespavost a pod. Bbol som na roznych vysetreniach kde mi vylúčili to že by mohlo ist o fyzicke takosti a bol som hospitalizovany na psychiatríí..počas pobytu na psych. Ma dopovali liekmi a bol som na tom dost zle kazdy den som cakal kedy sa uz dostanem domov.myslel som si ze po prichode domov to bude uz len lepšie ale mylil som sa akonahle som vkrocil do bytu zacal som mat nutakve vražedne myslienky ktore su smerovane hlavne na členov mojej rodiny. Akonahle je v mojej bylizkosti nož okamzite si zacnem v hlave utvárat akoby príbeh, ze co vsetko by sa mohlo stat.Kazdy den si nahovaram rozne choroby napr. ze mam schizofreniu,ocd,nádor v mozgu a podobne. Mám skusenosti aj s marihuanou fajčil som ju cca 10-15 krat a na internete som sa dočítal ze je to spuštač schizofrenie čo ma ešte viac utvrdzuje v tom že som schizofrenik. Toto obdobie je premna najtazsie v mojom zivote a uz neviem ako dalej nonstop sedím za internetom hladám choroby a uz dalej nevladzem. Mam diagnostikovanu stredne tazku depresiu ale nemyslím si že by toto boli príznaky depresie a preto vás prosím o váš názor. ĎAKUJEM

MarkOCD

Nutkave myslienky som mal aj ja - psycholog mi diagnostikoval obsedantno-kompulzivnu poruchu. Dost som sa toho bal, ale dnes som uz daleko za tým. Ak sa chces viac zorientovat v tom ako vyzera OCD pozri si napriklad stranku: bbpsycholog.sk. Mne tento pan pomohol velmi, popritom som bral aj lieky u psychiatra, postupne som ich vysadzoval.

luciano

U mňa sa schizofrénia nejako zvlášť neprejavovala. Zistili ju až psychologické testy. Mal som hlavne jej negatívne príznaky ako je nedostatok energie, nedostatok motivácie, sociálne stiahnutie sa, smútok a ťažká depresia. Z pozitívnych príznakov to bola hlavne paranoja, keď som sa bál, že manželku unesú mimozemšťania. Počul som aj hlasy a mal som vizuálne halucinácie. Lieky mi všetky tieto príznaky potlačili a dnes sa cítim viac menej dobre.

martes

no na psychiatrií mi stanovili epizodu stredne tazkej depresie ale problem je v tom ze tam som este nemal tie nutkave myslienky a podobne veci tak sa do dost podobalo na tu depresiu a teraz neviem ze ci tieto myslienky su iba sučastou mojej depresie alebo je to niečo vážnejsie ako napr. schizofrénia kazdý jeden den sa sledujem. luciano ak sa mozem spytat ako sa u teba na zaciatku prejavovala ta schizofrenia? a teraz ako si na liekoch uz sa citis uplne v pohode ako si bol pred tím,?

luciano

A akú diagnózu ti stanovili v psychiatrickej liečebni? A ako ťa lieči tvoj psychiater? Máš vôbec svojho psychiatra? Tvoje neopodstatnené strachy môžu mať pôvod v paranoje. Možno trpíš obsedantno - kompulzívnou poruchou. Možno máš naozaj schizofréniu. A robili ti psychologické testy? S akým výsledkom? Stanovenie diagnózy je veľmi dôležité na to, aby si mohol absolvovať správnu medikamentóznu liečbu. Ja sám mám paranoidnú schizofréniu a správne nastavenou medikáciou sa táto choroba u mňa takmer neprejavuje.

martes

dakujem vam za odpovede vazne som rad za kazdu jednu pozitivnu odpoved a posuva ma to vpred.Ale hlavne ma tesia názory ludí ktorí naozaj takéto niečo prežili a dokážu sa do mojej situácie vzit...ak by sa nasiel niekto ochotny kto zaziva alebo prezil nieco podobne a dostal sa s toho bol by som rád ak by mi dal svoj email alebo fb hocico a poradil mi ako sa s toho dostat..dakujem vam

43

martes a čo ti na to hovori tvoj psychiater?aku dg ti stanovil?ked pišeš,že stredne ťažku depresiu,tak asi schizofrenia to nie je.
myslim,že každy,kto ma alebo mal depresiu take niečo pozna.
najdi si dobreho psychoterapeuta,v žiadnom pripade už nehul travu a začni so sebou pracovat.predovšetkym šport je užasny,každy jeden pohyb na vzduchu a spolupraca so spychologom,na to ja nedam dopustiť.
too tych chorobach,to je normalne pri tychto diagnozach,ja som navštivila všetkych odbornych lekarov,každy den som mala pocit,že mam inu chorobu a lekari na mna kašlumked mi nič nepotvrdili.
hlavne sa musiš prinutiť niečo začat robit.

chladomor

Zažil som niečo podobné. Vo veku 13-14 rokov som mával silné tupé bolesti pod rebrami a myslel som si, že mám rakovinu pľúc. Trvalo to asi 3 roky a veril som tomu, že čoskoro zomriem. Očividne mi však nič nebolo, keď aj 8 rokov po tom som ešte nažive.