Obličková kolika - piesok, kameň ?

Príspevok v téme: Obličková kolika - piesok, kameň ?
Renata1520

Hľadám niekoho kto ste mali obličkovú koliku, prosím o radu. Pred asi mesiacom som dostala bolesti ľavej strany brucha a ľavej strany chbtice. Sončila som na chir. ambulancii, kde mi povedali, že to brucho nie je a treba to dovyšetrovať. Dostala som Algifen s Buscopanom a bolesti prešli. Na druhý deň som bola u lekára, ktorý mi povedal, že to môže byť od chrbtice, keďže mám skoliózu bedrovej časti. Ale poslal ma aj na urológiu, kde mi urobili sediment a zistili, že mám v moči veľa piesku a rozšírený močovod na ľavej strane. Poslali ma na RTG, kde som mala snímok prekrytý črevom, takže kameň nebolo vidieť. V dvojtýždňových intervaloch chodím na kontroly a naposledy som mala už moč bez piesku, ale močovod je stále mierne rozšírený. Urografiu mi zatia)l nedal robiť, lebo vraj je to veľa žiarenia a som alergička, takže je tam dosť zaťažujúca príprava a navyše problémy som už nemala. Až dodnes, kedy som začala mať bolesti v bruchu, na ľavej strane, chrbte tiež ľavej strane a šírili sa až pod lopatku a do brucha dolu okolo pupka. Lieky od bolesti som si nedala, ale skúsila som vypiť asi 1,5 litra tekutín a po tekutinách mi bolesti ustúpili. Môže obličková kolika prejsť tým, že vypijem vačšie množstvo tekutín ? Dosť málo som dnes pila. A môžo obličky bolieť aj tak, že nebolí len chrbát, ale aj brucho? Teda polovica brucha a polovica chrbta?

Burgundy

Nahodou som si precitala prispevky o problemoch s oblickami a kazdemu vrelo odporucam kupit si knihu od Inny Segal Co Vam hovori Vase telo.Mozno najdete kluc k zbaveniu sa problemov s oblickami, ak ste ochotni zapracovat na sebe.Dalsia vyborna kniha s podobnym nazvom je od M.Hrabicu.pa pa

RNG

Nuz ja neviem nic okolo tych pivnych kur, ale ladvinove kamene sa daju rozpustit za 2 mesiace s 94% pravdepodobnostou pitim caju z byliny Chanca piedra. Polieckova lyzica kopcom prasku zo suchej byliny, zavarit do 1/2 litra vody, povarit 10 minut, nechat prikryte luhovat aspon 2 hodiny, zliat/nefiltrovat, vypit aj s tou trochou usadeniny.
Proti znovuvytvoreniu ladvinovych kamenov pomaha pit viac vody a brat doplnok magnezia/horcika .

renata152

Teraz sa snažím piť veľa tekutín. Dnes som bola na urologii a poslali ma objednať na urografiu. Piesok som nemala, že ten by bolo vidno tesne po kolike. Moc sa mi na tu urografiu nechce.
muchacc, aj ja som začala pivo Radler, ale nie Plzeň, lebo ten nemôžem zohnať nealko.

[zruseny17]

nie,nemam kamene ani piesok,mam chronicky zapal...prvykrat som aj zvracala,ale teraz to uz vcas spoznam a zazeniem to tou vodou...ja strasne malo pijem a beriem aj diuretika,tak mi to oblicky daju pocitit:)
podstatne je ze treba dodrziavat pitny rezim:)

renata152

nikushka a máš aj kamene, alebo piesok? A bolesti Ti vystrelujú aj dopredu okolo pupka? Niekoho vraj aj preháňa a zvracia.
Ja som len mala bolesti a pri močení také jemné škrabanie. Som rada, že po tej vode mi to prešlo aj bez analgetík. A dnes ma dva razy prehnalo. Neviem, či to malo súvis s obličkou. A chcem sa opýtať koľko tekutín denne vypiješ a ako často mávaš koliky, Ja som ju mala druhý raz po mesiaci.

[zruseny17]

ja sa liecim na oblicky a mavam oblickove zachvaty vzdy ked malo pijem...je to ukrutna bolest,ide z chrbta az do brucha,prvy krat som myslela ze je to zlcnik:)...teraz uz viem kedy to zacina a pomaha mi ked vypijem ihned vela vody..

muchacc

S oblickou som lezal, a ta bolest, co popisujes moze byt kludne s oblicky.

Najlepsie, co mozes urobit a co na pocudovanie aj urologovia odporucaju (hlavne ak ma niekto problemy s pieskom) je pitie piva.
Denne aspon 1 pivo ale musi to byt pivo zo zasaditou vodou. A jedine take pivo je v nasich koncinach Plzen (Pilsner).

(Informacie mam od urologov z Kramarov - prof. Breza)

PS: Volakedy, ked Topolcany robili vlastne pivo z vlastnych studni, tak aj Topvar. Teraz uz len Plzen. Voda je velmi dolezita!

Renata1520

A užívaš niečo, aby sa Ti kamene netvorili? Myslím tým napríklad brusnice?
A tekutiny? Mne kázal piť 3 litre tekutín. Ja som predtým vypila denne možno liter a z toho boli 3 kávy. Po tej prvej kolike som pila do tých 3 litrov, ale keď bolo dobre tak som zas akosi zabúdala piť. Myslíš,že s dostatkom tekutín by sa mi mohol aj ten piesok vyplavovať a kameň by sa mi netvoril?

evellina

ahooj....ja som mala niekedy v minulosti piesok a potom po par rokoch aj kamen,ktory mi museli laserom rozbijat...
ked mi zistili ze mam piesok,tak to zacalo tak,ze som bola v Grecku,na dovolenke aj pracovne a v praci mi zacali z nicoho nic hrozne bolesti,brucho,krize,dostala som triasku a vracala som.Hned ma odviezli do nemocnice ,davali mi tam infuzie,bola som tam asi 5 dni a potom ma prepustili domov,s tym ze som musela hned prvym lietadlom letiet na SK na dalsie vysetrenia.Lekar mi to vysvetlil tak,ze tie koliky su vtedy,ked ten piesok sa pohybuje v tychto cestach a skriabe...este par krat som mala koliky ale pomaly asi do 1-ho mesiaca pomaly zmizli...chodila som stale na sono,dokonca mi lekar povedal ze ostal mi tam malilinky kamienok,ale ze je na sponntanom odchode.....ale nebol...po par rokoch narastol na velky kamen,ktory mi upchal jednu oblicku a pri moceni som krvacala,ale nemala som ziadne bolesti.Na stanovenie diagnozy mi museli dat kontrastnu latku a potom to uz bolo jasne,ze lava oblicka je upchata,takze hned mi kamen rozbili laserom.Bolo to tiez bolestive,ale lepsie ako operacia.Potom po tomto zakroku som dostala hrozne koliky a vsetko toto co z kamena ostalo vychadzalo pomaly vonku,asi tri dni som zila len v kolikach,nieco strasne,teplotovala som okolo 40 stupnov a musela som zostat v nemocnici este asi mesiac,lebo som este dostala zapal oblicky,to bol neziaduci ucinnok tohto zakroku,ale potom sa dalo vsetko do poriadku a som uz asi 5-6 rokov po tomto zakroku a teraz som bola na kontrole a chvala bohu,nemam ziaden kamen...takze ak ta este nieco zaujima,pytaj sa....drzim prsty...paaaa