Lupiny - už neviem, čo s nimi

Príspevok v téme: Lupiny - už neviem, čo s nimi
neila

ahojte...viete niekto poradiť? celý život mávam sporadicky lupiny, mám už 32 rokov... teraz ich mám už pomerne dlho, neviem sa ich zbaviť ani Nizoralom, ktorý mi predtým výborne zaberal...som fakt zúfalá, o dva mesiace mám svadbu, mám čierne vlasy a vyzerá to strašne...potrebujem sa ich nejako zbaviť, prosím poraďte niečo... ďakujem.

Liv89

Zaručene LaRoche Posay - šampón Kerium - na suché lupiny, kúpiť sa dá iba v lekárni, skúšala som všetko, pomohlo iba toto a to hneď po prvom umytí :)

U-Boot

Moj recept je nasledovny:
1. umyvaj si vlasy len cistou vodou
2. po kazdom druhom umyti vlasov si do vlasov vtri patkvapkove MMS 1
3. zmenu necakaj hned, ale az o cca 6tyzdnov

Maros75

Lupiny sú spôsobené abnormálnym množením kvasinky z rodu Malassezia na pokožke hlavy. Tento jav vedie k nadmernému a rýchlemu obnovovaniu buniek pokožky, ktoré sa na hlave hromadia v zhlukoch, vytvárajú veľké šupiny, alebo lepkavé, šedo žlté miesta s mastným vzhľadom. Vo všeobecnosti sa spájajú so závažným podráždením pokožky na hlave, ako aj s intenzívnym svrbením.K faktorom, ktoré podporujú množenie Malassezia furfur a vedú k tvorbe lupín, patria únava, stres, znečistenie, alebo ročné obdobie (zima).

Pri riešení problémov s lupinami musíte doržiavať nasledujúce pravidlá:
• Vlasy a hlavu si umývajte niekoľkokrát do týždňa šetriacim šampónom, ktorý obsahuje:
aktívne zložky odstraňujúce odumreté keratinocyty a potláčajúce ich delenie, čo eliminuje ložiská,
• aktívne zložky na zmiernenie výrazného svrbenia,
• účinné zvlhčovacie činidlá, ktoré účinkujú na suché miesta.
• Jemne masírujte krúživými pohybmi.
• Dôkladne vlasy opláchnite.
• Maximálne opatrne vlasy osušte. Ak používate sušič na vlasy, neprepínajte ho na príliš horúci vzduch tak, aby nedráždil pokožku na hlave.
• Neškrabte sa, mohli by ste poraniť pokožku na hlave.

Odporúčanie:
Pri výskyte lupín odporúčame ošetrovať vlasy a pokožku na hlave účinným dermatologickým krémovým šampónom na lupinatú vlasovú pokožku. Na výskyt suchých lupín je najvhodnejšie použiť aktívny šampón , ktorý účinne odstraňuje suché lupiny a zabraňuje ich opätovnej tvorbe.

Various

mával som podobný problém, tiež som sa to snažil odstrániť nejakým prípravkom. Ale v tom nie je podstata. Takýmto spôsobom s tým budeš stále bojovať. Skús zdravý životný štýl, a oni samé zmiznú, a môžeš si umývať hlavu aj šampónom za 1EURO. Mám s tým osobnú skúsenosť.

iotaaa:-)

neviem ci sa fenujes, ale ja lupiny nemavam, ale ked som sa v poslednom case viac fenovala (uz pomaly po kazdom umyvani vlasov), tak sa mi zacali robit. Ked som ich par krat po sebe nechala volne uschnut, tak sa lupiny aspon zmiernili. Teraz ked ich hladam, tak najdem :D, ale volnym okom ich nevidno :)

wreck

neila, skus toto: -odkaz odstránený-

zvycajne sa idem po akomkolvek sampone na hlave zoskriabat na kost. tento je dlhodobo jediny, ktory na mne funguje. mam to este stazene tym, ze spavam s paplonom pretiahnutym cez hlavu. rano nabehnem do sprchy a ked z nej vyjdem, vlasy na slnku hraju az do modra. tiez mam cierne.

dostanes ho v lekarnach, bez predpisu. ale len modry. zeleny mi nepomohol. a pozor na kontraindikacie, ten sampon obsahuje liecivo.