Priatel sa nervovo zrútil

Príspevok v téme: Priatel sa nervovo zrútil
skusampomoct

Ahojte vsetci, potrebovala by som poradit co mam robit. Priatel sa vcera nervovo zrutil (teda dodnes som ani nevedela, co to vlastne nervove zrutenie je), odvcera nespal, busi mu srdce, tazko sa mu dycha, ma zapchu, potom hnacku, grca, nevladze takmer hovorit. Podla toho co som sa dnes docitala su to typicke priznaky zrutenia. Ale co mam robit ako jeho priatelka? Sme spolu len tri mesiace, tak neviem co mam robit. Ma financne problemy, otec alkoholik, nevie najst riesenie situacie...teraz isiel domov, chce sa ist pokusit zaspat a vraj chce byt sam. Trapi ma, ze nemozem byt pri nom, este to ani nechce povedat mame, ze mu je zle. Najradsej by som bola pri nom, ale ked on sam mi povedal, ze nemam chodit. Mslite, ze ma pravdu? Nechcem mu sposobovat ziadny stres, ale velmi sa onho bojim a najradsej by som nanho davala pozor. Myslite, ze je dobre riesenie, ze bude sam? stale na to musim mysliet..

skusampomoct

panFajka: ani som nechcela reagovat na tvoj "prispevok", ale mam nervy, tak mi je to jedno...viser sa pise s ypsilonom, akoze vyser, snad ked dokoncis zakladnu skolu uz budes chapat, ze si riadny kreten..

Maoam

skusampomoct: pokus sa dostat ho k lekarovi alebo na pohotovost, centralny prijem nemocnice, ak odmietne a stav sa zhorsi (busenie srdca, zvracanie, masivna uzkost), volaj zachranku

a napis, drzim palce

skusampomoct

Maoam: Tie lieky mal doma, myslim ze raz spominal, ze ich uz v minulosti raz pouzil, tak odvtedy mu ich dal lekar, keby nieco.. inak dakujem za rady, aj ked ste ma vystrasili este viac jak som bola, ale aspon budem vediet co dalej, ak mu zajtra nebude lepsie

Maoam

skusampomoct: vsak sa da zavolat aj zachranka, no a ten Diazepam a lieky na ukludnenie, ktore bral, ma odkial? kto mu ich predpisal???

toto patri do ruk lekara, jednoznacne :-/

xirenka1

Urcite podla mna treba ist rychlo k psychiatrovy,viem o com hovoris,stalo sa mi to vela krat,myslim ze to je skor z premyslania a dostal panicku uzkost,keby ti nahodou napisal alebo povedal ze to nanho prislo zas tak bez s nim na pohotovost,tam mu pichnu nieco na ukludnenie a potom treba ist k lekarovy.Urcite nech s tym necaka ze mu to prejde samo,velmi lahto to vyusti do tazkej depresie !!!

skusampomoct

Maoam: Už som mu to hovorila, povedal, že k lekarovi nepojde ( a najblizsi lekar je 25km, to by som ho tam snad ani nedotiahla, ked nechce) a na ukludnenie si uz dal diazepam rektalnu tubu vcera v noci, teraz ma nejake tabletky na ukludnenie, uz bol z toho taky malatny...tak snad aspon zaspi, uvidim jak na tom bude zajtra, ak bude na tom rovnko, sla by som k lekarovi. Mam 19 rokov, preto taka otazka, k a kemu lekarovi by som ho mala vlastne vziat? do nemocnice na pohotovost? Teda snad bude zajtra lepsie, len keby nie..

Maoam

no ak ma akutne uzkostne stavy, tak sa to bez lekarskej pomoci fakt nezaobide

co takto vyhladat lekarsku pomoc? vsak sa da ist aj na centralny prijem, aj na pohotovost, pripadne ak si to stav vyzaduje, moze nejaky cas ostat na psychiatrii, kde mu nastavia liecbu

ak to nie je take zle (co zhodnoti lekar), da sa chodit aj do denneho stacionara, pripadne postaci len ambulantna liecba u neurologa/psychiatra

ale urcite potrebuje nejake lieky na ukludnenie, potom antidepresiva a urcite paralelne k tomu aj psychoterapiu

potrebuje lekarsku pomoc, to je jasne, takze hajde k lekarovi alebo na prijem do nemocnice

ty sama mu nemas ako viac pomoct, urcite nie v akutnej situacii

nathalia09

asi nechce aby si ho v tomto stave videla,aj ked ty by si rada bola jeho oporou-vyčkaj čas,alebo mu napíš peknú sms,že rada by si bola pri ňom,a pomáhala mu,a bojíš sa oňho....a ak by si to rozmyslel,aby si bola pri ňom,tak určite rada mu pomôžeš,lebo ti na ňom záleží.napíš mu to nejak tak pekne.