dve deti ma psychicky valcuju

Príspevok v téme: dve deti ma psychicky valcuju
miska poliak

Dobry den mam problem s dvoms detmi.som na materskej dovolenke muz pracuje v zahranici a chodi domov len na vikendy.problem je v tom ze moje deti ma dokazu uz aj malickostou vytocit do nepricetnosti kricim po nich q aj facku starsi dostane.tak sa to vo mne nazbiera.je to hrozne som s nimi stale a uz neviem ako si pomoct

GoFruit

to si len myslis ze budu vrieskat. myslim ze problem je v tebe, nevies sa od deti odputat. aj ja s tym mam problem. ale snazim sa. co myslis ked idu deti do skolky co jasiel prve razy ze cely den prevrieskaju? na to su tam ucitelky, ktore vedia dieta spravne odputat od faktu ze mama odisla. len nechaj pekne tatinka s detmi sameho, nemusis hned na pol dna, ked sa bojis, ze ich nenakrmi alebo co. Vysvetli mu co ma ako riesit, ze ked odides a budu plakat tak treba ich pozornost odputat, mozno im kup novu hracku presne na tuto udalost, neboj hned zabudnu ze mama odisla. Urcite su na teba velmi naviazane, ked si s nimi v podstate sama, ale to nie je dobre a budes to raz musiet aj tak riesit, cim neskor, tym to bude pre ne horsie. Privykaj ich pomalicky na to ze nie si jediny clovek, co sa o ne vie postarat, ale na to musis zmenit aj svoje zmyslanie. V hlave si ujasni, co ti je prednejsie, ci tvoj pszchicky stav ktory sa zhorsuje alebo to ze tvoje deti budu 15 min plakat potom ako odides na chvilu von (na nakupy, do kina hocikam).
Precitaj si o tom nieco na nete, ci knihy, vsade budes citat, ze deti to vobec neberu tak tragicky ako sa tvaria, ze horsie to prave beru matky ktore ich "opustaju". Dieta sa da velmi rychlo odputat od cohokolvek, staci trochu sikovnosti a je to.
Vebe krasne si to napisala, velmi rada citam tvoje rady, zneju tak vyrovnane, ja to tak neviem napisat, i ked zmyslam velmi podobne.

miska poliak

Vsetky rady su.fajn a ponaufitelne ale problem je v tom ze deti aj ked su s otcom stale behaju za mnou.ked sa im aj kuz venuje stale su pri kne a nemozem si oddychnut.muz ich pride vziat a o chvilu su opat pri mne.ani to sa neda riesit len keby som vypadla z domu inak to asi nepojde.potom by uz len za dverami asi vkuse vrieskali

vebe

Tazka rada,kazdy kto zazil co je starat sa kazdy den o 2 deti, vie co to znamena, ze nervy lahko prasknu. Robis chybu, ak cez vikend nezapajas aj muza, teda otecka deti. Starostlivost o deti nie je zenska zalezitost, ani ty si to nevedela a naucila si sa to. Je uplne prirodzene,ze sa o deti staraju obaja. Jednoducho si to musite vyjasnit a nesmie to brat v zlom. Ist von s detmi nie je nic komplikovane- pojde s nimi do parku, bude na nich davat pozor, rozpravat sa s nimi, to je vsetko. je ich otec, tym ze s nimi bude, vytvara si normalny vztah. Rovanko ich moze vecer okupat, cez den sa s nimi hrat, kreslit si so starsim, hrat sa s kockami a mohla by som menovat donekonecna. To su veci, co sa clovek nemusi nejako zvlast ucit, sadne si na zem a hra sa s malym. Sadne si ku stolu a kresli si nim. Ano, je to narocne, lebo pri tom nemoze kukat telku ani moc pocuvat radio ani spat, musi byt telom aj hlavou pri detoch. V tom case si ty mozes oddychnut, alebo nieco si v klude bez stresu z deti porobit. Druha vec je, ze mozno sa nechas vytocit, skus byt trochu nad vecou, skus jednat s detmi viac v klude, nenechaj sa vytocit.Ono ked si ty nervozna, presnasas to podvedome na deti a je to taky bludny kruh. Poviem ti jednu vec, deti v skutocnosti strasne rychlo rastu, zrazu ti vyrastu a neskor ti bude luto kazdej facky a kazdeho zbytocneho kriku, co si zo zufalstva robila.

GoFruit

Ešte mi napadá že ked ich má svokra tak rob niečo čo tí zdvihne náladu.
A veru to čo má byť že muž nie je na ne zvyknutý???? Veď nech si zvyká. Su to aj jeho deti. Musíš mu dôverovať. Skús to najskôr tak že Ho necháš s nimi a odides do kúpeľne dáš si hodinový kúpeľ spravis si wellness. Budeš zároveň doma. Veľmi si neoddychnes ak ich budeš počuť ale časom môžeš aj z domu vypadnúť. Veď preboha musíš nechať detí aj s otcom samé. Toť z mojej strany všetko. Ani ja sa veľmi neviem uvoľniť ked je muž so synom sám ale pracujem na tom

GoFruit

Nemáš náhodne nedostatok spánku?
Alebo tí skôr deti prerastaju cez hlavu? Lebo ak máš aspoň takú pomoc ako pises tak nechápem. Tu v zahraničí je vela takýchto rodín bez svokier a matiek.
K tomu spánku, ja som na syna veľmi podrazdena ak sa v noci nevyspim lebo robi bordel. Ale ináč nie.
Ak tí prerastaju cez hlavu zmen výchovu.
V každom pripade nájdi niekoho s kým to budeš riešiť, a nie dopovat sa tabletami, to nie je riešenie. Čo tak babysitterka?
Koľko času by si vlastne potrebovala aby si si oddychla? Ja tiež frcim 24 hod denne pri malom, stačí mi hodinka raz za čas a som k nemu ako med.
Asi tí viac nepomozem. Musíš sa porozprávať s najbližšími a povedať im ako sa veci majú, že tí treba pomôcť.... Ak to nie je problém zlej organizácie času, či spánku či zlých detí...

miska poliak

Maly nieje v skolke lebo mi ho nevzali ked ze mam este malu dcerku a som na materslej.ostatna rodina chodia vsetci do prace a svokra maleho sem tam vezme ale nic to somnou neurobi.muz ten nieje na deti zvyknuty a nedokazem mu ich nechat asi by sa nevedel postarat.neviem ako to inak zvladat naozaj.som zufala.alebo neexistuju nejake tabletky na to aby som to zvladala v klude vsetko

GoFruit

Prečo si s nimi stále? Nemá tí kto pomôcť aby si aspoň na hodinku mala pokoj a venovala dá sebe? Rodina či škôlka? Aj ťa najlepšia matka potrebuje trochu času pre seba, zariad si to. Ináč to nemusí dobré vplývať na deti ak budeš na ne vkuse hucat aj za maličkosti. Zen matka = pokojné deti.
Skrátka potrebujes oddych aj ty. Aspoň ked muž príde tak ho pošli von s deťmi alebo naopak chod sama von.
Žijem s mužom a synom v zahraničí bez akejkoľvek pomoci od blizkych a viem čo to je mať syna stále pri sebe. Muž sa má snaží odlahcit, zaplatil mi masáž najnovšie nech si oddýchnem. Tu sú zároveň okrem skoliek rôzne iné inštitúcie kam môžeš dieťa dať v pripade potreby. Dokonca aj do škôlky či jasiel môžeš dať na deň dva. Ešte som to ale nevyužila.
Len nebuď zbytočne k deťom zlá. Čo z nich potom vyrastie? Na mňa mama celé detstvo hucala a teda veľmi zle sa mi na to spomína a ťaží má to.