krvavé bodky na koži,bolesť klbov

Príspevok v téme: krvavé bodky na koži,bolesť klbov
Zuzu221

Dobrý,mám 19 rokov a za sebou dlhé roky športu rôzneho druhu.Mojím posledným športom bol kickbox ktorému som sa venovala 2 roky a musela som prestať z dôvodu : zadýchavanie (kondíciu som mala v poriadku),závrate,bolesti hlavy ale hlavne bolesti klbov.Chodila som po vysetreniach s hlavou a spol,oni to pripisuju vsak psychike.Ja ale citim ze s mojim telom nieco nie je v poriadku,nie je normalne aby ma takto stale viac a viac boleli klby,a najnovsie uz 3 mesiace pozorujem na rukach akesi male krvave bodky na rukach aa take vacsie na stehnach ale to uz dlhsie len som to neriesila..lekari tiez tvrdia ze je to chronicky unavovy syndrom...ja ale neviem co to je a nijak sa to ani neriesilo.Viem len ze mam 19 rokov a cely zivot pred sebou,nechcem si ho prespat len preto lebo prave nevladzem alebo mi je zle..prosim viete mi niekto poradit co to moze byt a ako to riesit?Je mi uz trapne ist za doktorkou s nejakymi bodkami na tele..

zizizi

CHOD za vseobecnym svojim.. ten bezne robi krvne testy, tam ti zistia ci nemas malo trombocytov, zle erytrocyty, vela leukocytov, proste hocico z coho to mozes mat. najskor to moze byt nieco s krvou, oslavena cievna stena, ktora sa moze aj v klboch oslabit, praskat a tym padom klby bolia lebo tam mozes mat trosku krvi. Alebo aj pecen, kedze ta tvori krvne faktory..alebo aj oblicky.. je toho vela, ale uplne najzakladnejsie vysetrenie je vysetrit ti krv. cize ho popros ci ti to neurobi, ak to lekara nezabudne samotneho :) a ked budes mat dobre vysledky, starosti menej, bude sa to potom naotaj skor tykat pohybovaho aparatu.

llek

Ty musis vediet, ci tie tazkosti co si tu popisala skutocne mas, alebo nie. Ak je to skutocne tak ako si to popisala, tak by si mala na to vysetrenie ist - krvny obraz, sedimentacia, zakladne biochemicke a zapalove ukazovatele, moc, mozno vzorky z hrdla, nosa, moca, mozno aj zrazanlivost. Nic z toho co som vymenovala nie je nieco specialne ci drahe. Ja ta nechcem strasit, ale su niektore ochorenia co sa objavuju prave u mladych ludi. Na psychiku sa zvaluju tazkosti az vtedy,ak sa urobili aspon zakladne vysetrenia, nie naopak.

Zuzu221

mám v rodine ochorenie srdca,sama ním trpím,aj rakovinu mám v rodine ale tiež zlú zrážanlivosť krvi a podobne.Takže,myslíte,žeby som s tým mala ísť za doktorkou?Ona si myslí,že si vymýšľam,lebo to nie je normálne žeby mi stále niečo bolo,preto mám trochu strach ísť za ňou

llek

No ja neviem, ja som tie bodky nevidela, ale vo veku 19 rokov by ta nemali dlhodobo boliet klby, v takom veku vlastne nemas vobec vnimat ze mas klby, v tom veku ich clovek pouziva, funguju a boli klb ak sa porani, ale to musi ustupit. Rovnako by si nemala mat ani ziadne cudne krvave ci ake bodky po tele. Unava ani unavovy syndrom sa neprejavuje bodkami na kozi.Okrem toho vo veku 19 rokov clovek ak je zdravy, netrpi chronickym unavovym syndromom. Nieco mi tu proste nesedi. Ak si chronicky unavena, bolia ta klby a pozorujes zmeny na kozi, tak treba urcite patrat po pricine.

zizizi

ahoj, tak mala by si zajst za svojim vseobecnym lekarom. ten by ti mal zobrat krv a urobit zakladne vysetrenia. cervene bodky a klby maju dost suvis. nemas v rodine ochorenia ciev, srdca, krcove zily, anemiu, pecenove och.,oblickove och. a pod?