Moze Struma a zvysene TSH za katastrofalne padanie vlasov?

Iren 1

Ahojte,
Tak by ma holky zaujímalo ako sa vám darí ohľadom padania vlasov.
Antonia napíš a aj ty evellina, nakoniec si sa úplne odmlčala a mňa by hrozne zaujímalo, ako je to teraz keď si bola namiesto s hypo do hyper.

antonia

Ahoj Evellinka:)ako sa mas?dlho si tu nebola:)))ako to vyzera s vlaskami?ja ovela lepsie,tam kde mi vlasy vypadli uplne,znova rastu,aj ked nie take huste,ale predsa to uz nieje tak vidno a nemusim byt stale pred zrkadlom a robit uces,aby to nebolo vidno:)a vpredu pod ofinkou vidim ako rastie viac vlasov a nevypadnu hned ako predtym,ked aj rastli,hned mi kratke aj vypadli,ozvi sa,co je nove u teba,dufam ze si ok a vlasky rastu:)))ahoj.ak chces napis na mail:)))

Džuli

Ahojte kočky.Ja som už totálne zúfala.Menštruáciu som nemala už vyše pol roka.Bola som u gynekologičky a ta ma poslala už na všeliaké vyšetrenia a nemože stále zistiť,prečo som ju tak dlho nedostala.Teraz sa chystám na endokrinologiu a dúfam,že už mi dačo zistia,lebo ak nie,neviem čo budem robiť.Vyvolávačku mi nechcela pichnuť,pokial nebudem mat výsledky z endokrinologie.Má,alebo mal niekto z vás podobný problém? Ak áno,prosím ozvite sa mi.Dakujem moc.

zuzulko

hovorí že každá liška svoj chvost chvali -ak konkurenti hovoria to isté a presviedčajú sa o kvalite len toho svojho. nemierila som osobne, ja uznávam že žijete v krajine širokých možností, ale aj tu sú dobré veci a so spolahlivým účinkom.je to v ludoch,to čo majú doma im nestačí, a niekedy je naozaj škoda, že sa ponúk spoza "velkej mláky" a nielen odtial chytajú ludia, ktorí si myslia, že budú len predávať a nie sú ochotný aj niečo vedieť. žial. ja napríklad dlhe roky robim Forever. Californiu, švajčiarsky Just, kde s manželom sme dlhé roky prví na slovensku, firmu diochi, energi, projekt zdravia a iné. pracovali sme pre pharmanex, ale výrobky sa neosvedčili. som hrda na to že som zo slovenska, aj v malej krajine sú velké možnosti. tak ako som nemala problém študovať za "totality" tak ani teraz. problem bol skôr v presvedčení spravnosti medeciny, ale ked som skončila s poškodeným zdravím po transplantácii s herpesom zoster na pol tela a príčinou bola vakcína proti kiahňam ktorej vírus prežíval a lekári ktorým som tak velmi verila mi zničili totalne imunitný systém a rodina sa už so mnou rozlúčila, postavila som sa proti chémii a dnes som tu, žijem a bojujem sice na dialyze, ale tí, s ktorími som na dialýze začínala už tu nie sú. okrem iného som ukončila University of Integrated Selence California, a som hrdá že som to dokázala aj v mojom veku a pri mojom podlomenom zdraví. Ja sa teším že sa popri svojej praci venujete rozširovaniu vedomostí najmä juniorom treba ukázať smer. nie všetci za súčasnej situacie tu si môžu dovoliť veci nakúpiť zo zahraničia a tak ak viete, že je toz prirodných zdrojov a nie vyrobené ako napodobenina, niečo čo ide rovnakým účinkom len sa to ináč volá poradte obidve veci, ved ti 12 -13 roční juniori si niekedy radia navzájom také bludy, ale je taká doba. tu sa dá vela, ale ludia sú skeptický, neveria, čakajú len čarodejný prútik, informácie sú pre nich záťažou, a podobne. viete pustila som sa do debaty, pretože niektoré vaše rady sa mi pačili už skôr.na niektoré mán iný pohlad. teraz som sa dlhu dobu neozývala, mala som úraz a prodblémy s očami. budem rada, ked skomentujeme svoje odpovede, ved aj to je forma štúdia. pekný deň

RNG

Nuz a co sa tyka kvalifikacie, ja som prednasal na vysokej skole (Illinois Institute of Technology) uz v roku 1969 a mam nielen odbor fyziku, ale aj elektrotechniku a chemiu, kde sa vyznam celkom dobre , aspon podla mojej zeny, chemickej inzinierky, s ktorou som sa zoznamil kedysi davno, ked som jej pomahal s diplomovou pracou.
A mam znalosti aj z nuklearnej fyziky(viacero mojich byvalych spoluziakov pracuje v nuklearnej fyzike, ci uz vo vyskume, alebo ako profesori), trochu z biologie a poslednych 17 rokov sledujem publikacie lekarov alternativnej mediciny, kedze po dlhom riadeni sa radami lekarov som sa dostal do zleho zdravotneho stavu z ktoreho mi nevedeli poradit vychodisko a tak som bol nuteny hladat ine nazory, na vlastnu past, a nastastie som ich nasiel u lekarov(povacsine z USA) ktori sa snazia nahradit chemicke lieky prirodnymi potravinovymi doplnkami, zmenou diety a metodami, ktore su sice ucinne, ale zatial este neschvalene medickou komunitou.
Inac v poslednyuch 26 rokov robim vo vlastnom podniku, kde vyrabam suciastky pre letecky priemysel.
Do priemyslu som presiel z financnej nutnosti, platy na skolach a vyskume boli v tom case velmi slabe v zrovnani so sukromnym podnikanim, hoci aj v malom.

Toto curriculum vitae tu uvadzam len pre to, aby ste videli, s kym mate do cinenia a ze ten minimalny odstup, co si vyzadujem si podla veku, vedomosti a skusenosti zasluhujem.

Na nikoho nic nenanucujem len tu uvadzam rozne vedomosti, ktore mozu niekomu pomoct zdravotne, ked si ich vyberie. Inac mate svojich lekarov a ja s nimi rozhodne nechcem konkurovat.Len uviest nazory a metody inych lekarov, ktorych tam zrejme nemate.

RNG

Ja sa tu znazim nezistne poradit a nie "chvalit svoj chvost"
Az bude mat Slovensko spickove produkty, bydem tu uvadzatr tie a nie ine. Inac z US produktov ma znacna cast povod v Cine, kde sa vyrabaju zakladne materialy pre mnozstcvo US doplnkov, len priamo z Ciny by som ich nebral pre ich velmi nizku kontrolu kvality.
Kedysi aj na Slovernsku vyrabali plno veci z alternativy, mali hromady kvalitnych bylin, ale zialbohu to znacne upadlo. Napreik tomu je zopar produkrov aj zo Slovenska, co tu odporucam, napr mikrovlaknina inulin z korenov cakanky, ktoru maju na Slovernsku suverenne najlacnejsiu, tiez sojovy lecitin, co maju tiez pomerne velmi lacno.
Ale byt sa do prs v malickej krajine, s poctom obyvatelstva a rozlohou 1/60 USA a objemom vyroby 1/200 USA je trochu komicke, prinajmensom. A ocakavat, ze tam najdete vyrobene vsetky spickove produkty je predsa len naivne.
Naviac, kedze na Slovensku nezijem a vy nie v Amerike, dufam ze pokladate za uzitocne, ked vas informujem o tom, co je v USA, teda co sa tyka potravinovych doplnkov a poznatkov od lekarov alternativnej mediciny, v com je USA znacne popredu.

zuzulko

pekny deň do ameriky nič nie je náhoda a ked sme sa už tak pustili do debaty aby bolo jasné že nie som proti amerike a jej ludom všade sú ludia dobri aj zlí, šikovní aj leniví, poctiví aj špekulanti. rada spolupracujem ale nerada presadzujem veci len jednej strany.vychadzam zo zakonov prirody a jejjednoduchych principov a nenecham sa oblbnúť často nezmyselnou reklamou.naučili sme sa všetci hladať zložitosti a princip ten úplne prvý jednoduchý unika. preto sa tak darí balamutiť ludí a tvrdiť veci, ktoré niekto naškatulkoval. veselo ničíme prírodné zdroje a vnucujeme často spoločnosti bludy,ktorých zákernosť sa ukáže vždy až neskôr. využívam svoje štúdium a dlhoročné skúsenosti cez fyziku nie cez chémiu a preto často hovorím o napodobeninách ktoré sa u vas volaju A a u nás ˇA. a je to to isté a mňa vždy vie rozčuliť ked každa liška chvali len svoj chvost a tá druhá má presne rovnako pekný.

RNG

Ako americanovi mi nerobi dobre nijak jasne prejavovanie nenavisti voci Amerike. Alebo je to zo zavisti, castej na Slovensku?
Uvedom si, ze v USA je vyse 2 miliony Slovakov, a to su len ti, co sa k nim este stale hlasia, povacsine po skrizeni sa s inymi narodmi si potomkovia vyberaju atraktivnejsich anglicanov, skotov , irov a podobne.
Tj Slovenskej krvi je tu plno a ludia, co nemaju oci zahalene protiamerickou propagandou to ocenia, ako napr aj pri poslednej navsteve jasne povedal prezident Schuster a ini v svojich prejavoch z prilezitosti inauguracie/odovzdavanie patentu nasej kamaratke Rosemary Macko Wisnocky za honorarneho konzula Slovenska. A to je uz tretia generacia Slovenky narodenej v USA, kde sa uz narodili aj jej rodicia.

Ked chcete nieco nenavidet, tak nenavidte spolu s nami politikov, co nam robia zle meno a vseobecne skodia.
A to je na oboch stranach, vsakze.

Co sa tyka doplnkov, spoliehat sa na stare archaicke odporucene denne davky z roku 1948(mimochodom tiez pochadzajuce z USA, kde vlada nsriadila vyskumnikom, aby do roka urcili, co telo potrebuje a ti to napochytro zbuchali dokopy, casto bez akychkolvek podkladov, len dohodou medzi sebou a zialbohu to prevzal cely svet a lekari sa toho dosial zatate drzia, napriek vyskumom, ktore davno dokazali uplne inu dennu potrebu nez tieto archaicke tabulky)

Az budete mat kvalitne doplnky na Slovensku budem radsej odporucat samozrejme Slovenske, inac odporucam take, co sa tu v USA vyrabaju, lebo tu je tento odbor mnoho rokov popredu a pri dnesnych moznostiach globalizacie sa da uz volne zo zahranicia cokolvek objednavat.
Samozrejme, reklame vyrobcov sa vobec neda verit,toboz na Slovensku,, kde si kazdy tvrdi co chce, v USA je to znacne obmedzene nasou FDA, ktora nedovoli na potravinove doplnky tvrdit nic liecive.
Treba sa spoliehat na lekarske odporucenia alternativnych lekarov, tj lekarov riadne vystudovanych medicinu, s praxou, co sa rozhodli pouzivat miesto chemickych liekov ine prostriedky, najma stravu a potravinove doplnky a maju s tym vacsi uspech, ako ini klasicki lekari s chemickymi liekmi.

zuzulko

tak teda držim palce budte trpezlivá a snažte sa čo najviac o spravnu životosprávu. dostatočný pitný režim pravidelne po menej aby množstvo vody /bez chloru, sladidiel a farbív/ stíhalo pravidelne odvádzať odpadove látky z tela. /najmenej 2,5 litra/ v čistom prostredí si natrhajte žihlavu a urobte si odvar po umytí vlasov .používajte kvalitný šampon z prirodných zdrojov doporučujem so solami z mrtveho mora od f.Just alebo Nona/pupavu konzumujte nakrajanú na chlebe z maslom je to horké ale prave to treba na detoxikáciu. používajte pestrú stravu pripravovanú aj na masti ktorá obsahuje látky prepotrebné pre organizmus a hlavne na vstrebávanie dôležitých vitamínov.používajte kvalitné kyslomliečne výrobky jogurt, syr, smotany, cmar vôbec vám to nepokazí postavu komerčne reklamy natrepú nezmysly a potom výsledok je opačný a poškodený organizmus sa napráva ťažko.
ak beriete chemické hormony štitnej žlazy Thyroxin alebo podobne nevysadzujte hned, určitú dobu užívajte spoločne s jodom, potom treba začiať znižovať postupne tak že budete vždy po čase uberať z tabletky. pozor nikdy nie odrazu. o jode som pisala vo webačiku č6 sú to informácie zo spolahlivých zdrojov a vôbec nie komerčné. tak pekný deň

evellina

Antonia...ahooj...tak to je super,ked si uz zacala uzivat olej,som zvedava a dufam,ze ti pomoze.Presne take pocity som mala ja,ked som ho zacala uzivat,hned po par dnoch som citila energiu a mala som pocit,ze nie som vobec unavena.Ale potom ked som zacala znizovat l-thyroxin tak ta unava prisla...
Ja som mala vlasy tiez v katastrofalnom stave,strasne suche vlasy,ale pri korienkoch mastne,take cudne supiny v hlave,skrabanie,jednoducho pokozka na hlave nebola a este stale neni v poriadku,ale je to ovela lepsie.Mna pred tym ako som zacala uzivat olej,bolela vlasova pokozka,ako ked zapal korienkov,este som ani nevedela ze mam problemy so SZ a vsade na okolo,vsetkych znamych som sa pytala,ci nevedia preco ma bolia vlasove korienky a kazdy ma odbil,ze take nieco este ani nepocul....a ver mi odkedy pijem olej,tak ma korienky nebolia,vlasy dostali lesk,su zdravsie,ale stale to neni ono.....stale citim,ze cosi nefunguje tak,ako by malo....ale je to ovela lepsie ako ked som olej nepila,nech si vravi kazdy co chce,mne prestali padat vlasy vdaka oleju a chcem ho uzivat aj nadalej...chcem ti este napisat,ze ja som zacala pit olej vzaciatkom januara a to som hned po dvoch tyzdnoch spozorovala ze padanie vlasov ubuda,cize z 200 mi vypadlo 150,potom sa to znizilo zhruba na 100 potom na 80 a teraz vidim,ze mi po umyvani,ked su vlasy este trocha vlhke a pri cesani,vypadne zhruba 30 vlasov.Cize z 200 na 30 som sa dostala postupne pocas 5-tich mesiacov a ja dufam,ze o dalsich 5 mesiacov to bude este lepsie...
Stoji ti to zato to aspon vyskusat,ja som si tym presla a viem co je to padanie vlasov...takze drzim prsty a nech nam vlasky rychlo rastu a nech su hlavne zdraveee.....:)