Verejné osočovanie na facebooku

Príspevok v téme: Verejné osočovanie na facebooku
maja879

Mám 12 ročnú dcéru,ktorá prišla minulý týždeň domov s tým,že sa jej spolužiačky spikli proti nej. Akoby toho nebolo vela,vypisuju verejne na facebook,že je chlpatá ako mačka, nechutná, smrdí,dokonca jedna tam na nu napisala špinavú nadávku! Dôvod,prečo sa s ňou prestali baviť je taký,že chodí von s dievčatami,ktoré sú o rok staršie. To čo píšu je dosť úbohé, výchova nula bodov...Dosť ma to zarazilo,aké dokážu byť malé soplane nevychované...Všetko,čo písali mám vytlačené a zajtra to idem osobne riešiť aj za rodičmi. Čo je veľa,to je veľa... Dalo by sa s tým niečo robiť aj niekde vyššie? Za rady ďakujem

maja879

V pondelok som bola v škole,stačilo ich trošku zastrašiť a hneď poobede to bolo vymazané :-) Máte pravdu, prešiel si tým asi každý. Väčšina z nich si rieši svoje komplexy na druhých. Som počula,že teraz sa ma tie kočky boja... Bolo ich treba len zastrašiť, lebo inak by to bola katastrofa... Nevedia,kde su medze :-)

Aprílka

Facebook je prístupný od 18 rokov a pôvodne mal byť iba pre vysokoškolákov!! No ale dnes sú tam prihlásené aj malé 10 ročné deti!!

Tvoja dcéra nech je hlavne silná a nech si z toho nerobí nič veď tým si prešieľ snáď každý! :)

Viem to z vlastnej skúsenosti, mám 22 rokov a na základke sa mi vysmievali, že som tiež chlpatá, a dokonca sa mi smiali, že aj škúlim, lebo som škúlila :)

Bola som pred tymi deckami silná a len sa na tom pousmiala a keď som prišla domov vyplakala som sa do vankúša, aby ma nikto nevidel :)

A teraz? Som pekné (aspoň si myslím :D) mladé dievča, ktoré si našlo skvelého priateľa a o rok sa idem vydávať :) mám robotu, ktorú mi tí čo sa mi smiali závidia a som sa seba pyšná!

A tie ,,krásavice a krásavci,, čo sa mi vysmievali, teraz záviadia aj vzduch ktorý dýcham a ja sa len smejem :)

Nech je tvoja dcéra pyšná, nato aká je a akých má skvelých rodičov!! A tých čo sa jej smejú nech sa im ona smeje taktiež!!

Prajem veľa šťastia :)

debilko

toto som zažil aj ja doma

a tiež ešte nebol face ale boom a iné kraviny

dnes?? tie čo jej tam písali tlačia kočík pred sebou škaredé hnusoby:)
a moje dievčatko? študuje si na vysokej a krajšej baby niet:D
takto sa na to pozri a skús jej to vysvetliť a nech dá ignor na tých parchantov:)

Šejla

To, čo sa chystáš spraviť, je správne. Hoď reč s rodičmi. Inak, prečo majú 12 ročné deti facebook? Nie je náhodou registrácia povolená až od 15 rokov? Či? Nahlásiť.

vebe

Urcite to treba riesit, najprv s rodicmi a ak by bol problem tak s triednou ucitelkou. Su to sice decka, ale musia sa naucit byt zodpovedne za svoje ciny. Ved to je vlastne sikana. Ak maju problem, tak nech riesia vec osobne, ale nie cez socialnu siet ako je facebook. Kedze tieto deti vyrastaju na socialnych sietach, musia sa naucit,ze nie je dovolene vsetko a ze osocovanie a skarede slova na socialne siete nepatria. Ono mnohe veci, co sa pisali po stenach a napriklad v skolach po stenach na zachodoch sa dnes prestahovali na socialne siete a tak ako sa to trestalo, ked bol prichyteny niekto ako pise skarede slova na stenu, treba trestat aj ked o iste pise na socialne siete

macicka888

no dá sa to normálne hlásiť na polícii...môžu dostať myslím aj v škole zníženu znamku zo spravania...ale jednoduchsie to bude asi vyriesit s rodicmi a zbytocne to nerozmazavat, su to decka a pouzivaju nastroje ktore im doba dáva...neuvedomuju si dosledky