Láska vs Vášeň

De

S tou mojou poslednou vetou nie som spokojny, skor by som to formuloval takto:

Vasen je obrovska hybna energia medzi dvoma subjektami, ktora vyplyva zo vzajomneho posobenia ich najhlbsej podstaty.

Kedze tu nie je edit, musim posielat dalsi prispevok, co zneprehladnuje diskusiu.

De

Vasen nema nic spolocne so sexom samym o sebe a ani s povrchovou krasou...

Vasen je ak celym svojim srdcom prechovavas neobycajne prijemne pocity k jadru urciteho subjektu, pretoze interakcia s tymto subjektom ta hlboko obohacuje. Inac povedane, ide o akesi objavenie neobycajnej, magickej vlnovej dlzky ktora velmi pozitivne rezonuje tvojim srdcom a dusou :)

A subjekt ku ktoremu to citis, nemusi byt len osobnost cloveka, ale napr. aj cinnost ktoru vykonavas.

Vasen ta pohana vpred, vasen je to vdaka comu je clovek schopny robit velke veci...Ak clovek nenajde vasen, jeho existencia je nenaplnena pretoze to co robi, nerobi naplno, kedze do toho nevklada svoje srdce.

Vasen objavia ludia ktori su empaticki, zvedavi, hravi, ludia ktori si vedia vychutnavat jednoduche veci v zivote, nadsenci, ludia s otvorenou myslou, prirodzene pozitivni, so schopnostou vidiet svet aj detskymi ocami, blaznivi ludia, spontanni, nekonvencni a podobne.

Vasen je obrovska hybna energia, ktora vyplyva z najhlbsej podstaty daneho subjektu.

ulita

laska - milujes ju stale ci je chora, zdrava, stastna, smutna, nahnevana... chyba ti ked ju nemas pri sebe, bojis sa o nu, rad ju vidis, pocujes, dotykas sa, chcies zdielat kazdy okamih zivota a delit sa o tej svoj.
vasen - tuzba len po krase tela danej osoby nie osoby samotnej.

5.5 elsa

vášeň tam sa jedná čisto o sex nič viac láska je vzájomné porozumenie máte sa o čom rozprávať aj spoločné záujmy riešite spolu problémy a iskrí to medzi vami tiež to je jasné :)

prsiplast

suhlasim. zistis to tak ked po niekom tuzis len telesne ale nic viac nechces. ale ak sa na toho cloveka tesis, na jeho osobu a to aj ked nie si nadrzana, to je uz je cosi viac. laska sa da prezivat aj hlbsie, napriklad ked je partner chory a ty mu pomahas lebo ho lubis, je ti blizky. laska je cosi hlbsie nez vasen ale vasen, alebo eros je tiez dolezity.

sweater*

si myslim ze celkom jednoducho, vasen sa spaja len s telesnou tuzbou ak sa nemylim, napr. po sexe nemas tuzbu nic dalej rozvyjat. ak niekoho lubis, pri vela drobnostiach si to uvedomis, neviem si vybavit nijaky konkretny pripad co som zazil, skoda. proste to u mna byvala hociaka obycajna situacia a vtedy moja polovicka spravila nieco, alebo povedala, a uplne same sa mi do mysle vynorilo ze ty vole ja ju fakt moc lubim :). sorac lepsie to vysvetlit neviem, mozno budes vediet co myslim aj s takehoto ubohejsieho opisu

maška14

Podľa mňa vášeň bez lásky môže existovať, ale láska bez vášne, to si neviem predstaviť. :) Vášeň, to je telesná túžba, pričom láska, to pochopí len človek ktorý bol zamilovaný. Je to vášeň, trápenie, blúznenie, túžba v jednom. Preto sa nikdy neoplatí zahodiť lásku kvôli chvíľkovému vzplanutiu.