Správny pohovor

Príspevok v téme: Správny pohovor
Msaska

Zdravím,
chcela by som sa Vás opýtať na nejaké rady a tak ako sa správať alebo presnejšie ako sa predať na pohovore - ide síce len o brigádu do call centra.. ale záleží mi na tom a chcela by som to zvládnuť.
Som skôr taká tichšia, nie drasticky priebojná - čiže cez mŕtvoly ..
Za každú radu budem vďačná.. :)

winki

a čoho sa to potom týka? Ja som v call centre najprv ponukala tie paušály od t-comu a neskor som robila objednavky pre algidu.

Msaska

na zaklade hlasu si ma nevyberali.
je to , teda bude to vyberove konanie a po pohovore si vyberu tych brigadnikov..
nie je to ziadny predaj alebo take ... veci

wreck

winki, ja som to pochopil ako customer support, nie telesales alebo telemarketing. bol by som vcelku prekvapeny, ak by firma tieto dve veci zabezpecovala prostrednictvom brigadnikov.

winki

Ja som robila v call centre na pohovore išlo len v podstate o to aby ti ukazali čo budeš robiť ako to budeš robiť a či to budeš vedieť robiť. Oni sa ťa vybrali už na základe hlasu v telefone. To ako sa vieš predať dokážeš až na ostro pri telefonovaní teda to ako dokážeš predať ten produkt ale z vlastnej skúsenosti musíš byť priebojná sebavedomá a nenechať sa odradiť a hlavne prebiť slovne tu druhú stranu. Takže tichá povaha nemá šancu.

wreck

Msaska, neklamat v zivotopise. snazit sa vytiahnut do popredia skusenosti relevantne k danej praci (predchadzajuca prax pri vybavovani staznosti klientov, demonstracia schopnosti vypocut klienta na nejakom priklade, ktory si zazila, atd.)

na pohovore hovorit normalne nahlas, predstavit si, ze to je klient, ktoreho problem riesis. hovorit skor pomalsie a rozvazne, pomoze ti to lepsie si triedit myslienky, nez ked to na nich budes sypat a zmiernis sklon ku koktaniu. nebat sa opytat konkretnejsie, ak nerozumies dobre otazke. ak dostanes nahodou nejake prakticke zadanie, snazit sa ho vyriesit tak ako by si ho skutocne riesila, vzit sa maximalne do svojej ulohy, na nic sa nehrat. ak ho nevies vyriesit, skusit sa vynajst -- skusit opisat co vsetko by si urobila, aby si nasla sposob (za niekym ist, hladat na nete, navrhnut alternativne riesenie, atd).

spravat sa milo a prijemne. nezabudat na dobry den, dakujem, prosim. z celeho tvojho spravania musi vyzarovat, ze klient je pre teba top priorita, a ze ti maximalne zalezi na vyrieseni jeho otazok.

klientovi nikdy nedavaj najavo, ze je problemom. nikdy nepovedz napriklad '...a hned sa budeme zaoberat vasim problemom.' nazvi to 'vasou situaciou', 'tym co by ste chceli' alebo 'pozrieme sa, ake su riesenia'. problem je citlive slovo, ked si ho clovek spoji sam so sebou. stalo sa, ze klient vybehol v podobnej situacii na pracovnika slovami 'coze? ja ze som pre vas problem?'. a uz ho musis tisit a upokojovat, aby si vobec mohla pokracovat. :)

a snaz sa usmievat. od prveho 'dobry den' az po 'dakujem a dovidenia'. usmev, urcite nie poker face. nie nasilu, ale tak normalne, ako ked sa rozpravas s priatelmi. prisla si si pokecat niekam o tom, co mas za sebou, co vies a co by si chcela, nema to byt pohrebna rec, ani kabaretne vystupenie. lahky, mily, prijemny usmev. to je castokrat citit aj po telefone, mozu sa na to zamerat, co posobis pozitivne.

a zdoraznuj o sebe pozitivne veci -- TO ma velmi bavilo, v TOM som bola dobra, na TOTO mam predpoklady...

good luck! :)