psychycke a fyzicke nasilie

Príspevok v téme: psychycke a fyzicke nasilie
lelo

ja uz nevladzem...uz tri roky trpim psychycke tyranie od mojej mami..kazde rano ma okolo siestej zobudi a zacne vrieskat lebo nevie najst silonky alebo nieco take...niekedy to skonci aj fyzickym nasilim...ja uz nevladzem...ja uz nevladzem zit...chcem odist...dnes mam prave 20 rokov a ona miesto zablahozelania prisla zas rano ku mne do izby a pozerala namna vrazednym pohladom a na to mi len povedala aby som len uz umrela alebo odisla...je toto normalne?? uz druhy mesiac som na antidepresivach...nepomaha mi to...ja sa uz len cele dni trasiem a neviem na koho sa mam obratit...utoci na mna, na mojich kamaratov a na mojho priatela rodinu...ano nehovorim mala tazky zivot...zila s alkoholikom ktory bol zaroven jej otec ale toto sa uz neda zvladat...jedno pekne slovo nepocut od nej za niekolko rokov a vynada vam do spiny a prizivnika...mohla by som robit...no momentalne som len zmaturovala na gymnaziu a chystam sa na vysku...nemam kam ist...moj otec ma sam co robit zo sebou...byva sam a jemu treba pomahat a nie to aby sa este staral o dieta...moj brat ktory tiez somnou zije ma 13...on to asi dobre este nechape...no uz zacina chapat ze nema normalnu mamu...poradte mi prosim...chodila som uz aj ku psychologicke ktora mi zial bohu nepomohla...radila mi aby som sa s mamou nehadala a len sa nanu usmievala...ale moja mama len ako chory clovek..usmiali ste sa na nu? normalne z toho dostala amok a jednu mi vylepila :( ja uz nevladzem

zewa

No ja si tiez myslim, ze lieky by mala brat tvoja mama a nie ty. Skus jej to navrhnut. Najblizsie, ked ta napadne mozes zavolat policiu. No ak ides na VS, odstahuj sa bud na privat alebo na intrak. Mama ti musi posielat peniaze. A mozno by pomohlo, keby si jej napisala list so vsetkymi tvojimi pocitmi a navrhom na riesenie. Nic tym nepokazis, horsie sa k tebe asi spravat nebude.
S otcom sa neda o mame rozpravat?
A je tu este jedno riesenie. Ist do skoly kam chodi brat a porozpravat sa tam s vychovnym poradcom, ze je taka situacia doma a bojis sa, ako to bude dalej pokracovat aj kvoli bratovi. Mozno by taka jedna navsteva socialky u vas doma mame otvorila oci.
Drzim palce, aby si to co najskor vyriesila.

alenka_maxova

doktora bohuzial potrebuje hlavne tvoja matka...aby k nemu isla ju bohuzial neprinutis...A takto sa sprava aj k tvojmu bratovi? Si uz dost velka, co takto najst si pracu a odist? bude to strasne tazke, ale nie jeden clovek musel toto urobit, aby mal konecne klud. Popytaj sa kamosiek, keby ste si viacere prenajali byt, nestoji to az tak vela. Pracovne ponuky su, treba len hladat :)

Jane_3sto18

Ja byť tebou by som sa zbalila, odsťahovala sa preč (oukej, nie je to tak jednoduché, však nemáš peniaze, prácu...), ale skúsila by som sa dohodnúť s kamarátkou, rodinou, alebo niekým blízkym, či zatiaľ nemôžem u nich bývať (poprípade by som zobrala so sebou aj brata), snažila by som sa nájsť si prácu/brigádu, podľa toho, či chceš ďalej študovať.
Za druhé, by som matku tak strieskala, že by sa nespoznala v zrkadle. Nie je to riešenie ničoho, skôr ešte viac problémov by to narobilo, ale ja by som to proste spravila, som bezohľadný cholerik a nebude si na mne nikto vybíjať komplexy.
A za tretie by som išla k inej psychologičke, poprípade k inému psychiatrovi, alebo neviem kto ti AD predpísal, ale keď ti nezaberajú, tak ich treba vymeniť, treba sa tým doktorom trošku sťažovať, nech nespia.
Asi som ti nepomohla.