Honba za zlatým životom - Inteligencia vs. stupidita

Príspevok v téme: Honba za zlatým životom - Inteligencia vs. stupidita
mystery_21

Pozdravujem Vás tu všetkých spolutrpiacich a ešte predtým než tu hodím svoje starosti, ktoré mi komplikujú "život" (ak sa to čo žijem tak dá nazvať živoť)", tak chcem vopred poďakovať za rady, ktoré má posunú dopredu za vysnívaným životom a životom, ktorý bude mať konečne nejakú cenu. Objektívnu kritiku beriem, beriem rady ľudí, ktorí mi chcú úprimne pomôcť....tí čo mi budú dávať rady v zmysle "nedá sa to, zbytočne sa snažíš", tak vopred hovorím, že to som už počul kade-tade a aj v rodine toľkokrát, že by som o tom vedel napísať knihu dlhú jak Biblia. Už ma to prestalo zaujímať, lebo koho bude baviť pozerať ten istý film dookola - no načo...srať na to a bude lepšie....Budem sa snažiť byť maximálne objektívny (samozrejme istá subjektivita tam bude) a písať čo najviac stručne a výstižne ( viem, že sa nám nechce bárs čítať dlhé články, tento je výnimka s pravidla :-D). Dík za pomoc a držím palce aj Vám...ak sa bude dať budem sa snažiť pomôcť aj ja. (na tomto fóre som 1x).
Poviem niečo o sebe....O dva týždne mám 21 rokov, som vysoký tak akurát a pohľadny chlap...aspoň to tak vnímam podľa okolia...študujem na VŠ, 1. ročník, v Bratislave a som hrdý východniar. Žeriem šport, futbal zbožňujem, cvičil som 6 rokov boj. umenie + zápasíky a kruté bolesti (ale to patrí k tomu), hokejbal, plávanie a ženy(s vami mam sakramentský problém vás zaujať a keď sa mi aj podarí, postupne strácam kontrolu, lebo znervózniem z toho, že sa mi darí a hop-šup som zasa, tam kde som bol - ale k tejto pre mňa šifre sa vyjadrim viac neskôr)...atd - fyzicku a zdravie mám v podstate dobré...teraz leňoším viac, lebo bars veľkú chuť do života nemám + divné pocity ( o tých budem rozprávať neskôr)....Mám rád komédie, filmy s pointou (napr. Výkupenie z väznice Shawshank), naj. film, ktoré človeka prinúti sa zamyslieť nad svojím životom...aj keď to je "len" film....Ďalšie veci o sebe budem písať neskôr, btw. spoznáte ma sami, podľa toho čo píšem...aj keď cez net je "strašne ťažké spoznať charakter človeka", no ale čo už :) --- Takže o čo mi ide....potrebujem si poskladať "mozaiku", akýsi základ, aby som sa mohol dostať ďalej....ale to si najprv musím ujasniť veci....Prejdem na tú prvú:

- Myslíte, že to či je človek inteligentní, ako sa vyzná vo svete, či je zručný, vie komunikovať, baviť sa, vyjednávať, riešiť problémy......je spôsobené výchovou....čiže či jeho rodičia zamestnávali jeho mozog nadštandardne, rôznymi úlohami alebo diskutovaním alebo je to niečo nemenné, s čím sa človek narodí....proste si hlúpy a nepomôže ti ani Pán Boh al si múdry.....Ide o to, že neviem kam sa zaradiť, ani ako ma ľudia vnímajú....lebo ja som svojim spôsobom aj aj, niekedy dostávam fakt perfektné nápady, a na druhej strane zase robím tiež také pí*ovinu, že to na intel. človeka nesedí....a ja mám vo svojej hlave zakorenené, že iba intel.(zmysel - šikovný) človek môže mať peknú babu, hodne peňazí a jeho živoť ma zmysel...Vedel by som o tom prekecať aj hodiny, ale myslím, že to stačí, poprípade prediskutujem aj vaše postrehy a názory.....Díki moc - have a good day ;)

lenkaaaaaaaa

Vieš, k tomu čo si napísal - ja som tiež "zazlievala" rodičom, že som nikdy nechodila na nijaký krúžok, nástroj, jazykovku. Dnes viem, že mi dali priestor rásť ako chcem. Nikoho nemôžem viniť z vlastnej lenivosti, akonáhle som si zrovnala základné veci v hlave, pochopila som, že sa nemôžem vyhovárať na nikoho, na žiadny štát, rodičov, školu, jedine a len na seba. Mám tri roky po maturite (sme v rovnakom veku) a stihla som všetko. Životnú lásku, skvelú prácu, VŠ, gitaru... a naplánovať si milión vecí, ktoré od života neskromne chcem. Vlastným úsilím. Môžeš zmáknuť veľa vecí - len si ver, usmievaj sa na život a ono to pôjde samo:) Predpoklady na to máš a nenechaj si od nikoho nahovoriť, že niečo nemôžeš zvládnuť. Všetci ľudia sme viac - menej rovnakí a keď to zvládne tvoj sused (brat, spolužiak, kolega...) tak to zvládneš aj ty:)

mystery_21

Diki moc ludia za vase nazory a ochotu...Mam zajtra jednu blbu skusku, hoci radsej by som to tu riesil s Vami dalej , ale musim do toho pozriet, ked nechcem ostat iba pri kecoch... Bru noc prajem ;)

mystery_21

chladomor: preco? - ved ludia tu mozu mat dobre nazory, skusenosti, ktore mozu pomoct...a vsetko co moze pomoct je dobre...treba to prediskutovat a zrealizovat co sa da....samozrejme toto forum neje jediny pramen, ktory ma hned osvieti....kecam aj s inymi ludmi, ale cim viac nazorov, tym vacsi vyber a napadnu veci aj mna :)- dalej mal som problem vyjadrovat svoje nazory, trvalo dlho kym som presvedcil tu nieco napisat....a ludia su tu tolerantnejsi...ako niekde inde, kde by ta hned zrusili, kvoli tomu ze si debil, lebo sa im daco nepaci alebo mam iny pohlad na vec...a o tom neje diskusia

mystery_21

for Dadula56 : jo to s tym Hawkingom, je az bars nespravodlive...ten by si zasluzil daco ine, ale vyuzil vsetko co je v nom a zato si zasluzi obdiv....a presne o to ide aj mne a malo by ist aj kazdemu, vystavit na tom svete zo seba vsetko jak sa len da a plnit si sny...lenze zatial sa mi nedari najst ten spravny sposob a asi vacsina z nas tu:/ - ale je dobre, ze si aspon takto pomahame :) --- to mas pravdu ze vela penazi ti len tak moze priniest sportka, loto alebo dobry tiket...no makat mozes vela aj v tom co ta bavi, a dosahovat v tom vyborne vysledky a kruty cash..."len" treba to najst a vyuzit to a robiť tu vec viac nez dobre...priklad...sportovci, herci...al. cez tanec, podnikanie s nejakou vecou....jaku taku predstavu v tom, v čom by som chcel byť top mám, ale tazko sa mi berie predstava, ze by som mohol byt v tom top - nato by som musel zmaknut vela veci, u ktorych sa mi tazko berie predstava ze "ja" by som ich mohol zmaknut......a dalsia vec, je to presne comu sa chcem vyhnut, zeby som mal taku robotu, v ktorej by som nemal casu sa venovat svojim konickom, rodine al. neskor synom(tak jak to robil aj moj otec)...ale to je daleka buducnost zatial...pre mna je to bytocne este riesit....

chladomor

mystery_21,
Dúfam, že vieš na čo je toto fórum dobré :-)
Akurát na vykeciavanie sa. Pomôcť si už musíš sám. To len preto, lebo vidím, že posledné 4 príspevky sú od teba...

mystery_21

for xya: to ze som napisal rady s y, je vazne jedine vec, ktora ta zaujala v tom prispevku? - tak dik za radu, hadam ma to posunie vpred, prinesie mi slavu a bohatstvo :)

mystery_21

for lenkaaaaaaa...suhlasim, to preto lebo som hladanie odkladal....teraz musim vsetko dobehnut....aj to ze riesim zbytocnosti, lebo zatial neviem akosi odhadnut co je zbytocne a co podstatne...tak riesim radsej vsetko :) - jasne chapem ta, v podstate hovoris, ze ked chcem byt stastny mam si robit co chcem, a mat co chcem....urcite, ale zatial to je iba teoria...prax je uz horsia

mystery_21

for hriankovac: preco puberta? - to ze chcem byt stastny clovek, ktory ma viac toho co chce ako nechce a ma sny, ktore chce zazit je pubertiak??? - ale tu svoju pubertu som odjebal, o nezaujimal som sa o seba ale skor o to, preco som sa vobec narodil...cize chyba mi vela skusenosti a nazvime to emoc. vyspelost, ktore musim dohanat teraz...

mystery_21

for Jefitto: - tych konkretnych problemov mam vela (chcem ich riesit postupne, kazdy po jednom a najst nato riesenie - radsej jedno a poriadne jak tisic naraz a nijako ), a prvy z nich som nepriamo opisal v odseku, kde som sa pýtal nato, čo hovorite na vec, čo sa týka šikovnosti....či je to nieco vrodene, co sa menit neda - cize nepomoze ti ani keby ti venovali od malicka holdu casu, alebo je to nieco, co sa da ovplyvnit tym, ako k tebe pristupuju ludia a rodicia...cize v podstate tym chcem povedat, ci mozem "vynit" rodičov za blbu vychovu, zly pristup,to, ze ma natahali hore, nenutili ma angazovat za do vecí, rozmyslat a zamyslat sa nad zivotom -tym padom som povazovany za hlupaka, kedze dobabrem vela veci, neviem sa obracat, ludia ma povacsine odbijaju jeden za druhym, proste neviem sa presadit na tom svete......cize hlavnou otazkou je: že či sa mozem zmeniť na presny opak toho co som, ked mi to velmi nepali a to ze mi to nepali, je sposobene tym, ze nazvem to odborne...nemam spravny sposob myslenia,ktory sa ale da sa zmeniť správnym cvikom (zly pristup k veciam, nedostatocny cvik)....nechcem tu zatial riesit ostatne veci je to na dlho...potrebujem zatial prist na koren tejto veci a az tak sa pohnem dalej :) - a ktomu stastnemu cloveku....samozrejme ze to je sen, co si to napisal, a pekny....ale stastny budem az vtedy (ked hovorime o babach), ak budem mat peknu babu s rozumnou hlavou, s ktorou daco zazijem, s ktorou budeme drzat spolu, vyriesime problemy, ktore urcite budu...a s ktorou bude hlavne viac srandy jak biedy :)...ja viem ze to je pekny sen, ale jednu podobnu som poznal...strasne mi sadla, ale...mala frajera/stastlivca a ja som odisiel do Ba.

arman

K tvojmu prvemu prispevku.
Vynechajme omacku a pristupme rovno k jadru veci, teda k tvojmu problemu, ze si nevies najst babu. :-)