Problem s ocami

Príspevok v téme: Problem s ocami
lol64587

Mám menší problém s očami... Prejavuje sa hlavne pri pohľade na oblohu alebo svetlé plochy a je asi takýto - vidím v oku (asi v rohovke)rôzne útvary, v tvare línií - v norm. podmienkach ich síce moc nepozorujem, ale vo vyššie spomenutých prípadoch mi začínajú dosť vadiť. Keď oči mierne priožmúrim, vidím línie pomerne jasne - sú akoby zložené z drobných krúžkov, kt. sú pripojené k podlhovastým útvarom rôznych tvarov, kt. sa pri pohybe očí menia. Pri pohybe očí sa taktiež mení poloha útvarov vzhľadom na zorné pole - niekedy ich vidím v jeho centre, inokedy nevnímam. Poraďte pls čo to môže byť.

jarka49

Na prevenciu keď máte horšie oči, alebo problémy s očami sú dobré vitamíny ocutein forte alebo ginkgo, ja ich zvyknem užívať tak raz ročne po tri mesiace lebo mávam zápaly, prípadne unavené suché oči dosť často a veľmi mi pomáhajú.

isaia

A ja som myslela, že tie záblesky znamenaju, že vidím gravitony ako prechadzaju cez dimenzie - a včuľ to zápal sklovca :D

Emilim

Pre p. RNG-este som zabudla napisat, ze som bola u ocnej po novom roku, nieco sa jej tam nepozdavalo. Ocny tlak som mala iba na hranici, mala som prist v aprili, ale bolo vela prace tak som to odlozila, teraz zase dovolenky u lekarov. Dakujem vam pekne.

Emilim

Uz par mesiacov mam problemy s ocami, velmi ma bolia, na pravom oku vidim zboku akoby pavuciny, niekedy su tie bolesti oka viac praveho dost silne, nieco ma boli vo vnutri oka. Uzivam noveril uz 6 rokov a tam v letaku je pisane, ze noveril sposobuje glaukom. Prosim vas pan RNG, poradite mi_?Mam 57 r. okuliare nosim pri citani uz vyse 13 r. prave oko 4,5 a lave oko 3,5.Dakujem za kazdu odpoved.

silviana44

marekmarek a marek76

vaše príspevky ma zaujali, mne začal tinnitus 01/2012 a odvtedy mi hučí v ušiach nonostop a asi pred 2 týždňami som začala vidieť na jedno oko presne jeden bod, kt. vnímam hlavne pri pohľade na oblohu alebo bielu stenu. vyšetrenie u očného ma ešte len čaká, ale predbežná diagnóza je "zákal sklovca".. môžu tieto dve veci spolu súvisieť..? máte nejaké nové vyšetrenia ?

marek76

marekmarek - mozez napisat ako si dopadol?Mam pocit, ze mam tie iste stavy ale neviem si rady ..piskanie v usiach svetelne body v ociach atd...

fra

pocul som taku vec ze zakalky maju hlavne ludia, ktori vela casu presedia za PC je to pravda? Len vela ludi s tym nic nezmoze ked ich praca pozostava hlavne z prace za PC.

kika155

Prosim Vas od vcera mam taky problem s lavym okom. sem tam ked zmurknem, tak vidim uplne nalavo taky akoby zablesk svetla. Ako ked si pozmolite oko a vidite take svetielka, tak take nieco. Neviem ci mi tam moze nieco na oko tlacit alebo co to moze byt? ma s tym niekto skusenost? vopred dakujem

RNG

Rozne odstiepene casti rohovky a rozne zrazeniny v sklovci sa daju odstranit (ako vsetky neziaduce latky v tele) najma enzymami.
Jod sa tiez podiela na vyrobe enzymov.
MSM, univerzalne polarne rozpustidlo, 10% roztok vo vode(3 x denne do oci) tiez moze pomoct, tak ako aj povodne navrhnute na zakal sosovky 1% roztok acetyl carnosinu(pozri napr pod dr Babyzhayev alebo vyrobok CanC)

Turinko

Ja mám tiež zákal sklovca. Vidím do šeda. lekár mi predpísal 2 percentný jodid draselný (kvapky), na zriedenie sklovca. Ak to niekomu pomôže, držím palce.