Príliš často spolu pro/neprospieva ?

Príspevok v téme: Príliš často spolu pro/neprospieva ?
Edee

Ahoj s partnerkou sme spolu 10 mesiacov je to krásny vzťah až teraz posledný mesiac sa to akosi záčina všetko kaziť za tých 10 mesiacov sme spolu úplne každučký deň, bolo do kopy asi 10 dní čo sme neboli spolu možno aj to som veľa napísal. A v poslednej dobe sa priveľmi hádame kvôli úplným blbostiam, hľadáme chyby jeden na druhom, vykrikujeme si navzájom čo sa nám nepáči a podobne fakt neviem čo už máme robiť, keď sa veľmi pohádame tak sme tak jeden dva dni od seba ona sa hrá na urazenú a ja sa snažím byť milý proste netrápim si s tým hlavu (lebo viem že sme sa pohádali kvôli hlúposti) snažím sa na to rýchlo zabudnúť a tvárim sa že sa nič nestalo. Povedali sme si že budeme dlhší čas od seba aby sme si viacej začali vážiť jeden druhého, ale nedá sa to potrebujeme byť spolu každý deň. Na vyše bývame 2 minúty od seba, všetok voľný čas sa snažíme tráviť spolu a jeden bez druhého sa nudíme. A teraz sa hádame až tak moc že pri každej hádke sa uvažuje aj o rozchode, ktorý nechceme lebo sme si verný jeden druhému navzájom sa máme radi. A príde nám to nezmyselne rozísť sa kvôli takejto veci. Chcem vás teda veľmi poprosiť a požiadať o radu kto ma skúsenosti s niečim podobným? a ako by sme to mali riešiť mali by sme naozaj obmedziť ten čas čo môžme byť spolu a čo by sme mali pre to robiť?

Dadula56

Ja tu vidim dva rozne problemy:
1. ponorkova nemoc ako bezna sucast zivota. Podla mna nie je dobre travit vsetok volny cas s partnerom. Clovek potrebuje aj inu interakciu. Samozrejme, ze s pratnerom si rozumiem najviac, ale zanedbavat kamaratstva sa nevyplaca.
2. vase hadky. Je mozne, ze su dosledkom ponorky, ale druha vec je, ze sa kazdy den hadate az do tej miery, ze sa chcete rozist. Tam je chyba v komunikacii.
Cize popracujte na presnom vyjadreni myslienok,necakajte, ze si ich ten druhy domysli a aspon 2x tyzdenne sa snazte ist aj s niekym inym do sveta.

odpovedam

To nie je o tom, ze ste kazdy den spolu. aj ja som bola s priatelom kazdy den spolu a ani jednu hadku sme nikdy nemali.

To je o tom, ako viete riesit problemy. Ocividne neviete. Ona robi chybu v tom, ze sa urazi (to je znakom nesebavedomej a nevyzretej osobnosti) a ty robis chybu v tom, ze sa tvaris, ze sa nic nestalo (cize priatelke akoby davas najavo, ze tvoje city ju nemusia zaujimat, kedze ich sam zlahcujes).

Veci sa maju vysvetlit. Pokojne si veci vyrieste. ale nie vycitanim, ukazovanim prsta na druheho, ale hovorte vec zo svojej strany. Napr. nie tak, ze: "ty stale nechavas spinavy riad. Si lenivy a neporiadny!", ale skor: "Velmi ma mrzi, ze som na umyvanie riadu sama. Pomohla by mi pomoc od teba. Vedeli by sme sa spolocne na niecom dohodnut?"

Je to divny priklad mozno, ale skuste jednak s vacsou uctou k sebe. A idealne si nastudujte nieco o asertivnom rieseni konfliktov. Ja by som nemohla zit s niekym, s kym sa hadame...