Potravinove doplnky a ich ucinnost

ksl

Pred 3 rokmi mi diagnostikovali astmu - stredne ťažkú. Celé tri roky som poctivo brala lieky a cítila som sa v norme. Jedného dňa som sa náhodou dostala ku medicínskej štúdii o glukokortikoidoch pri liečení astmy - škodlivosť versus prínos. Výsledok - glukokortikoidy sú tak účinné, že ich škodlivosť v porovnaní s prínosom pre medicínu je zanedbateľná. Avšak mňa upútali práve tie možné vedľajšie účinky ako sú cukrovka, zmena nalád, priberanie na váhe a pod. Začala som rozmýšľať ako sa zbavím astmy inou cestou. Začala som užívať výživové doplnky a to brezu, echinaceu a sylabum mariánske a vitamín C. V priebehu 2 týždňov som vysadila všetky lieky na alergiu a astmu. To bolo v novembri 2012. Doteraz som ok, nemám žiadne prejavy astmy, alergia sa zmenšila - t.j. ubudli mi niektoré alergény. Takže tak. A placebo? Viera v uzdravenie? Tú som mala aj ku glukokortikoidovému spreju na astmu. Ako sa hovorí LIFE IS A JOURNEY - život je cesta a každý si ju volí sám...

doubledog

llek
tebe nic nie je, preto ziadne doplnky nepotrebujes.
lenze je plno ludi, ktorym vselico je, a ti hladaju sposoby, ako z toho von.
no a "doplnky" im v tom vedia pomoct.

telo ma sice vyvinute vlastne procesy na udrziavanie rovnovahy, lenze tie rozhodne nie su dokonale a tiez nie su prisposobene na moderny sposob zivota.

vilaamalka

ak su potravinove doplnky vyzivy extrakty z rastlin, ktore ti doplnia urcite vitaminy, mineraly, antioxidanty, ktore normalne v strave az tak velmi nemas, tak je to jasna volba.... volim skor praskovu formu nez pilulky.... teraz uzivam detox zmes od eshop natureal a citim sa lepsie... neviem ci je to tym, ze sa aj viac strazim... ale urcite to ma podporne ucinky. odporucam.

llek

Ja osobne som hlboko presvedcena, ze vacsina z nas, pokial sa normalne stravujeme, nepotrebuje ziadne doplnky. Je to biznis ako vestko co sa vyraba a predava. Na ludi to funguje, je to zabelene vo flasticke, je tam napisane ze budete mat potom pekne vlasy, ze to ma protirakovinovy ucinok a ludia tomu veria. Ja neuzivam ziadne doplnky a nic mi nie je, vlasy mi nepadaju, kosti mam dobre, kozu mam dobru.Pride mi scestne zit na tobolkach, taletkach, prasockoch a olejcekoch. Ked si precitate a skusite realne predstavit, co kazdemu odporuca RNG a co podla svojich opisov sam uziva, tak to vyzera asi tak, ze kazde rano sa naranajkuje len z tych pridavkov. No ja si dam radsej chlebik ci jogurt e je mi fajn. Chce to cele hlavne rozum a drzat sa pri zemi. Privela chemie a vedy na nespravnom mieste skodi. Nic v zlom, ale to je moje zivotne pozorovanie.Telo ma svoje traviacie aj detoxikacne systemy vvivinute velmi dobre, strazi si aj pH, aj hladiny mineralov, tak naco mu do toho neustale vstupovat. Su situacie, ked prechodne treba nieco dopnit, ale cielene a na urcity cas.

dafaq

cestovatel, ale vies co je haluz?
ze cela tvoja teoria je chybna :)
musis na to opacne..
musis sa stat bezdomocvom, resp. ciganom/rómom..
a potom sa usadis na cudzom pozemku.
defacto nemusis platit dan z nehnutelnosti.
ani dan zo stavby.
energie nacierno.

ZIADNE STAROSTI !!!

lebo ak si kupis farmu, hoci aj zo zlata. budes ficom zdaneny, a ked nie u nas, tak sa stane v inej krjaine (svet je v 2013 politicky dost nestabilny).

jedne ak mas toho zlata 1 tonu (co je cca 40 mio eur..)

ale som zvedavy, ako by si to chcel zarobit legalne, ak nemas ziadny plusovy hendicap na zaciatku a mas povedzme 18 rokov..

by si sa do 33jky tak zodral, ze by si kupoval note telo zo zlata, lebo stare by uz nesluzilo :)

len mi to nedalo, lebo kazdy si mysli, ze ak ma dobru pracu, tak je bezstresu :D

totalna blbost a moze to povedat len clovek, co je riadne daleko od takeho stavu..

dafaq

Cestovatel30, stres mas tak ci tak, napr ked si za tazku pracu kupis auto, ktore nie je zrovna fabia, mas stres aby ta nepokutovali, zato ze ides nejakych priblblych 50kmh nad limit, lebo si to ani neuvedomis :D
mas stres, aby ta neotravovali idioti, a nepytali sa, preco sa tak snazis, a ako by si im mohol pomoct.
mas stres potom uz aj z toho, ze vsetky sluzby su pre teba nekvalitne, a bud zaplatis nehorazne sumy za nieco, alebo si to musis sam (napr mi daj nejaku dovolenkovu destinaciu na vkus maldiv, kde nemusim dat 3000eur na tyzden, a kde ma nikto nebude otravovat, ak chcem mat kusok plaze len pre seba a pre svojho psa (maldivy su moslimovia, tam psa je tazko dostat..) a podobne.
dalo by sa menovat vela :)
neexistuje, ze by si nemal stres, neexistuje :) lebo stres nie je len z prace..
suhlasim ale, ze stres je svina, no so spravnou zivotospravou (doplnok je vlatne nieco ako ovocie, lenze extremne huste), dosiahnes tiez ejaky ten bonus/plus.. teda podla mna, ale nemam to vedecky podlozene :-)
pracovny stres som mal do 21, potom som si povedal ze staci, a uz nejaku tu dekadu zijem len tak, a tiez som si myslel, ze to bude bez stresu, ale tazko :) staci ak idem vencit psa a uz tie zavistlive pohlady od nejakeho fajciara (co fajci extremne lacne smejdy), vola policiu aby mi dali 10eur pokutu, za to ze mam svojho psa navolno.. alebo 10eur pokuta za parkovanie, lebo som bol ohladuplny a radsej som zastavil na "zeleni" ... alebo ti nejaky magor na nejaom pežote treskne dvere, taky mlady ambiciozny typek, a ziadne sorry nic.. ved mam jeho SZP :D ked budem mat deficit zeleza, dam si jeho vozidlo na veceru, ci ranajky a uvidim co potom povie..
cize neee, stres neodburas nikdy, jedine po smrti ;)
ale to by si ako uspesny podnikatel mal vediet :)
ci mas nejaky recept ako ho vymazat ?

Cestovatel30

dafaq -> skor treba uvazovat o tom ako nebyt otrokom a nepracovat do 60tky a odburat stres. Vitaminy ti s tym nepomozu, ludia starnu a umieraju skoro kvoli stresu z prace, kvoli tomu ze sedia 10hodin kazdy den v kancelarii bez pohybu ci od toho ze kazdy den stoja za pasom 12 hodin.

Mlady clovek by sa mal v prvom rade vzdelavat, stat sa expertom v danej problematike aby po 35-40 nemusel pracovat viac ako 4 hodiny denne.

Viac ako polovica bolesti na tomto fore tu popisanych prameni zo stresu. A vzdy sa tam najdu chytraci ktori odporucaju doplnky. Chyba. Co treba vprvom rade riesit je to ako sa zbavit stresora a nie ako telo okabatit tabletkou.

hahaoo7

OROL nie som ziadny chmulo som zena uz v rokoch ,nefrcim na nicom akurat mam svoj nazor zdravo sa stravujem zeleninka ,ovocie,masko vsetko normalne a suhlsim so vsetkym co napisal CESTOVATEL30