Som sprosta materialistka!

Príspevok v téme: Som sprosta materialistka!
pomoc

Clovek by si myslel, ze sa tym chvalim, ale mam velky problem! SOM NESTASTNA zrejme si za to mozem sama, ale neviem ako to mam ovplyvnit, neviem to dokazat! mam vela znamych, vplyvnych a bohatych ludi ktorí maju peniaze, luxus atd. s ktorymi si rozumiem, som s nimi rada, ale nikdy som s nikym takym nic nemala. No problem je v tom, ze keby nemali to co maju a keby neboli tym cim su, asi by som o nich ani nezakopla...

a k veci. Ma o mna zaujem jeden velmi charizmaticky chlap, je pekny draho sa oblieka, je sportovec, zaraba si na vsetko sam sprava sa ku mne velmi pekne, ale nezaraba vela, ma dobre auto, ale pochadza z chudobnej rodiny....ked mi to povedal, velmi, ale velmi ma to od neho odradilo... pretoze si neveri, porovnava sa s tymi bohatymi a strasne ma to odradza. Neviem sa nad to povzniest, je mi do placu. Vyzeralo to nadejne ked zrazu ma preplo na uplne inu vlnu myslienok ked som s nim je zo mna nevozny, kdez to mne sa pacia sebavedomí, a vlastne tak ako sa spraval na zaciatku...neviem sa povzniest nad to, ako keby ten clovek pre mna stracal hodnotu cim dalej tym viac a nestalo sa mi to raz. Mam si otrepat hlavu o stenu, je to diagnoza? Ist ku psychologicke? nemozem sa nazvat zlatokopkou, lebo tych chlapov nevyuzivam...ale chudoba ma odradza, nechcem sa mat v tejto dobe zle, nikto sa nechce mat zle! pritom sama nie som z extra bohatej rodiny, no sme na urovni aj ked si nemozeme dovolit luxus... da sa vlastne zmenit uvazovanie, asi dnesna doba robi zo mna takeho cloveka... chcem byt len stastna a aj ked sa smejem stastna som neni. Asi ma bude vela ludi odsudzovat a nakladat mi za to co mne samej vadi, ale chcem aspon nejaku radu, prehovorenie do duse, povzbudenie. Nie som stastna v zivote, nemam sa dobre predstavujem si zivot uplne inak..ale kvoli mojmu uvazovaniu sa tazko posuniem niekam...

rebellin

Myslím si že zakladateľke témy prekáža aj fakt že jej priateľovi chýba sebavedomie. No ale to má pravdu ak ju to odrádza. S takým človekom musí byť život nuda.Kto by chcel takého partnera? A pritom sebavedomý môže byť aj človek, ktorý nemá nič.

Tiipek

beskyd.

Suhlasím s Tebou,no treba to spraviť ako v Holandsku už niekolko krát spravili-najskôr všetko znarodnili a tak vyriešili krízu.

bubuci

praca slachti cloveka.je pravda ze samotne peniaze nestacia. lepsie je ked si ich clovek zarobi sam,aspon sa neciti ako parazit.a potom,ludia co nic nerobia maju najviac problemov.ja to viem podla seba,dlho som si nevedela najst pracu.to je peklo.nie luxus.a keby som sa mala pozerat na penaze tak budem asi do smrti sama

bubuci

hodte kamenom. najhorsie je klamat seba sameho.materializmus je epidemia. a kto tvrdi ze mu na tom nezalezi, klame. jedine ak by to bol nejaky hlboko dusevne vyrovnany clovek.dnesna doba je prehnita idealmi zo zapadu, ak je niekto menej pekny ako z telky, alebo nema tolko susnov, tak sa na neho pozeraju ako na choreho.NIEKTORI,cest vynimkam. ale tato sa stym aspon snazi nieco robit.a mozno by sme sa cudovali,ze ludia ktori ziju v luxuse su niektori stokrat lepsi ako ti chudobni s komplexami.a ja naozaj nemam na ucte ani 10 eur.a tiez makam za malo,ale nevzdavam sa verim ze to bude lepsie.keby sme neverili,co nam ostane? ja verim ze tato zena sa zmeni.

Sejla

Ďakujem, Maoam, aj tebe želám to isté:)

anjelik: nemám pocit, že by som mala predsudky a to som si prečítala tvoje aj moje slová ešte raz, ako si mi poradila:) Takže ja som ťa asi nepochopila, ale snažila som sa! Síce je dôležité vedieť pochopiť, ale rovnako dôležité je vedieť vysvetliť. Obviňovať všetkých, že sú neschopní čítať medzi riadkami je asi taký alibizmus, ako "som génius, ale svet ešte nie je na mňa pripravený". Čo je v živote podstatné a hodnotné podla teba je sebapoznanie, rozmer života, knižky... to sú krásne všeobecné trkotiny a trochu OOT, keď je človek úplne pokrivený ako charakter v existenčných otázkach. Nechrlim ako mačka aká som hrdá na to ako sa živím a aké to mám ťažké, ale som hrdá na to, že som NIKDY nemusela pred nikým skloniť hlavu a nie som pokrytec. To je to, čo človeku prináša uspokojenie a sebaúctu, nie nejaká trápna motivačná literatúra a tušim že na to sa nepriamo pýtala zakladatelka témy.

anjelik

Šejla, ak si ešte raz prečítaš svoj príspevok, tak si moja prejavila práve to, čo tak veľmi odsudzuješ a to sú predsudky..;o)
A čítaj ešte raz môj príspevok a to, o čom bol..o tom, čo je vskutku podstatné a čo treba naozaj riešiť,,rozmer života a nie prskať ako mačka, kto sa čím živí a ako to má kto v živote ťažké. :o)