Co mám so zubom?

Príspevok v téme: Co mám so zubom?
Bbiribbom

Ahojte.
Včera som jedla pizzu, a ked som kusla tak som niečo zacítila pod zubom hore, úplne vzadu. Nakoniec som si to vybrala a bol to úlomok zo zubu. Zlomila sa mi celá jedna stena! Ostali mi v dasne take malé úlomky. No nešla mi ziadna krv. Mám tam teraz takú dieru az do stredu zubu myslím.

Ale.
Asi tak po 2-3 hodinách som zacítila miernejšiu bolest. Chytila som ten zub prstom, tam kde je ta diera a strašne to bolelo. Akoby som sa dotkla nervu alebo ja neviem. Vôbec netuším čo to moze byt!
Mozno kaz ? Vobec sa nevyznám. Bolí to iba ked sa toho dotknem alebo mierne pritlačím.

Bojím sa ze to naozaj moze byt nerv. Nechcem aby mi ho tahali! :( Preto nechcem ist k zubárovi! Strašne sa bojím!
Nechcem robit závery ked neviem čo to moze byt, ale nedá mi to!

No nakoniec som si povedala ze tam pojdem v utorok alebo stredu, no bojím sa strašne!

No ked si zuby umývam a normálne pritlačím an ten zub, dieru tak nič necítim. Nechápem to.

Neviete náhodou čo mám s tým zubom ?? :(

Bbiribbom

No takze, nakoniec som tam bola dnes, a povedal mi ze mi odpadla polka zuba! :D
Tak mi to tam najprv potrel nejakou vodičkou a to strašne bolelo! Pritom to robí stále ked mi ide vrtat kaz ale nič necítim. Ale teraz ma to mimoriadne bolelo. :/ No potom zobral vrtačku :D a začal mi vrtat, lebo som tam mala kaz! Nikdy sa nebojím ked mi ide vrtat, vzdy v pohode. Ale dnes som sa bála ze čo jak. No nakoniec vyvrtal..a zrazu zobral taku ,,vecičku,, tak vtedy ma hned napadlo ze mi ide trhat nerv! No naštastie nič! :D

Potom uz len povedal ze mi tam da vlozku, dal mi a išla som preč, fúú :D som sa tak bála ze čo to bude :)

Tak objednal ma este na 26. ale to uz na ostatné zuby.
Len dúfam ze s tamtým mi uz nebude nič robit. Bojím sa este ze mi ptom vybere tu vlozku a pojde sa na masaker! :(((

Bbiribbom

no Mám 16 :D ale zajtra nemozem :( ale aspon sa o to pokúsim nejak no..boze, drzte palce aby to nebolo nic hrozné :(((

Pele

Nič iné ma nenapadlo :).Podľa toho koľko máš rokov ti rašia zuby múdrosti.Aspoň mne sa zdá že do 14-15 rokov by si ich už mala mať.Ale zase,ked ťa to bolí,tak s tím bež zubárke.Môže sa ti to zapáliť aj tím 1 dňom o viac,a potom bude ešte horšie :))

Bbiribbom

Pele: (maš dobrý nick :D:D) hej je to stolička..teda myslím hore vzadu uplne posledý zub. Neviem či to nebude zub múdrosti, ale asi nie.

Dakujem, ale ja naozaj zajtra nemozem :( ked pojdem v utorok ? bude to ešte v pohode ? :(

*iskierka

neboj, s anestezou nebudes citit nic :) len sa odhodlaj a chod tam. Ak to budes odkladat a moze sa ti to zapalit, potom ti mozno anesteza nepomoze, cize cim skor tym lepsie a bude to aj bez bolesti

xdanielax

nic sa neboj.
a ber to tak, ze aj keby ta ta injekcia bolela (co si nemyslim), urcite je lepsie to pretrpiet a mat potom pokoj ako neviem ako dlho stresovat a odhodlavat sa, skusat ci ta to FAKT boli, az kym sa ti to cele nezapali, a nebude ta to bolet len pri dotyku ale stale, a napuchne ti polka tvare. Naozaj, zbehni tam zajtra, nie si prva ani posledna, co ma strach, zubar s tym ma isto skusenosti, tak sa neboj :)