POMOOOOOOOCCCC

Janulka

Ahoj, myska! Nesúhlasím s tvojím názorom, že keď máš 28 dňový menštruačný cyklus sú plodné dni na 12-16 deň. To je hlúposť, lebo u každej ženy je to individuálne a zaujímalo by ma ešte, ktorá žena má stále 28 dňový menštr. cyklus. Ja napr. mávam jeden mesiac 25 ďalší 29 dňový atď. Takže zavádzanie v tejto téme nie je namieste. :(

lole

Ja mam zensky telefon, v ktorom mam ruzovy harmonogram a on mi sam podla dlzky cyklu oznacuje dni za ruzove, plodne, ovulacia a neplodne.Kedze beriem antikoncepciu, tak mam menzes kazdych 24 dni(vzdy presne). No a v telefone mam oznacenych 5 dni po menstruacii za plodne, 6. je ovulacia, 7.,8.,9. zasa plodne a ostatne neplodne. Ale ci to naozaj je tak, tak to netusim, nikdy som sa o to ani nezaujimala, kedze berem HAK.

myska

Podla mojich odbornych znalosti sa menstr. cyklus deli na tzv. plodne dni, ked zena moze otehotniet a na dni npelodne, ked by otehotniet nemala. Ak ma zena pravidelny cyklus(28dnovy) za plodne dni sa povazuju 12.-16. den cyklu a za neplodne vsetky ostatne. V pripade, ze cyklus pravidelny nie je, sa to neda presne urcit!!! Ale malo by platit, ze prvych devat dni po zacati mestruacie, zen nemoze otehotniet, ak je cyklus min. 28dnovy. Podla odbornikov sa vsak na tieto poznatky neodporuca súpoliehat. Tak je na Tvojom rozhodnuti, ako sa k tomu postavis! V kazdom pripade je lacnejsie investovat do ochrany, ako sa potom vysporiadat s problemom nechceneho otehotnenia!!!