Akné

sitočoješ

roaccutane nie je veľmi dobrý liek na akné možno zaberie ale počase sa akné vráti + je veľmi veľa prípadov kedy mali pacienti depresie alebo zhoršený zdravotný stav po užití tohto lieku. Ale je to na posúdený každého lekára a pacienta či sa na liečbu roaccutanom dá...
všeobecne je potrebné povedať, že každá pleť je iná a každý druh akné je iný. Niekomu pomôže krémik z drogérie za 3 € niekomu kozmetika predpísaná kožným lekárom. Je to veľmi individuálne.
Čo je však najpotrebnejšie pri liečbe akné/ktoré nemusí byť už len pubertálne/ je zdravý životný štýl: piť veľa vody, jesť veľa zeleniny a ovocia, menej jesť fast foody teda vyprážané jedlá, cvičiť -pobyt na vzduchu, každodenná starostlivosť o váš typ pleti/často sa stáva že človek so mastnou pletou používa výrobky pre suchú pleť/ a ak sa to nezlepší je potrebné, aby vás lekár poslal na vyšetrenie k iným odborníkom či už na orl vyšetrenie, gynekológovi, zubnému lekárovi alebo gastroentológovi pretože akné je ,,len obrazom toho že niečo nemusí byť v poriadku vnútri vášho organizmu.

LuLu15

JA mám 15 a tiež som bola som u kožnej predpísala mi Duac gel ten pomohol išla som na kontrolu potom mi predpísala Differin gel ten mi akné len zhoršil tak som tam radšej už nešla :).

anonym9999

Zdravím, tiež mám skúsenosť s touto chorobou.. Začalo to v Novembri minulého roku keď sa mi začalo akné vyhadzovať na tvári.. V mojom veku je to celkom normálne keďže mám 16 rokov, skúšal som rôzne domáce recepty atd.. ale nic s toho. Potom asi po mesiaci som zašiel kožnej ktorá mi predpísala Duac Gel kt to trochu zmiernil, keď som išiel potom na kontrolu predpísala mi duac v kombinácii s differine gelom, to nezaberalo vôbec skôr sa to postupne zhoršovalo, Ďalej som vyskúšal prejsť na liečbu antibiotikami (doxyhexal) v kombinácii s differinom, taktiež nič .. Kožná mi povedala že pravdepodobne budem musieť podstúpiť liečbu roaccutanom, ale predtým ešte vyskúša zineryt na 2 mesiace, no mne sa to stále len zhoršovalo a bol som na tom psychicky dosť zle, zo zúfalstava som skúšal všelijaké krémy za desiatky eur.. Ďalej som skúšal urinoterapiu -> to trošku zmiernilo zápaly, ale tiež nič efektívne.. ako som už spomínal bol som s toho úplné na nervy, dá sa povedať, že som mal až depresie! Nechcel som chodiť von s kamarátmi taktiež do školy.. proste nič moc . .A na koniec asi po 7 mesiacoch trápenia mi predpísala kožná CURACNÉ(Roaccutane) najskôr som musel ísť na testy .. Môj stav bol vtedy už v strednej forme a akné som mal takmer po celej tvári okrem čela. Prvé výsledky som videl asi tak po 1 mesiaci, teraz to bude 60 dní čo užívam curacné a zatiaľ som spokojný.. je to jediný liek pri ktorom je vidieť že to účinkuje.. ešte by som ho mal užívať 2 mesiace tak pevne verím že to pomôže v plnom rozsahu .. Držím palce všetkým ktrorí bojujú s touto chorobou, viem čim si prechádzate ;))

simka111

akne je riadne svinstvo.. ja sa s problematickou pleťou trápim už od 13 rokov a teraz mam 18.. raz je lepšia, niekedy veľmi pekna, inokedy je to príšerne a teraz v lete musim nosiť mejkap, stav to ešte zhorší, lebo je horuco, ale nemám veľmi na výber :(

ggggg

Musíš preskákať pubertou.Odstrániť to nedokážeš,ale zmierniť na menšiu dobu.Ja osobne používam vodičku,ktorá mi vysušuje pleť.A to si vždy na noc natieram.A tiež pijem rôzne minerály,koncentráty.Hlavne PhytoChi.Pôsobí to na pleť a celkovo na celé telo.Aj ked si to nemôže dovoliť každý.Silnejší koncentrát stojí 60 €.A v lekárni majú rôzne "oblbováky".Je to na Tebe.Ale radšej si každý večer pred spánok umy studenou vodou tvár,ta sťahuje póry.