Ako ďalej???

Príspevok v téme: Ako ďalej???
Ri44

Dobry den. Mam 24 rokov a pracujem v zdravotníctve ( mam 2 prace a ani jedna nie je bohvie ako platena). Chcel by som sa konecne odstahovat od rodicov ale bojim sa ze to \\\"neutiahnem\\\" zo svojho platu. Zacinam rozmyslat ze to uz vsetko nema ziaden zmysel. Niekto drie na 12- hod. smenach a ma taku vyplatu ako niekto kto je na podpore a ma k tomu aj socialne davky. Mam priatelku s ktorou si velmi dobre rozumieme, velmi ju lubim, ale nechcem aby sa so mnou trapila. Uz sa u mna striedaju depresie co zo sebou, so stavmi ked si myslim ze to zvladnem. No stale pride nieco co ma polozi na kolena. Neviem co mam robit asi sa z toho vsetkeho zblaznim... :(

Ri44

Ospravedlnujem sa ale nenapisal som to dost konkretne. Siel by som byvat len sam. Este nie sme s priatelkou tak dlho aby sme to mohli skusit spolu.
A pracu by som nechal a siel prec ale asi som jeden z mala ktory ma svoju pracu rad a paci sa mu... Ale aj tak Vam dakujem za rady, hadam to pojdem skusit.

zewa

A ked uz sme pri tom, tak si myslim, ze keby vam to nevychadza, tak sa po case mozete vratit domov. Teda pokial si nerozhadate rodicov ;)

zewa

Pozri, musis si to vsetko pekne spisat na papier. Kolko vas bude stat najom + energie, nezabudnite na telefony, internet + strava (to je dost velka polozka, ale zavisi aj od toho, ci sa stravujete v praci abo len doma)+ treba mat aj nejaku rezervu na obcasne kino ci diskoteku alebo na pivo a samozrejme obcas bude treba aj nejake tie lieky. Musite sa spolu porozpravat, ako to budete uhradzat a bud si dajte peniaze dohromady alebo si podelte seky. Treba vylozit vsetky karty na stol, aby neskor nebolo neskoro. A podla toho kolko zarabate si prenajmite byt primeranej velkosti. Dnes nikto nemoze zit nad svoje pomery. Alebo moze, ale s pozickami a exekutormi na krku. Takze radsej mat menej a zit spokojnejsie. Poznam ludi, co byvali roky v garsonke. No z vlastnej skusenosti viem, ze radsej v garsonke ako s rodicmi. Drzim vam palce!

kukucko

ja len tolko :
1. ze zivot normalnych smrtelnikov je vacsinou o trapeni a dvom sa trapenia prekonavaju lahsie ako len samemu
2. pokial je Tvoj prijem za pracu adekvatny podpore a socialnym davkam, tak prestan pracovat a daj sa na podporu
3. naozaj, dobrodruzna vyprava do zahranicia za pracou je daleko lepsie riesenie ako sa tuna zblaznit

ddana

Si zdravotník, tak by si mal vedieť, že sa tomu dá pomôcť. Ak si nevieš poradiť sám, navštív psychológa a ten už bude vedieť čo s Tebou. Alebo ak uprednostňuješ lieky, stačí konzultácia u psychiatra a máš. Nie je to jednoduché v súčasnosti, som na tom podobne, akurát, že ja som to už vzdala a jednoducho nechcem ísť ďalej, ak máš priateľku a vzťah je fajn, nevzdávaj to. Čo skúsiť spoločne zahraničie? Práca je podstatne lepšie platená.