Mačka, stane sa jej niečo?

Diana255

Dazdovka
myslim že viac ako 2,5 kg nemala, možno ja menej pretože nema normalny vzrast ako hocijaka mačka tato je mala ma už vyše troch rokov ale je maleho vzrastu. od zeme asi 15 cm

dazdovka666

Este dodatok - bolo by fajn, keby si macku najprv zbavila blsiek, ak ma /co je viac ako pravdepodobne, kedze je "tulava"/, este pred tym, ako ju odcervis. Dostat u veterinarov alebo v lekarnach aj pripravky, ktore nakvapkas na kohutik a zviera nielen zbavia vonkajsich parazitov, ale hned aj odcervia.
Pre Simku: v utulkoch sa zvierata neutracaju, samozrejme pokial nie su nevyliecitelne chore.

dazdovka666

Ano, macky sa ockuju aj proti besnote a tiez proti roznym chorobam - panleukopenia, rinotracheitida, calicivirus, dalej sa mozu proti plesniam a co ja viem co este... To ze si jej dala vacsiu davku by jej uskodit nemalo, prave naopak - skor by uskodilo, keby si jej dala davku mensiu - tabletka by neucinkovala... Aj tak pochybujem, ze vies presne odhadnut vahu macky a myslim si, ze ta macicka mala viac, nez 1,5 - 2 kila...

Diana255

Takže mačička tam už bola :-) išla som sa pozrieť, ked ma zbadala hned za mnou utekala, dala som jej kapsičku spapať, aka je vdačka chudatko tak pekne zamnaukala ked to zjedla. Tak sa tešim že aspoň zvieratka su vdačne a verne ak už su vačšinou ludia svine.

Diana255

Takže dnes rano mačka prišla normalne ku mne ako vždy, ale nezobrala si odomna taku mäsovu tyčinku ktoru vždy spapa. Možno si po včerajšku myslela že ju chcem otraviť :-) asi jej bolo aj zle z tej tabletky lebo kamaratka mi vravela že ona ked da svojej mačke na odčervenie tak jej je z toho zle. A teraz okolo 16:00 je tam vždy ked idem okolo a dnes tam nebola. Vylakalo ma to že sa maju u nas odchytavať tulave mačky, nejaka krava to nahlasila že jej vadi že ludia krmia tulave mačky tak mam strach že ju odchytili. Uvidim zajtra rano či tam bude.
Chuda male oni ju potom ked ju odchytia zabiju :-(
Kulko nebolo na tej ulici čo si napisal

simka111

možno by bolo dobré zavolať do utulku aby ju zobrali tam sa o nu postaraju, zaočkuju, odčervia ale na druhej strane ked tam bude dlho a nenájde si domov, tak ju utratia....
takže asi nech ostane tam, kde je.... ja keby som mohla tak si zoberiem každú mačičku bez domova, ale mám svojích 5 takže tak :)

kulko

pred nasim domom je tulava macka schovava sa pod autami,sledujem z okna ze nejaka dievcina jej stale nosi jest,ja som jej tiez par krat dala kosticky.Nie je to na Viglasskej?