Stále na druhom mieste

Príspevok v téme: Stále na druhom mieste
na pokraji

Čaute. Mám taký problém.. S priatelom sme spolu dva roky a neviem, ako už dalej, lebo mám stále pocit, že som druhorada.
Delí nas cca 100 km, každý ešte bývame s rodičmi, ale to by sa ešte dalo. Keby sme spolu aspon každý víkend, ako si plánujeme,
Tak by to bolo OK, ale... Má malého psa, teda čo sa výšky týka, ale má dva roky. Ten pes nemá výchovu, čo je samozrejme jeho vina.
Nevydrží doma sám ani dve hodiny a striedaju sa pri nom s mamou ako pri malom dieťati. Ja už mám toho dosť, pretože každý jeden plán, ktorý máme, sa nám zruší kvôli psovi, ktorého nema kto strážiť. Večne musím počúvať výčitky jeho mamy, jak ho nevychoval, jak ho ona musí trpeť atd. Pritom ten pes nie je taký hrozný a ona ho má aj tak rada, len sa asi snaží byť dôležitá. Chyba je aj v nej, pretože
si večne naplánuje niečo ked máme byť zrovna preč. 4 víkendy po sebe sme boli u priatela a celé ich prelehnila na gauči pred TV. Teraz, jeden víkend chceme ist preč a ona si zrovna TERAZ zmyslí nejakú blbosť a ZAS musíme meniť plany, lebo ZAS nema byť kto so psom. Ludia, ja to trpím už dva roky a neviem, čo dalej. Priatela milujem, ale nevládzem taktto dalej. Potrebujem človeka, ktorý je samostatný aspon v tomto smere, že môže ist kedy chce a kam chce ! Priatel mi na to len povie, že on nevie, čo ma robiť a pýta sa ma, čo má robiť. A čo mu mám povedať? Daj preč psa? Neviem, ako dalej. Nechcem ho vydierať, aby dal psa preč, že bud pes alebo ja. Ale naozaj neviem, ako dalej....Možno sa vám to bude zdať ako blbosť, ale vyskúšajte si to a zistíte, čo to je.
Vek: 25+24

na pokraji

Carie - podla mna to divné nie je. Dnes je uponáhlaná doba a nie, nikto nemá čas. A väčšina rodiny ani nebýva v tom istom meste atď...

lost - nieee, hlavne už žiadne zvery !! :DDDDD

Carie

tak toto je fakt divny problem. to on nema vobec ziadnych pribuznych, okrem matky co by si toho psa na jeden den vzali, prip. ho prisli aspon vecer vyvencit? ale ako tu uz niekto spomenul, problem nie je v psovi, ale v tvojom priatelovi. on si to musi vyriesit, nie ty. a ak on nechce, tak sa to nikam nepohne.

na pokraji

lost - no on skuvína na celý panelak. chyba psa to nie je, je to chyba priatela a jeho mamy, lebo ho rozmaznali a striedaju sa pri nom jak pri malom decku. neni zvyknutý byť sam a tak to aj vyzerá. A hej, je si toho vedomí, aj ja a preto ma to tak desí...

zuzi74 + nicolette - psí hotel nikde poblíž nie je a nemáme ani takých kamošov, ktorí by ho postrážili. Každý má svoje starosti a svojich psov atď. U rodiny, kam sme ho chceli dať na záhradu aspon na leto, je tiež problém, ale zas z iných rodinných dôvodov.. A vidierať nieee :(

Neviem ludia, keď to tu tak čítam a uvažujem, asi mi zostáva to len nejak pretrpeť..

nicolette

:-) Myslím, že keby ste chceli, dá sa to vyriešiť, napr. aj tým plánovaním spoločných akcií alebo by ste ho mohli na nejaký nevyhnutný čas dať ku známym a pod.
Psík za nič nemôže, on učený z neba nespadol a ak nedostal adekvátnu výchovu, tak nemôžete čakať zázraky a čudovať sa, že sa správa tak, či onak. :) Nieje to samozrejme tvoja chyba, ale chyba toho, kto si psíka zadovážil. ;)
fero11111 a doma inak všetko ok? : neviem, či si to myslel zo srandy, ale beriem to skôr, že nie, takže si sa ani nemusel k tomu vyjadrovať takýmto primitívnym názorom, lebo každého normálneho človeka by takúto stupiditu nenapadlo vypustiť z úst ani zo srandy.

zuzi74

kedze psa kupoval priatel a teda predpokladam, ze on ho chcel, tak v matke chyba nie je...mam tiez doma psa a nikdy by som si ho nekupila, keby som sa nedohodla s rodicmi, ze my budu pomahat so starostlivostou. Takze ja to mam vyskusane a velmi dobre viem, co to obnasa. Ak ta to so psom stale nebavi, tak potom budes musiet naozaj priatela len "vydierat" alebo dat psika obcas do nejakeho psieho hotela, pokial budete odcestovani.

lost

tak pre psa sa da najst aj iny clovek ako mama, popripade psi hotel.. ak clovek chce..

a myslim si ze kvalita psa, ktory nevydrzi 2 hodiny doma (neviem ako to bolo myslene, place ci potrebuje vencit?) je mizerna..

uvedomuje si tvoj 25 rocny (!) priatel ze tento zavazok potrva este 8-12 rokov ?!

na pokraji

Maoam - keby si nás poznala, tak by si si to nemyslela ani zo srandy :) To, že nám to dlhodobo nevydrží... Viem, že pes nie je sám o sebe problém, veď on za to nemôže. Problém je ten, ako si to priatel zariadil. Chce ho proste mať, aj keď vie, že nemá pre neho dostatok času. Má ho rád. Čo už spravím, za toho ho neopustím...

corsten - no, keby sa to dalo. Jeho mama je trošku "mimo" a vidí len seba. A hlavne sestra je milačikom rodiny, takže jemu ona kompromis nedá žiadny..

zuzi74 - priatel...