nafukovanie

Príspevok v téme: nafukovanie
ajdula_9

ahojte mam 22 rokov a uz dlhasi cas problem s nafukovanim, vyskusala som espumisan a ine ale nic nepomaha.rozhodla som sa navstivit lekara chcem sa teda informovat co sa na tomto vysetreni robi, len mi predpise nejaky alebo mi bude chciet robit kolonoskopiu? pretoze toho sa velmi bojiiiim!!!dakujem

nicolette

Vzhľadom na to, že mi nič vážne nezistil, tak mi ani nepredpísal nejaké antibiotiká a podobne. Len nejaké probiotiká myslím, ktoré sa dajú dostať aj na voľný predaj, ale mne to nejako nepomohlo, nič viac...

andulka444

nafukovanie je nepríjemný problém ktorý treba v prvom rade odsledovať, ktoré potraviny alebo kombinácie jedla ho spôsobujú. sú niektoré potraviny ktoré prirodzene nafukujú ako kel, kapusta brokolica fazula a pod, niekedy robí problém mlieko a zvlášť také upravované dlhotrvanlive, nízkotučné a beztučné, podobne jogurty výrobcov s reklamy ktoré dobre vyzerajú ale jogurty to nie sú. okrem toho celková životospráva a spôsob stravovania, organizmus môže reagovať na rôzne konzervanty, farbiva, potom je to nedostatok pohybu, zlý pitný režim a vyprázdňovanie. splodiny metabolizmu sa hromadia v čreve a nedostatočné vyprázdňovanie spôsobuje problém.
podla mojich skúseností ti doporučujem nutra bonu a revitín s projektu zdravia /prozdravie.sk alebo aj detoxin popripade so srvatkovým nápojom z just-u.

nicolette

No tak na gastroenterologii mi konkrétne myslím, že brali krv a robili rozbor stolice, samozrejme prebehla tam aj verbálna konzultácia. Nepamätám si to už celkom presne, lebo to už bolo zopár rokov dozadu. No a na alergologii ako som už spomínala, mi robili testy všelijaké na intoleranciu. Chcela by som si však nechať urobiť testy na helicobaktera, ktorý môže mať s týmito príznakmi priamy súvis. Neviem však, či je helicobakter podmienený nejako obzvlášť vekom, alebo nie (ja mám 21 rokov).

nicolette

Ja mám ten istý problém, ktorý pretrváva už dlhší čas. Pred cca 2 rokmi som bola aj na gastroenterologickom vyšetrení, avšak mi tam nič nezistili. Takisto som chodila aj na alergologické vyšetrenie, spravili mi testy, no ani tam sa nezistila príčina môjho problému a teda, či nemám intoleranciu napr. na lepok (lebo aj nafukovanie je jej príznakom) alebo na nejakú potravinu, či jej zložku - z tohoto hľadiska bolo všetko v poriadku. Tak ja už naozaj neviem, som z toho zúfalá, je to veľmi nepríjemné a obmedzujúce. Sú dni, keď som ok, ale naopak sú aj tie, keď sa to všetko zintenzívňuje a ja som bezradná, lebo či sa ráno najem alebo nenajem, výsledok je ten istý - nafúknuté brucho a krče v ňom!