vedlajsie ucinky stimulacie pri IVF

nina02

Ahojte 21.04,09 som podstupila ivf a je mi hrozne iba cakam, cakam a cakam neustále sa kontrolujem, modlim sa a strasne chcem, aby to vyslo.

klaudia7

Ja som momentálne v 15. týždni tehotenstva po 1. IVF cykle. Počas stimulácie vaječníkov treba piť veľa tekutín (ja som pila min. 3 litre vody denne) a treba zvýšiť prísun mliečnych výrobkov. Toto zníži riziko ovariálneho hyperstimulačného syndrómu. Ja som brala Proveru, potom som si pichala Decapeptyl a nakoniec som si pichala Puregon. Okrem nafúknutého brucha a malých modrín na podbrušku bolo všetko OK. Baby, treba hlavne pozitívne myslieť!!!! Základom je tiež kvalitný opakovaný hormonálny profil a správne nastavenie dávky hormónov - teda naozaj lekár odborník. a nie lekár, ktorý hľadí len na to aby z vás vytiahol čo najviac peňazí. Ja som z južného Slovenska a chodila som do Martina (neľutujem ani korunu, ktorú som zaplatila za benzín!!!!) A pritom mi môj gynekológ trvdil, že som gynekologická katastrofa a nepodarí sa mi otehotnieť, ale ja som si inú ako pozitívnu alternatívu nepripúšťala!!! Držím palce všetkým snažilkám!!!!!!!!!

vecernica

ja som dopadla strasne!!!!!! zacali mi trpnut ruky, nohy,,,musela som ist na pohotovost! okamzite som musela vsetko vysadit, lebo som skoro dostala trombozu( estrogenu)

staňa

ahoj norba. ja som začala v marci stimuláciu pred IVF - provera, decapeptyl a napokon gonal. prvých 7 dní som brala proveru, potom som začala si pichať Decapeptyl po pár dňoch som začala s gonalom ale ten som si pichala 4 dni a liečbu som musela ukončiť - prudko som zereagovala. Počas pichania si injekcií som necítila nič zvláštne, len v noci mi bývalo príšerne teplo a mala som akési nafúknuté brucho. A ozaj tie injekcie sa dajú zvládnuť je to 10 sekúnd strachu ale dá sa. Teraz chcem začať znovu stimuláciu koncom mája, budem rada ak sa ozvete ako ste na tom vy!!!