aky mate nazor na sojove vyrobky, tofu?

Fefina

Ja tiez veli lubim tofu a jem ju obcas..pytala som sa lekarky na stitnu zlazu...ona povedala ze by som musela jest denne trikrat soju aby mi ublizila...takze asi vsetko s mierou..andrea

Mademoiselle O

..ak jednorazovo skonzumujete tolko surovych sampinonov, kolko sami vazite, s pravdepodobnostou 90% dostanete rakovinu..obsahuju agaritin..soja je obycajna strukovina, ako kazda obsahuje urcite antinutricne latky, preto sa po strukovinach prdi..a maso nie je "normalna" potravina a soja "nahrada "normalnej" potraviny - masa"..jest maso je proste divne..ale ja ho jem..

doubledog

hlavne skodi ten nazor, ze soja je nahradou masa.

ja jedavam obcas tofu, celkom mi chuti. ale pre mna je to skor taka prichut, doplnok jedla.
postavit na soji svoj jedalnicek, ako to robievali niektori vegetariani, je podla mna omyl.

Gerbil

www.theveganrd.com

Táto a kopa iných stránok už dlhú dobu ukazujú, že "škodlivosť" sóje pre jej "estrogén" je nezmysel. V prvom rade žiadny estrogén neobsahuje, iba látku, čo sa na ňu podobá. Zavrieš do väzania človeka, čo sa PODOBÁ na Breivika? Nevedomosť plodí len nevedomosť.

arman,
sója je skvelý produkt, ALE, ako každú zdravú vec, treba ju jesť s MIEROU. Jedz 20 rokov v kuse každý deň len mäso a uvidíš, ako sa budeš cítiť. To ale neznamená, že treba mäso vylúčiť úplne. Čiernobiele obmedzené prístupy nikam nevedú.

arman

Ja sa priklanam k skupine, ktora hovori o skodlivosti soje a nedoporucuje jej pravidelnu konzumaciu.
Pretoze ... netreba ju jest
Je to prilis riskantne, kedze vela ludi tvrdi, ze im to sposobilo problemy so stitnou zlazou, osobne mi to raz povedal jeden vegetarian co bol na soji 20 rokov, a ze uz by si ani kusok nedal do ust.

Jefitto

Ja na to hovorím, že soja aj tofu su hnusne kentusy, plasty a ropne produkty. A tieto žvasty, ktoré všetci mudri všade tvrdia a slušneho človeka len seru, sú dobré len na to, aby tomu hlupáci uverili a tým im nabalili plné vrecká...

nicolette

Mne veľmi chutí tofu.. Nejem ho síce nejak extrémne veľa a často, ale veľmi som si túto potravinu obľúbila a ešte som nepočula o tom, že by tofu a ostatné sojové výrobky škodili, samozrejme, ak sa nekonzumujú príliš často, lebo aj tu platí pravidlo, že všetkého veľa škodí... :)